Přejít na obsah

WOT - Denní hlášení


svejk007

Recommended Posts

Skiller tactics:

1) prvni minutu se zasit neke do kouta

2) nereagovat na rajcatove prosby o pomoc, pomaha se jen tem v cete!

3) kdyz to vypada spatne, nadavat na spotera

4) kdyz to vypada uplne spatne - hura do vody a vsem vynadat!

 

Neházel bych všechny do jednoho pytle ale je to časté. Jak jsem psal výše, viděl jsem spoustu skillerů hrát naprosto luxusně, dokonce jsem zažil, že když jsem byl na ránu, tak před můj vrak skočila fialka s medkem a schytala to za mně a já mohl bojovat dál. Nicméně poslední dobou, s rozmachem maxi TD a návratem artyn, je ten jev co popisuješ stále častější a ne jen u skillerů. Ona už i spousta noobíků okoukala, jak to ti lepší hráči dělají a není problém vidět půl týmu zalezlého někde poblíž základny po celou bitvu, většinou až do hořkého konce. Redshire, střetnutí, základna je obsazována, z kopce se nikdo ani nehne, porážka.

Poslední můj zážitek je z Bažiny, kdy já s Marderem II zakempím ve křoví před základnou u větrného mlýnu a vedle mě se zašije fialovej s KV-1S (top tank) a když si mu dovolím napsat ať jede helfnout dopředu, tak jen otočí lauf a já jdu do garáže. Pravda, nemusel jsem mu psát, že je noob, měl jsem mu napsat, že je imbecil. Na tom samém místě taky o sedm minut později chcípá a nadává na celý svět.

Ono to asi vypadá, že buď závidím lepší staty anebo z nějakého důvodu nemám skillery rád ale není to tak. Člověk nesmí zapomenout na to, že pokud má XVM a vidí hráče s velmi dobrými staty, tak ho sleduje a snaží se něco přiučit, tudíž je modrý a fialový hráč daleko víc vidět než žlutý nebo zelený. To s sebou nese určitou zodpovědnost a v 90% tým na tyto hráče spoléhá. Jaké zklamání, když kvalitní hráč v bitvě nic neukáže nebo se po prohlédnutí skladby týmu a win chance jde utopit. Ono se to dá různě okecat (ty pindy o tom, že nepoletí na začátku dopředu a nenechá se vyndat jako spousta lam mi už tak trochu lezou krkem, nikdo to po nich ani nechce), jenomže to co je vidět ve hře už tolik okecat nejde. Špatně nastavené hodnocení tomu všemu ještě nahrává.

A než mně ukamenujete, znovu opakuji. Nejsou všichni stejní, nelze uplatňovat princip kolektivní viny.

 

P.S. Zvedák někde výše psal o tom, že nelze dosáhnout lepších statů kempením, já tvrdím, že lze. Na druhém účtu jsem tři dny hrál jenom s T110E4. Pořád vzadu, full gold. Za tři dny vylezly moje staty (WN7) o 170 bodů. (Příšerná nuda)

 

sspip.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak včera to vcelku šlo, jen ta únava je večer  někdy znát, dokonce jsme měl výpadek , že jsem koukal na tank v zaměřovači a chvilku mi trvalo než jsme vystřelil, o čem jsem přemýšlel ani nevím, spíše několika vteřinovej blackout :-))) Povedla se mi jedna bitva  na Malinovce s Fochem, dle XMV jsme vyhrát neměli, ale naštěstí se tak nestalo, když člověk dokáže ovlivnit bitvu zahřeje to :-) Škoda že ne každou :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak marně rozmýšlím po tom, co vše jsem si zde přečetl, prakticky žádná osvědčená taktika neexistuje. A jelikož jsem se nepoučil, tak těch tužek po včerejšku mám víc než LIC. Hrál jsem jen četu a mohu bohužel říct, že v 90% jsme byli jediní, kdo v těch hrách měl mozek. A když už se stalo, že byl někdo výrazně lepší, tak to byl právě fialový hráč. Na druhé straně jsem těch fialek a modráků potkával daleko více, takže jsem byl vždy okamžitě rozšmelcován goldíky od stojící fialky kousek od báze. Dokonce taková fialka z BIA neumí ani česky odpovědět, když mu napíšu, proč střílí goldama. Musí mi na to odepsat: cry more noob. Byla to mapa El Haluf a on stal schovaný na svém kopečku tak, ať může ostřelovat sektor A2. No kdyby měl TD, tak neřeknu ani popel. Ale měl HT. Ještě k tomu tu čínskou potvoru WZ -111. Ale nevadí mi to. Prostě musím změnit styl hry, třeba ze mě bude potom taky fialka.

Nicméně staty nejsou všechno, takže se sice za svůj příspěvek do svých statistik stydím, ale nic už neudělám. Všechno to spravil večer, kdy jsme s klanem plných noobiků dobyly druhou provincii. Bohužel ta první se nám nepodařila udržet díky nějakému BUGU, který nám nikdo není schopen vysvětlit, tak snad dnes večer to vyjde a užijeme si území o další den déle. Už jen kvůli klukům a mé penežence, že nebudu muset tolik šáhnout na vánoční turnájek do rozpočtu :tongue: .  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem rozbil pár armád v stařičkém Warhammeru Dark omen a jsem spokojen....projíždím net a stahuju staré legendy. To nejhorší je, že si na WOT ani nevzpomenu....vůbec nic mě zatím z WOT neláká abych ho znovu nainstaloval. Zatím jsem datum znovuinstalace nastavil po Novém roce, ale začíná to vypadat, že to bude doba na neurčito. Problém je v tom, že se prostě nechci u hry nervovat...za ty 3 týdny, kdy je WOT pryč, tak jsem jedinkrát u PC nezanadával.....a nějaký progres ke zlpešení ve WOT není a nebude, to ví každý. Hold to chce čas, oživit vzpomínkyn a čety s Hellcatem....ale zatím to fakt nejde...

 

K té myšlence od HBJ:

 

Kluci už to tu popisovali....s camp stylem nebudeš a to zdůrazňuji, nebudeš mít nějaké uber staty. To, že se ti díky campu zvedly staty na E4 nic neznamená...a hlavně, z jakého základu se ti zvedly? Stačí jeden úspěšný den a camp necamp  to prostě vylítne.

Dříve jsen hrál o dost defenzivněji než teď. Bylo to dáno, že jsem měl 90% garáže TD a taky tím, že nebylo strojů jako je Hellcat apod. Jenže co to je defenzivnější? Koukni kolik mám def a attack bodů....zvláště attack bodů na TDčkáře mám sakra dost. To jak jsi tu popisoval, že je třeba místo campení jet podpořit útok....ano často opravdu hlavně HT sedí na zadku, campí a na support prdí. Ale že by to byly většinou TD skilleři? Ani náhodou.

Já jsem v hrách většinou úspěšný právě pro svou rozvážnost.....k čemu by bylo platné podpořit od začátku z cela zjevně stupidní a suicide útok? To tam nejedu ani s rychlým Hellecatem.....natož s pomalým TD. Každá hra je jiná, vyvyjí se jinak....neleze paušalizovat styl jedince....ale základem úspěchu je....jeď tam, kde víš co je, nebo správně předpokládáš co tam bude!!!! Když nevím a čekám, že tam bude většina HT, od nás se tam ženou dvě HT jak magoři, tak to mám je za nima? A proč? Udělám o jinak, Vyberu si na jejich straně dobrou pozici z které můžu vést dobrý obraný boj s možností ustupovat a počkám si na tu vlnu enemáků, kteří ty naše dva šílence přejedou. Díky jejich sebevraždě vím, co tam přesně bylo a dle toho se zařídím. pak sám či s pomocí čety, často vlnu zastavíme, nebo dokonce rozsekáme a druhá naše strana většinou capne.....je to jen o hlavě....ano ti dva dementi v HT co lehnou za 2min pak celou hru nadávají do camperů, ale co od nich čekat, že?

Kdybych s pomalým TD jel podpořit ty naše outočníky, tak se stane co? Většinou je lost, protože co já či četa nedá, to většinou ostatní nenahrají, bohužel. Než bych s TD k nim dojel, tak jsou už skoro mrtví, mě enemáci nachytají v půli cesty nepřipraveného, bez krytí, bez možnosti ústupu či podpory....během chvilky mě rozsekají a už pádí na základnu.

To, že se dneska ve WOT potká tolik lempíku co kempí je jen vina jejich neumění. Dnes a denně je vidět campící scout co na 400m stříli čelně do KT....Ale dobře postavené a zakempené TD, tak kde je to potřeba...to je pro tým hotové požehnání. Proto s Kanárem rád hraju čety. Ano, ten přechod z defu do attack "módu" kdy už není třeba držet stanu jde Kanárovi pomaleji, jenže stačí mu říct frč a on frčí....jenže většinou(díky rudému moři) má lauf svého TD rožhavený, jak zastavuje enemy útoky....

A zapomínáš na jedno základní pravidlo winu ve WOT, někde jsem ho popisoval i v návodu........NEJDŘÍVE SE VE WOT MUSÍ ODRAZIT PRVNÍ VLNA ENEMY A PAK TEPRVE ZAÚTOČIT! ..... na publiku těžký úkol, páč Vás 14 lidí neposlouchá, ale toto pravidlo platí na 100%. Připavit obranu, počkat a spotnutí enemáka, odrazit ho a pak díky přečíslení vyhrát....když se to podaří zrealizovat tak není možné prohrát.

 

EDIT: k tomu nadávání do četu....já taky nádával ,ale na většinu jedninců nemám....a většinou pak zjistím, že ti nejukřičenější jsou hovádka s 45%......ono těch skillerů totiž ve hře aktuálně moc není....

A ještě dodám...HBJ je třeba is uvědomit, že aktuálně to campení je dáno UFO monstrama ve hře, kdy TD flákne za 2000dmg ...jsou to pojizdné artyny...které jsou ovšem vidět na 10000km, takže nějaký přesun či rychlá podpora utoku není reálná. Vím, hrál jse s JgPzE100...snažil jsem se tlačit druho vlnu, ale díky "obrovskému" kamofaktoru jsem svítil u v našem kruhu...když tedy sečtěš šílené stroje ve WOT s rudám mořem....máš to co popisuješ. Ale rozhodně to nejsou většinou sklilleři.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak moc nerozumím tomu, že fialka nebo modrák střílí premium ammo, co je na tom divného ? Tuto možnost máte proboha snad všichni !

Já jsem odpůrcem kreditové premium ammo, ale když ta možnost je, nebudu si hrát na nějakého hrdinu " že já premium ammo nestřílím !

Jsou tanky kde to potřeba není, pokud však potkám v KV1s osmičku a že ji potkám, klidně nabiju , chci mu jako šestka prostě ublížit ! :-)

 

Když je potřeba přebiju premium  a biju je hlava nehlava a že to leze do kreditů ( ono s udělenou dmg ani moc neleze, jsou bitvy kdy lze i vydělat )  ? Mám prémiový účet, prémiové tanky....a jistě nejsem v tomhle osamocen že ano :)

 

Takže to jestli fialka , či modrák střílí premium, nebo jak si nahrál staty, či jak vlastně hraje je přece šumák, pánové a dámy, tuhle možnost má každý z Vás !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zlatá slova Švejkova !!! Celý kumšt je pouze v tom, vědět, kdy zakempit a kdy vyrazit a kdy zakempit a kdy vyrazit a to podle potřeby i několikrát za bitvu. Přiznávám, že jsem přizdisráč a že se mi často stává, že nevyjedu včas a pak si vyčítám, že jsem tam sakrapes nejel ale to je vyloženě záležitost sólo hry, kdy si prostě nejsem jistý, jestli se na ty ostatní mohu spolehnout, což u čety a nebo roty automaticky odpadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle nemá cenu řešit, protože definice kempení neexistuje a ani sposta dalších definic. Chybou je, když kdokli zakotví na A0, zatímco boje jsou v půlce mapy, takže si vystřelí, až když na ní najíždí 10 tanků, který prohrály na středu... 

Řešit tohle nemá východisko, každej nějako hraje a hodnotit hraní na pobliku, kterej je úplně o houně...

 

HBJ - podívej, tys zakempil s 10. TD. Fajn, s E4 se to dejme tomu dá. A nabil goldy. Tak pak je jasný, že co rána to penetrace a tudíž staty letí nahoru. Jaký % fialek má vyhnaný staty jen goldama? Dost... potkat fialku neznamená výhru, protože to může být gold user a pokud nezná taktiky a neumí číst mapu (případně našrocenej na CW a roty, ale neví, jak funguje poblik...) tak jen nadává a nezahraje.... tady se nedá nic strkat do jednoho pytle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak moc nerozumím tomu, že fialka nebo modrák střílí premium ammo, co je na tom divného ? Tuto možnost máte proboha snad všichni !

Já jsem odpůrcem kreditové premium ammo, ale když ta možnost je, nebudu si hrát na nějakého hrdinu " že já premium ammo nestřílím !

Jsou tanky kde to potřeba není, pokud však potkám v KV1s osmičku a že ji potkám, klidně nabiju , chci mu jako šestka prostě ublížit ! :-)

 

Když je potřeba přebiju premium  a biju je hlava nehlava a že to leze do kreditů ( ono s udělenou dmg ani moc neleze, jsou bitvy kdy lze i vydělat )  ? Mám prémiový účet, prémiové tanky....a jistě nejsem v tomhle osamocen že ano :)

 

Takže to jestli fialka , či modrák střílí premium, nebo jak si nahrál staty, či jak vlastně hraje je přece šumák, pánové a dámy, tuhle možnost má každý z Vás !

 

No ono je to tak, že i když jedu s KVS a jsem proti osmám, potkám osmičkovou fialku a čím střílí do mé KVS? Jedu se StugIII a potkám fialové KVS, a čím dostanu herdu??? Mohu ti garantovat že z 75% je to gold. Btw já taky pálím goldama, co bych nepálil, když mám na účtu 14 mega. S T-44 proti devítkám a desítkám to jinak nejde. KVS proti IS3 to taky jinak nejde a s Hellcatem pálím i mezi šestkama občas goldama. A proč? No asi proto, že třeba s ním si chci hru užít, takže to tam prostě prásknu ať to stojí, co to stojí. Ale výš už používám goldy výhradně jen na E100, MAUS, E4, E3, Foch. 

Ale nemyslím tím, že je to špatně. Já se tomu prostě pořád divím. A taky jsem zastánce toho, aby goldammo bylo za GOLD. Ale nebude, takže debata zase o tom, že je dneska škaredě  :smile:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1)Špatně nastavené hodnocení tomu všemu ještě nahrává.

 

2)A než mně ukamenujete, znovu opakuji. Nejsou všichni stejní, nelze uplatňovat princip kolektivní viny.

 

3) Zvedák někde výše psal o tom, že nelze dosáhnout lepších statů kempením, já tvrdím, že lze.

ad 1) nevím jak to myslíš, mohl bys to trochu rozvést?

 

ad 2) to je hezký, ale ty vždycky zvolíš tak nevhodnou formu vyjádření, že se to pak řeší na 2 stránkách, aby se pak přišlo na to, že jsi to vlastně tak nemyslel :-)

 

ad 3) ano lze si staty mírně zlepšit, ale fialkou se 100%ně nestaneš ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HBJ nejdřív vynadá Kanárovi do kempnoobů a monrejch lam a pak pět komentů vysvětluje že nejde všechny házet do jednoho pytle :facepalmic:

 

S kanárem se hraje celkem dobře z několika důvodů:

 

1) umí

2) umí perfektně zalamit, takže si nepřijdu tak blbě :Smile_blinky:

3) nadává víc než já takže nejsem za hlavního držkovatele v četě :Smile-tongue:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HBJ nejdřív vynadá Kanárovi do kempnoobů a monrejch lam a pak pět komentů vysvětluje že nejde všechny házet do jednoho pytle :facepalmic:

 

S kanárem se hraje celkem dobře z několika důvodů:

 

1) umí

2) umí perfektně zalamit, takže si nepřijdu tak blbě :Smile_blinky:

3) nadává víc než já takže nejsem za hlavního držkovatele v četě :Smile-tongue:

To s trefil!!! Právě to zalamení je důkazem toho, že se snažím něco vymyslet a ono to samozřejmě nemusí vždy vyjít. Obzvláště, když se smečka rajčátek rozhodne udělat něco, co by i průměrně inteligentní bernardýn ani ve snu nepředpokládal :biggrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes sa mi stala zaujimava vec s BatChatom, na mape Doly, kde je treba co najskor obsadit ten strategicky kopec v strede mapy sme tam nabehli s enemackym BatChatom, obom nam to nabijalo este a poto 1vs1 sme do seba vyprazdnili zasobniky. Kto prezil? No predsa ja, lebo vozim so sebou kavu cim som nabil o cca 3-4 sekundy rychlejsie :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jéje tady je opět věčná debata o tom, kdo je camper, proč modro-fialky střílí na publiku goldama a pořád dokola totéž.


Pravda je bohužel taková, že celý publik, díky nárůstu obrovské masovosti, arkádovosti a rozrůstání hráčské základny a také díky firemní politice WG tzv. desítkové stroje každému, kdo se dokáže sám vyčůrat do záchodu + neustálé přidávání nesmyslných tanků, tím zákonitě dochází k unbalancu strojů atd. Takže tohle všechno a ještě mnohém více má za následek, že se publik nachází tam, kde se zrovna nachází, tedy ve sra*kách.


Tady nelze paušálně posuzovat a odsuzovat všechno a všechny či vyzdvihovat určité skupiny. Jelikož bitva je díky nepředvídatelností nejen rajčat, ale i díky vlastním nevyzpytatelným principům hry samotné, proto je každá bitva naprosto odlišná, jen si vzpomeňte na své epické bitvy, jak rozdáváte dmg, jako na běžícím páse, jindy zase netrefíte stodolu Mause ze 2 metrů. Když tohle všechno sečtete zjistíte, že faktorů na výsledek bitvy je obrovské množství.


Proto veteráni hry, kteří pochopili základy hry, naučili a osvojili si vlastnosti daného tanku se kterým hrají a plní svou roli v týmu, tak tihle všichni hráči, tuhle hru pomalu a jistě začínají nesnášet, protože zjišťují, že sklil na publiku v této hře je spíše ke škodě, než k užitku a čím vyšší tier, tím horší možnost bitvu ovlivnit je. Proto se tihle hráči hru snaží jakkoliv ulehčit cestou, goldammo, pedoberstvím, hraní s papírově lepšími tanky, které mají možnost zasáhnout do bitvy a alespoň v rámci mezi daného tanku rozdat dmg. atd. atd. atd. A o tomhle to vše vlastně je. Hra je defakto  jeden veliký a obrovský Augiášův chlév do kterého nemáte možnost přispět svými naučenými schopnostmi, tak jak bychom si sami  představovali. Proto valná většina lidí na forku včetně mě na tuhle hru skoro jen pořád nadává. Nutno také objektivně podotknout, že WG nás v tomto negativním směru svými činy a kroky velice zásobuje. 



p.s. Já to dočastně vyřešil jako Švejk, prostě nehraji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Proto valná většina lidí na forku včetně mě na tuhle hru skoro jen pořád nadává.

 

já nevím proč bych měl nadávat hře? Ta je pro všechny stejná. Já nadávám BZUKům. Podle mne kazí hru jedině BZUKové. Neznalost map, tanků a alespoň základní taktiky je u některých jedinců docela dobře měřitelnou vlastností a pokud se sejdou v mém týmu je to prostě na ošášení :Smile-tongue::Smile_trollface-3:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...