Přejít na obsah

WOT - Denní hlášení


svejk007

Recommended Posts

Poslušně hlásím, že po dni volna jsem si včera hezky zahrál. Sice jen pár bitev, ale i tak jsem byl nadmíru spokojen. Kvůli akci na SuperPlečku, kterou bych rád splnil, jsem si pořídil za freeXP čtyřkového japončíka. První bitva a hned Acetanker. Nastříleno 1300dmg, 6 killů. Dělo rychlé, dmg dostačující. Sice jsme na 250 m neprostřelil T40, tak to vyřešil vitamín G a hnedle to šlo. Je to sice stroj jaksi neohrabaný, ale zase na druhou stranu se otáčí na místě velice rychle. No potom jsem si řekl, s čím udělám asi tak brity. Matilda je sice super, ale často jsem s ní mezi šestkami. Tak jsem si řekl, že si zkusím vylepšit BlackPrince. Koupil jsem ho, vybavil a vyjel. První hra proti devítkám, ale za to mohl kolega s artynou  :geek:, Druhá hra už byla čistě sedmičkový a nižší los. K tomu město. OK, zůstal jsem nakonec sám proti čtyřem tankům. Potom už jen proti třem. Enemáci capovali, ale chtěli mě vyhuntit. Měl jsem 160 HP a zůstal proti mě TigerP s 79HP, SturerEmil se 100HP a BlackPrinc s 600HP. Všechny jsem sundal. 7 killů, 3300 dmg a opět Acetanker. Když jsem BP hrál poprvé, vůbec jsem to s ním neuměl. Teď to bylo jiné kafe. Úhlování už mám zmáknuté, tak to šlo samo. No když to tak bude pokračovat, akci na SP splním ani nevím jak. Já sice vím, že je to plečka, ale tak každý tank se hodí, že jo. A třeba ho zase buffnou. Jinak zbylé hry byly takové normální. Jak již zde bylo zmíněno, škoda že se do WN nezapočítává nasvícená dmg. To je potom dost nefér, když tým díky dobrému spotu vyhraje. Pak se to musí honit na jiných hrách. Ale nejde o život, takže je to v pohodě. Když se to nepovede, nikdo mi za to hlavu neutrhne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlásím, že včera jsem byl jak v Jiříkově vidění, hodně špatnej den. :biggrin: Měl jsem za to, že už jsem natolik zkušenej, abych se v této hře vyrovnal s nepřízní osudu a vždy vyšel s alespoň průměrným výsledkem. Bohužel, včerejšek jasně naznačil, že opravdu ne. :biggrin:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je samozrejme nesmysl, jelikoz ER pocita defacto jen cap / def pointy .... a jelikoz si cap pointy muze nahrabat uplne kazdy (i pokud bitka neni zakoncena vyhrou na cap), je takove pocitadlo zcela k nicemu. Byt WN8 je v mnoha ohledech divny, resp. tabulka ocekavanyho dmg je .... prapodivna... WN7 bylo asi nejlepsi.

Nikdy jsem nějak moc ty staty nesledoval, ale po tom ,co jsem viděl v garáži tenhle údaj, tak si o WN8 už myslím svoje. Sice to byla celkem podařená bitva, ale že by to byl až tak úžasný výsledek, jako se mi snaží namluvit WN8, si nemyslím.

 

1399356902.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslušně hlásím, že včera WoTko narozdíl od neděle docela šlo. Losy převážně v rozmezí 35-45% ale našlo se i 65% a 2x jsem byl i v topu. Takže vcelku vyrovnaný stav kdy se dá hrát a hra baví. Taky se to projevilo na W/L, končil jsem lehce pod 70%. Jen artyny otravovaly, sice míň než o víkendu, ale přece. Sesmahnutí na jednu ránu u stroje, na kterém nemám žárovku, fakt naštve. Ovšem jedna hra byla úplně typická - s T49 jsem nastřílel vysokou damage, 6 kilů, WN8 kolem 6000, Acetanker a stejně to bylo nanic. Hromada rajčat se mlela kolem báze bez efektu a nakonec se nechali rozstřílet jak beránci. No, ale vzhledem k osobnímu výsledku mě ta hra zase tak moc nemrzí... Celkově to bylo dobré a kdyby to takhle šlo dál, tak budu jen spokojen - staty utěšeně rostou i když by mohly rychleji :thumbsup:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen se nějak vrací artyny. Ve všech hrá byly min. dvě....když nejsou to je teprve hra...pěkně to lítá. Jak jsou tři apod, tak je to kemp. Fakt zbraň pro ....však víte.

 

Bohužel mám stejný pocit. Tak nějak automaticky se teď jako první věc po zobrazení losu dívám po artynách a pokud jsou dvě a víc, tak se po žárovce snažím hýbat co nejvíc a náhodně. Akorát mi to dost často i tak je platný jak mrtvýmu zimník... A pokud na ně na chvíli zapomenu když mám třeba dobrý cíl, tak už si mohu jen nadávat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem trochu vypěnil. Vezmu si Marder 38T,a protože jsem na spodku tabulky zkusím po dlouhé době spotovat. Nasvícených a spotnutých 11 tanků, udělena medaile Hlídka . Dmg. sice jen 135, ale mrtvol se díky mému spotu kolem válelo dost. A co na to wn8,pane máte to za 305.Jak to říkají angláni fukíng džob.

WN8 nebo to hodnocení od Wg v garáži. Ubohoust jedna vedle druhé. WN8 kašle na spot a WG hodnocení zas vůbec nerozslišuje rozdanou dmg od konkrétního stroje. Pro vysvětlení:

Měl jsem 8950 bodíků, jel jsem hlavně M18, T29 či T30. Takže obecně dost rozdaného dmg. Pak jsem si koupil pro radost Pz38. Zvláště ze začátku jsem se ho nemohl nabažit. Hrál jsem ho snad týden....pořád. Na 3 třídu sním mám neskutečný dmg i výsledky. Ale hodnocení se propadlo na 8928! Protože hodl průměrných 680dmg je obecně pro WOT málo. Jenže na 3 třídu je to sakra dobré. Tak jsem kouknul na hráče o kterých vím, že jedou jen 8 a vyšší tiery. Pak na kluky kteří rádi jezdí 4-7 tier. Asi tušíte jak to dopadlo. Wg bere v potaz jen celkové dmg a je jedno s čím to člověk dá......to znamená ...jezděte s Waflovačem a budete mít 10 000.

Teď jezdím spíše vysoké třídy. Hlavně s E4 a šup za dva dny to vylítlo o 4 body nahoru. A přitom jsem včera zrovna neperlil........jen jsem dával průměrně kolem 2500dmg, což není na 10 moc. Ale pořád dle WG "lepší", než dát s Pz38 pětkrát po sobě 1200dmg...... :wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono je jasné proč to WG dělá tímto a ne jiným způsobem. Děcka v tom autobuse ti to potvrzují. Čím vyšší tier máš, tím větší jsi borec :laugh:  a tím víc do toho vrazíš peněz. Mimochodem, už to nehraju víc, jak týden a normálně jsem se dostal do stavu, kdy spustím hru a mám strach jít do bitvy a tak to zase vypnu. To bych nečekal, že se dostanu až tak daleko :woot: . Hraju WT tanky i letadla, hraju to totálně blbě ale ten WoT mi přijde takový nějaký divný :devil:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co jako cekas, kdyz spotting dmg neni ve WN8 zahrnut? (a nejspis nikdy nebude, rozhodne ne v overall stats).

Právě, jedna z nejdůležitějších věcí ve WOT. Přitom stále platí, že s šikovným spoterem je bitva skoro vždy vyhraná. Pamatuju si jednu bitvu na prochorovce. My četa M18. Nipitri z klanu se dostal do křoví a spotil. Ani nevytřelil. Já měl 3500dmg a on naspotováno 4900!!!! Díky tomu spotu jsem je rozsekali. A to měli v týmu dobré hrače.

Tvůrci WN8 machrujou, jak je to spravedlivý "kalkulátor" a já budu stále tvrdit, je to nejhorší WNko, které vyšlo. Ikdyž majitelé T57 či Waflovčů jiste nesouhlasí, že?

 

 

Zenair: k těm artynám....žárovka je dobrá, ale problém je, že ty potvory mají obrovskou sílu. Včera v poslední hře s E4 jsem držel jednu stranu  mapy, bojoval jsem tam s E100, IS7 a Ferdou. Tvrdě se bránili a měli zasebou artyny. Jejich Ferda udělal chybu a vyjel z krytu, ihned ho naše artyna dala na ránu. Já se tam přestřeloval a pořád hýbal. Po reloadu jsem vždy couvnul od krytu. Jenže tady je ten problém. Ono není na nových mapách moc krytů, kde si je člověk jistý 100% krytím před arty. Často ani ve městě. Sundal jsem E100 a couvám si reloadnout. 10 třída je pomalá, E4 není žádná Pz38. To je jjeden z hlavních problémů v "utíkání" před arty v top třídě. A šup, dopadla vedle mě....splešem mě sundala z 2200 na 987hp. Pamatuju si to, páč jsem by rudý vzteky. Kdyby jste viděli kde jsem byl........další hru zas v Himmlu dala artyna 5ks, páč to bylo to rychlé UFO.....jezdilv TD módu.

WOT má hodně špatného i dobrého....ale tohle mi od prvního okamžku, kdy jsem to před 3,5 rokem viděl, drása nervy ze všeho jasně nejvíc. TD mód.....střílející artyna za jízdy.....tohle musel vymyslet totálně zlitý běloruský dement. To je tak reálné, že bych to srovnal s tím.....že by tank mohl střílet ve sniper módu jako houfnice. Jen by si přepnul typ zaměření z klasického na dělostřelecký.

Nestíhám dekapnout base s Tigrem? Nevadí, spot mám, tak nasadím houfnici a satelitní pohled......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

WOT má hodně špatného i dobrého....ale tohle mi od prvního okamžku, kdy jsem to před 3,5 rokem viděl, drása nervy ze všeho jasně nejvíc. TD mód.....střílející artyna za jízdy.....tohle musel vymyslet totálně zlitý běloruský dement. To je tak reálné, že bych to srovnal s tím.....že by tank mohl střílet ve sniper módu jako houfnice. Jen by si přepnul typ zaměření z klasického na dělostřelecký.

Nestíhám dekapnout base s Tigrem? Nevadí, spot mám, tak nasadím houfnici a satelitní pohled......

 

Švejku, tohle už jsem ani nekomentoval... Jezdím nejvíc tiery 5-7, jsou rychlé, hra má spád, líbí se mi. Ale i tady se najdou rychlé artyny v TD módu. A to je na pytel. No, aspoň o ní občas víš a můžeš i hrát. Ale koncept použití arty jako TD mi přijde fakt na hlavu... Hergot, vždyť jde o úplně jiný způsob boje, s reálem (vím, že jsem naivní) to už nemá fakt nic společného...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já včera prodal tu plečku AT-7, koupil AT-15, dal s ní bitvu, Prochorovka, obrana spodní báze, 3500DMG, tři sme drželi celej útok enemáckejch TOPek (TigerII, 2xIS3, Su-152, Hellcat, Centurion, pak na nás přes střed vyjel Typ59). Naše druhá strana se s tím sra*a, dvě třetiny jich vychcípali a dva enemáci, kteří nakonec projeli, nás ucapovali...

 

No, zase sem to vypnul, dal si jednu ve WarThunderu, v dominaci spotřeboval všechny letadala, lost, tak sem šel na BF3, tam to taky žádnej zázrak nebyl (tak dodrbanej netkód nemá ani WoT) ale zajezdil sem si docela tankem a pak šel v klidu spát...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechci to zakřiknout, ale klatba WG začala povolovat, začal jsem i vyhrávat, dokonce i několikrát po sobě, včera jsem toho odjel poměrně málo, V-VIII kolem deseti bitev, vzhledem k low tierům jsem měl monster WN8 kolem 3500 nebo nějak tak, KV1 klasicky killa, dokonce jsem odjel jednu bitvu s prasečákem jen na HE na malinovce, kde jsem táhl útok přes pole, výsledkem byl válečník a monstrózní WN8, prohrál jsem všeho všudy 1 bitvu s T-34-1, z toho gunu mi normálně mrdne, to zaměřuje dva roky, prostě výsměch na entou, navíc jsem tu hru mohl rozhodnout, ale zradila mě nulová deprese děla, takže ISU si mě dala a šel jsem na párek.....

 

WN8 haters neřeším, když člověk hraje dobře, lezou mu nahoru jakékoliv ratingy, nejhorší je ten lobotomic WG rating, to je totálka mimo....jen připomínám zvýhodňování frag hunters u WN7, které bylo naprosto nechutné

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já včera prodal tu plečku AT-7, koupil AT-15, dal s ní bitvu, Prochorovka, obrana spodní báze, 3500DMG, tři sme drželi celej útok enemáckejch TOPek (TigerII, 2xIS3, Su-152, Hellcat, Centurion, pak na nás přes střed vyjel Typ59). Naše druhá strana se s tím sra*a, dvě třetiny jich vychcípali a dva enemáci, kteří nakonec projeli, nás ucapovali...

 

 

Jak jsi napsal slovo AT15, tak jsem si vybavil včerejší bitvu s E4. Mlátím se tam s E100,IS7 a vzadu mají enemáci ještě JgPzE100 a Waflovače. Tam s kolegou v IS7, bojujem jako blázni, jsem extrémně opatrní. taktizujeme, natačíme, couváme....a já neví co ještě všechno. Najednou se z base připlazí naše AT15.....asi měl vypnutou minimapu....vůbec nezastavoval...minul naše pozice.....já na něj koukám jak na sebevražedné zjevení z ostrova vycházejícího slunce...pomalinku najel do prostřed cesty, natočil se čelně proti enemákům  .....a ve vteřině umřel. :wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

WN8 haters neřeším, když člověk hraje dobře, lezou mu nahoru jakékoliv ratingy, nejhorší je ten lobotomic WG rating, to je totálka mimo....jen připomínám zvýhodňování frag hunters u WN7, které bylo naprosto nechutné

 

Tak zkus hrát skauty BEZ děla a pak mi řekni, co ti leze nahoru... nejspíš to bude jenom krevní tlak :-D

 

Tak ono najít ten "jediný správný a ke všem rovný" ukazatel asi nejde, každý má nějakou mouchu... mně osobně přijde asi tak nejobjektivnější WM7.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zkus hrát skauty BEZ děla a pak mi řekni, co ti leze nahoru... nejspíš to bude jenom krevní tlak :-D

 

Tak ono najít ten "jediný správný a ke všem rovný" ukazatel asi nejde, každý má nějakou mouchu... mně osobně přijde asi tak nejobjektivnější WM7.

 

pořádně jsem hrál jen AMX12t a T71 = pohodička, musíš nasypat nějakou dmg a seš vysmátý

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zkus hrát skauty BEZ děla a pak mi řekni, co ti leze nahoru... nejspíš to bude jenom krevní tlak :-D

 

Tak ono najít ten "jediný správný a ke všem rovný" ukazatel asi nejde, každý má nějakou mouchu... mně osobně přijde asi tak nejobjektivnější WM7.

Mě taky,bo sem modrej :thumbsup:  :thumbsup: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Co nevim a cemu dost dobre nerozumim, j, na jakym zaklade se delala ta tabulka expected dmg:

http://wotlabs.net/eu/wnTable

U nekterych mist (treba AMX 13 90) zustava rozum stat.

Data Sourcing[edit]

Because WN8 was a per-tank rating, we needed data per tank, which as always is not available via the WG web API. We turned to Phalynx of vBAddict.net, who kindly handed over his database of 17k dossiers. The database was filtered for players with less than 1000 games played, and tanks that were played for less than 50 games. From this database we determined, using linear regression the stats to be expected on each tank for a median ability player. For each tank/player combination, we calculated playerWN8alpha and tankWN8alpha. WN8alpha was approximately WN7 in formulation, basically a means to measure per tank effectiveness. Afterwards, we filtered to the 50% of players who play that tank, who perform well ON THAT TANK, not overall. This incorporated a good mix of high win-rate and low win-rate players. We posit that using the top half of players in a given tank is a good way to compare tanks to each other, since they can squeeze out every last ounce of performance a tank has to offer. Otherwise, at the low end, you would be comparing tanks based on the performance of players who don´t know basic mechanics, or how to properly use a given tank. That being said, I use the top 50% of players to do the linear regression, because simply using the top player values would be biased and not generalizable to the entire population.

To check that expected stats for each tank were balanced, we looked at the tankWN8/accountWN8 ratio. We checked that the players with top 10% tankWN8/accountWN8 corresponded to about 1.15 for all the tanks in the game.

When a tank had a lower ratio, for example, we lowered the expected values used to regress with the top 50% of players, and then checked what the top 10% ratio was. This took several iterations of recalculating tankWN8 and playerWN8 until a balance was reached, and tankWN8/accountWN8 was about 1.15.

The purpose of this was to try to, controlling for player skill, determine expected values which would normalize the dmg/frag/spot/def outputs across tanks. To find out how much dmg the same player would do in the ARL v39 and M18 Hellcat, given all other things being equal.

A handful of tanks required a more in depth analysis of the distribution of the tankWN8/playerWN8 ratio, due to an abnormally low number of high level players playing the tank (A-20), or due to gross nerfs/buffs (like M41). We tried to come to a middle-ground for tanks that have been severely nerfed/buffed (like M48A1, AMX50B or T110E5) looking to get a wide representation of players that played the tank during different time periods, so that the value doesn’t simply represent the tank´s original or current most powerful state ( so that players who play it while better balanced do not get unfairly treated) or completely ignores it (so that players who played it while very powerful, and then never again, do not get unfair bonuses).

Note: This manual process was the most scientifically weak portion of the WN8 creation. However, personal bias of the creators was not introduced during this section, and the team of individuals working on these adjustments comprised of dozens of contributors on WoTLabs combing the per-tank tables and collaboration between players from NA, EU, SEA and RU. When possible values from the “nearest possible match” were used for tanks with oddly distributed player histories, like the A-20, in which no one can be bothered to even try (the data shows this…). If you are upset over this manual process, please contribute to further refinement of the WN8 per-tank tables, by uploading your dossier at http://www.vbaddict.net/wot.php

Also, the per-tank expected values table were compared with the table used for the PR rating by Noobmeter, and a table of top 1%/100 players of each tank for the RU server kindly provided by Seriych (similar to what was in the service record with XVM for 8.6 and older). Most expected damage values are pretty close with noobmeter´s (from tier 3-8 ), and if you multiply those damages by 1.5 (to see what a 2400 WN8 player would need to get on a tank), you get unicum values, which are quite close to Seriych´s values for top player numbers from RU. Also, using this approach resulted in numbers for low tier tanks that are obviously high for the new player, but that isn´t really an issue since average players only have 3% or less of their total games in tier 1. This conveniently also functions as a control against seal-clubbing your way into a high rating. It means you can still club tier 1 players, you just have to actually be good at it! No longer will averaging 1.7 kill/game (a good value in tier 10) at tier 1 make you appear good. This isn’t because the WN* team has any bias against folks who play low tiers, but simply that we wish to identify player skill irrespective of tier played (review the Why WN8? for reasoning).

Reminder: What actually MATTERS from the table is the relationship of values between different tanks. We could divide all those values by 3, and it wouldn´t make a difference. It’s the relationships between the numbers that are important, not the actual values. Same goes for the 1.15 ratio used in balancing tanks, we could have used any number. We left them in “WoT dmg scale” for readability and ease of sourcing though!

Data Validation[edit]

A dataset of all players with more than 10000 games on several servers was kindly provided by Mr. Noobmeter (we needed games played on each tank), a 4GB database that can hardly be opened in Excel! Nevertheless, we filtered EU and NA only players from there, to end up with a 115000 player database, which is about as large Praetor77’s limp PC can handle. With this database, we determined expected stats, rSTATS and then rSTATSc. Using all the rSTATSc values, we used Eureqa (a very nice and intelligent program which uses iterative genetic algorithms to search for mathematical relationships between a set of input data) to determine the optimum mathematical formula which using the rSTATSc could “explain” (fit) the rWINc of the players in the database.

By data analysis, we found that some players were clearly outliers on some rSTATSc (all of them except rDAMAGEc, actually), which lead us to implement a series of “caps” or maximum values to improve the usefulness of WN8. These same stats also seemed to be more correlated to rWINc individually only up to a certain value, after which the correlation decreased substantially.

The caps implemented were:

rFRAGcMAX = rDAMAGEc+0.2

rSPOTcMAX = rDAMAGEc+0.1

rDEFcMAX = rDAMAGEc+0.1

We re-entered the capped rSTATS into Eureqa which actually came up with a very similar solution as prior to the caps, but handled lots of outlying accounts. The final formula output was:

rWINc = 0.09 + 0.613*rDAMAGEc + 0.131*rFRAGc*rDAMAGEc + 0.097*rFRAGc*rSPOTc+0.047* rFRAGc*rDEFc

Then we multiplied every term in the formula by 1600, which leads to a similar central value for the players in the database as for WN7, which should make the server-wide WN8 average quite similar to WN7, in the 900-1000 range.

 

 

ZDROJ :  http://wiki.wnefficiency.net/pages/WN8

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...