Přejít na obsah

WOT - Denní hlášení


svejk007

Recommended Posts

Zdeněk:

ale TD jsou problém i na jinejch tierech... Hellcat, asi nejvíc OP tier 6. Borsig, kdo má fialku v Borsigu, tak na 80% vyhrál. ISU co dává stejný tiery na 2 rány. Podle mě... Důvod proč lidi nadávaj na ISU je že nevyžaduje žádnej skill namířit a zmáčknout tlačítko, s tou obrovskou penetrací jakou to má to nejspíš projde. Co na tom, že on pak chcípne, jen další rajče do protlaku, ale ty jsi právě přišel o 1/2 až 2/3 svejch hp a do konce hry musíš hrát přizdisráče a aktivitu přenechat na zbytku rajčat.

 

Ale o desítkách máš pravdu a waflovač tomu nasadil korunu, jeho dmg output je neskutečnej, pokud chtěli udělat glasscannon, měli mu dát 1500 hp.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslušně hlásím, že jsem se konečně dohrabal na E4. Ale způsob, jakým jsem to dokázal byl víceméně tragický. Na posledních 6300XP jsem potřeboval 8 her a to včetně dvojnásobku. To co se dělo v bitvách byl masakr největší. Týmy byly snad úplně bezduché v četně mě. Kam sem najel, to bylo vždycky špatně. Osvědčené místa byly okamžitě prozrazeny, týmy jezdily na místa, kde jsem snad tanky v životě neviděl. Prostě a jednoduše mi to WG dalo sakra sežrat. Že prý když chci tank, který potom pustoší okolí, tak si ještě užij trošku toho trápení. Nicméně výsledek stál za to. E4 je super stroj. Samozřejmě když hraje člověk X tier sám, tak je to marné, takže WR je hned ze startu tragédie, ale konečně mám pocit, že jsem týmu něco platný. Během pěti her nebyl problém uhrát jednoho válečníka, rozdat mraky dmg a něco malinko ustát. Hlavně byl dobrý pocit, že mě FV(b) nesmázlo na jednu ránu, což byla jeho smrt. Jen mám nyní malinko problém s motivací, co dál expit. Mám rozjetou lajnu ruských TD a střeďáků. Nicméně T-44 je pro mě zatím taková nuda. Nemá moc předností, trošku pancíře, malinko dobré dělo, rychlost taková průměrná. SU100 je vcelku dobrý, ale abych se furt cancal jen s tímto tankem, který má své omezené možnosti, tak na to taky nejsem. Dále mám rozjeté Němce a na skladě TigraP. Jsem z toho tanku trošku zoufalý. Není to špatný tančík, ale líná lemra je myslím výstižné označení. Nedisponuje téměř žádným pancířem, jelikož ať už jsem nebo nejsem naúhlovaný, tak mě prorve kde kdo. Zvláštní je, že kdy ho potkám já, tak i s T29 mám co dělat, abych ho prorval  :cool:. Ještě mám Americké střeďáky, ale Pershinga nechci vytáhnout dokud nebudu mít aspoň pásy a věž. Dělo už se dá pořešit docela rychle. A teď babo raď  :tongue:. 

Jinak byl včerejšek z mého pohledu docela průměrný. Začal víkend, tak jsem zvědav, jeslti to bude tradiční víkendová tragédie, nebo si mě tentokráte nikdo nevšimne  :smile:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to tu tak čtu, tak ačkoliv každej vlastně říkáme něco jinýho, ten bordel kterej popisujeme má tři velice jednoduché příčiny:

 

1) red army

2) goldy za stříbro

3) nové, stále více OP tanky

 

O red army se tu rozeposovat nebudu, to je myslím každýmu jasný.

 

2) Goldy za stříbro rozhodily balance všech tanků které do tý doby byly ve hře - a žádnej velkej neproběhl. Pokud se podíváme hodně zpátky do Bety, tak myslím že většina vetránů potvrdí, že rozdíly mezi lajnama byly větší, tanky vyhraněnější a navíc byl brutálnější MM - plus tři tiery nebyl problém. Jenže - ačkoliv pětka lamentovala, když byly v lose osmičky, stále dokázala být platným hráčem (pak tu byly OP bestie jako PzIV a KV, kterým takový los víceméně vyhovoval), bitvy většinou rozhodovalo jestli jsou TOP tanky ve fullu a jestli tým svou chybou neutrpí zásadní ztráty. Spotovalo se víceméně pasivně, kamikaze nájezdy nebylo ostatně s čím provádět, to změnily až ruské formule T-50(-2), které jsou při zpětném pohledu taková první vlaštovka nacházejících průserů ze strany WG. Celkem jistota byla, že když na mě vyjede enemácká hevyna čelně, tak mám problém, protože musím hledat weakspoty a pokud mám medko, TD nebo hevynu nižšího tieru, on mě vyndá bez problémů. Muselo se přemýšlet, hledat slabiny, nekryté boky, a opravdu přesně mířit. Dneska nabije každej goldy a má vystaráno. Ono to tak nevypadá, ale goldy za stříbro nahrávají nejvíc právě těm rudým idiotům, kteří nejsou schopní nic vymyslet, takže tupě najedou a sypou goldy, veteráni byli zvyklí střílet weakspoty nebo se snažit dostat na boky. Problém je, že veteráni na druhou stranu ví, že tým je většinou nepodrží - a pokud čelně potkají topkového enemáka, musí ho zabít sami, takže všechny finesy jdou stranou a láduje se taky. Hra se tím od taktiky ale ještě víc posunula směrem "vyhrává ten s větším pin... kanonem".

 

 

3) Už T-50(2) naprosto jasně ukázaly, kterým směrem se bude přidávání nových vozidel ubírat - je nám jedno jestli rozvrátíme hru, hlavně když se budou sypat goldy za expení. Ten tank byl nesmrtelnej, dokázal sežrat neuvěřitelný rány, a než umřel tak po něm šel každej kdo ho mohl zaměřit, protože jinak ten krám prolítl do týlu, zničil artyny a TDčka (jojo, tehdá sme si ještě artyny hlídali) a rozvrátil obranu. Nedejbože když ty krámy byly v četě. Další obludnost byly Type 59, který byly po uvedení na public prakticky nesmrtelný (je to taky jeden z nejnerfovanějších tanků). Francouzská lajna pak v plné nahotě předvedla moderní styl přidávání vozidel. Ten spodek je naprosto k ničemu, až na pátém tieru se něco začíná dít a smysl tý větvi dávaj až tanky od sedmy výš. Ale co je nejdůležitější, WG přidalo stroje, které jsou SAMY schopné v okamžiku zničit cokoliv u enemáků - a samy přitom nic moc nedostanou. I Type 59 potřeboval množstevní převahu, aby se dokázal prosadit - zásobník nic takového nepotřebuje, a pokud nabije goldy... A po tomhle následovaly další rány - britská lajna, která krom pár zajímavách nižších tierů nabídla první lodní dělo - FV 183, myslím že všichni víme co následovalo pak...

 

 

Abychom si tu neidealizovali minulost - v betě byly spousty opravdu silnejch tanků. PzIV, KV, Tiger II, E-75 (tu jeden čas nedokázaly čelně prostřelit ani mnohé desítky), americká T29, na nižších tierech oba Mardery, Ferdinand, prakticky celá řada sovětškých TD SU a ISU, všechno to byly stroje které v dobrých rukou dokázaly napáchat neuvěřitelnou paseku, ale většinou to nedokázaly samy. ISU je prakticky slepá, navíc HBJ proklínané BL-10 je neuvěřitelně náladové dělo a samotné ISU je papír. Německé TD nižších tierů papírovosti daly doslova jnou dimenzi, jakmile je někdo spotnul, velice rychle končily, Ferdinand oproti tomu byl opravdu hodně obrněný a navíc i docela obratný, takže v jednu dobu opravdu vládnul vyšším tierům, o E-75 nemá cenu vůbec psát, střílet do něj čelně prakticky nemělo smysl. Přes to všechno ale nikdo moc nebrečel, ačkoliv to byly silné stroje, tak se týmovou hrou nechaly přehrát (dodneška si pamatuju, jak mě v KV vyzmizíkovala horda trojek a čtyřek, které se na mě sesypaly jako včely na med).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jedu na Westfieldu v 50 100..po vykostění 2 Type 59 v údolí jsem najel zespodu do vesničky, že enemy budu brát z boku. Vyjel jsem, rozsvítil se, jedna rána Borsig 589 HP, v tu samou chvíli pumelice z lodního děla JpzE100 za zbytek HP a moje 50 100 se vypařila do vzduchu. :Smile_trollface-3: Ale na ně jsem v tu chvíli naštvanej nebyl, byl jsem sám na sebe, páč jsem tam najel jak totální blb a amatér a věděl jsem, že tam jsou zalezlý.

 

Ano, je to brutální, co v tý hře dneska jezdí. Ale jak už psali přede mnou, jsou jediný 2 možnosti:

1) Přizpůsob se, popř. si ty stroje pořiď taky, nic Ti v tom nebrání

2) Odinstaluj hru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Emil nebude mít Top dělo ani po 70 bitvách. Přestal jsem to lámat přes koleno a začal jsem expit jen přes násobky. Místo toho jsem si vyzkoušel trochu dříve než jsem chtěl VIC. Technicky je hodně podobný svému staršímu bráškovi, ale pocitově se mi zdál nepatrně horší. Jeden čas to vypadalo, že má jednu zajímavou rozdílnost v upraveném MM map, ale asi je to jen náhoda. Menší nepříjemnost mi činil skoro nárůst na skoro dvojnásobný počet losů :down: v jeho řídě se kterýma ten stroj nic neudělá. Sem tam i v takovém případě přeje štěstí a enemáci mají ve svých řadách vyznavače DMG náboženství nebo uctívače metálů. Ten místo aby se pokusil o obranu základy, kde má 25% šanci na vlastní smrt, tak si jede někam nastřílet bezpečně nějaký to DMG a pár killů. Naposledy tak enemák vyměnil skoro jasnou výhru za dalších 450 dmg a 4 úlovky. Celkem 890 a Topgun za 7 ks.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

WG tuto hru opravdu některými počiny zabíjí....

36Schr_nka_01.jpg

 

...a to jsem prosím byl k němu naúhlovaný....asi špatně.... :biggrin: 4 x jsem stihl vystřelit a 4x jsem dingnul..... ne to UFO, poslední rána mu mířila na věž a v momentě výstřelu před něj něco vjelo..... :biggrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hru si pamatuji od OB,ano díve se hrálo lépe,souboje 1vs1 měli kouzlo,prostřelila každá 3tí rána,úhlování a ostatní fičury měly smysl..pamatujikdy jsme dvě hevyny chránily první 2 minuty bitvy naše 4 arty,jelikož jsme věděli,že nám dokážou rozhodnout bitvu a většinou to tak bylo.Bavilo mě s medkem jezdit bezstarostně po mapě a vědětže když to ******,koupím max za 500 a nevypařím se..No,ty časy jsou pryč.A je jen na jedincích a jejich hlavě,zda to přijmou a přizpůsobí se,nebo půjdou do pí....... a nebudou frflat.Bohužel,je to hodně o nátuře,prostě vidím i kolem sebe,že lidé se neradi přizpůsobují(starši generace).Flexibilita je základ.A pokud to nezládnou u debilní hry,bůh jim pomáhej v RL.K hře v současnosti.S T-62 a Batchatem jsem se solo hraním na publicku dostal na krásných 49% wr a dospěl k názoru,že solo tyhle stroje proste nemaji sanci to ovlivnit.Proto též přeházím na TD a v současnosti jedím 704,hned po té kupuji T28 prototypa a půjdu si pro T30..proč dělat enemákům potravu a pak tady fnukat.Jak tady napsal osvícený kolega,v této fázi hry se nemůžete spolehnou na nikoho.Proto já goldy vítám.Ano mají je i enemáci a lamy.Ale když vidím,že na mě v Objetu vyjíždí 2xE-75 tak tam ten gold prostě nabiju,abyh měl jistotu,že je sundám a sám budu déle shopen bojovat pro tým.Tímto se omlouvám za včerejšek kolegům v četě,tak sprostý jsem snad ještě nebyl,ale bylo jasně vidět,že když já měl 704 a oni medka či heavyky dalo se vyhrát,ale když jsme jeli setup 2x268 +704 bylo to hned lepší.Jasně,jsou situace kdy enemy měl 2xFoch,2xWT + batchat a T57 a taký masakr jsem dlouho nezažil.Ale v této době radši budu sedět v TD a vedle sebe mít četu,jelikož v jiných typech joko medcích a heavynach musíte sakra umět,aby jste to ovlivnili.To by bylo asi tak vše.Já potravu dělat nebudu,a použiju k tomu vše co mi hra dovoluje,jelikož silnější pes si uzije....

Upraveno uživatelem Lynx_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tomto případě dávám přednost variantě, že chytřejší pes si užije.... :biggrin: . Dále pak musím upozornit na to, že hra, která neustále mění svá pravidla, své mantinely a prostě všechno musí zákonitě postupně dlouholeté hráče přestávat bavit. Hra by měla mít přece jen nějaké pevné principy.

Upraveno uživatelem Lynx_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

t. Hra by měla mít přece jen nějaké pevné principy.

bud to zapneš nebo ne.to je ten pevnej princip.pak už je to bulharsko/ukrajinsky chaos

 

:Smile_sad: pro mě je stále těžké zlepšovat si % výhry. , 99,9% hraji so'lo: post-12405-0-94311900-1388845245_thumb.j

vcera sem mel super WN7 a to druhy.hodne DMG,2,5 killu na bitvu a stejne sem vic her prohraql jak vyhral.tyhle ukazatele beru jen orientacne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybych měl shrnout dojem z nočního hraní, tak sice po půlnoci ubývá rudých, týmy jsou žlutozelené s občasným výskytem modrých a fialových, ale kvalita hry tím nijak nestoupá. Můj čistě subjektivní dojem z dnešní noci, kdy jsem se trápil s E75. Navíc MM absolutně nefunguje, přestože je online pořád kolem 100 tisíc lidí, ale vlastně ani nikdy fungovat nebude, protože WG to nechce.
Z celého včerejška byly dobré jen dvě bitvy, jedna s Tetrarchem (no ano, vraždění neviňátek na Kampánii) a pak obrana základny na Dálnici, kdy se většina týmu nechala ukecat, aby nejela do města, ukryla se kolem báze a postupně likvidovala přijíždějící nepřátele. Vzhledem k predikované šanci na výhru 38% následné vítězství opravdu potěšilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Atingray: když já si nejsem jistej, jestli je posouvání hry stylem "vyhraje ten, kdo má v týmu víc lodních děl/zásobníků" správnej směr. Já si myslím že rozhodovat by měla šikovnost hráčů a jejich schopnosti, ne to jestli mám prachy na goldovku do uberděla. Navíc - tenhle směr se nedá posouvat donekonečně, už teď je pětina tanků ve hře nepotřebnej šrot, a DMG na ránu už se taky téměř dostal na limit (a někdy i za něj).

 

V Battlefieldu mohl skiller i s úplně základním kvérem vyndat kohokoliv se sebelíp vytuněnou flusačkou, protože nějakej kolimátor nebo 4x scope sice pomohl, ale hlavu nenahradil. Tady to tak úplně neplatí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdeněk:

ale TD jsou problém i na jinejch tierech... Hellcat, asi nejvíc OP tier 6. Borsig, kdo má fialku v Borsigu, tak na 80% vyhrál. ISU co dává stejný tiery na 2 rány. Podle mě... Důvod proč lidi nadávaj na ISU je že nevyžaduje žádnej skill namířit a zmáčknout tlačítko, s tou obrovskou penetrací jakou to má to nejspíš projde. Co na tom, že on pak chcípne, jen další rajče do protlaku, ale ty jsi právě přišel o 1/2 až 2/3 svejch hp a do konce hry musíš hrát přizdisráče a aktivitu přenechat na zbytku rajčat.

 

Ale o desítkách máš pravdu a waflovač tomu nasadil korunu, jeho dmg output je neskutečnej, pokud chtěli udělat glasscannon, měli mu dát 1500 hp.

 

Někdo tu před časem napsal, že až zmizí artyny( a za to jsem moc rád), tak se začne nadávat na TD. Ano 10TD byla od začátku prasárna a ve hře nemají co dělat. Ovšem Dtx a další, to že M18 či dokonce ISU je OP....já Vás nechápu. Neznám žádné OP TD mimo 10 třídu. To že Kanár tvdí že je T40 OP....taky neskutečná hlupost. V čem?

- Když si vymakám TD, fláknu tam pořádnou posádku a budu zkušený hráč, tak zahraju dobře se vším! SU85B,T40,M8A1....není rozdíl....

To že berete Hellcat jako OP stroj už jsem si zvyknul. Naprosto  s tím nesouhlsím, ale ok. Ale tvrdit, že v aktuální hře je OP ISU152......jen proto že dá 750dmg? To už dává tři roky a to i v dobách, kdy nebylo silnějšího kanonu ani vyšších TD.

A v této době, kdy 80% map jsou pro ISU152 utrpení, ve hře jsou desítky nových zabijáků....je pro Vás tohle TD OP? ISU je naprosto průměrné TD. Mám ho a vím co říkám. 50% ran buď netrefíte nebo dáte za nula, je to neskutečně neobratný TD, které i pomalu couvá. A to je na nových mapách, kdy si prostě každý výstřel musíte riskantně vyjet.... konec.

Staré dobré TD nikdy OP nebyly, když nepočítám SU85 se 107mm kanonem. Bohužel WG WOT zabil 10TD....neprostá devastace MM a vlivu HT na bojišti. Bohatě stačily 9 TD. Podpořit dokázaly pěkně, ale nekralovaly...stále je 10HT v poho vypnul. Jenže jak to tu již kluci psali....10TD mají jak brutální kanony a tak často víc hp než 10HT......a to je sakra problém. Proto 10 třídu hraju velice málo.....

Ale přestaňte tu tvrdit, že TD mimo 10 tier jsou OP. Je to k smíchu.

Jako důkaz můžu být já sám. Dříve jsem hrál TD z 90%. Teď? 50%. A já si vždy vybírám pečlivě stroje dle vlivu, páč chci vyhrávat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...