Přejít na obsah

Recommended Posts

Odesláno

Tipy a triky

- Protože zatím není žádný tutoriál, tak mi chvíli trvalo než jsem na některý věci přišel, snad tohle někomu usnadní život

Zkratky

BB - batleship - bitevní loď

CA - cruiser - křižník??

DD - destroyer - torpédoborec

CV - carrier - letadlové loď

Ovládání

Ctrl + kliknutí na ikonu nepřátelských letadel nastaví primární cíl pro vaši AA

X přepíná cíle pro sekundární zbraně (torpédomety ukazují předsazení torpéd pro tenhle cíl)

P vypne/zapne protiletadlový zbraně (pokud chce torpédoborec zůstat nestpotnutej)

3 vybírá torpéda, jsou 2 druhy rozptylu torpéd, "široký" a "úzký" V, druhý zmáčknutí trojky vás přepne na úzkej tvar rozptylu

Letadlovka

Pokud máte vybraný letky s torpédama, ALT umožňuje ruční shoz. Je třeba ručně přiblížit letadla pro shoz ve správným úhlu, letadla shodí torpéda na hranici kruhu, ale jen pokud letí ve stejný dráze. V opačnym případě místo shozu přeletí, udělají otočku a pokusí se to shodit napodruhý.

Automatickej shoz torpéd má velkej roztyl ve tvaru písmene V. Ruční torpéda jedou hezky vedle sebe, všech šest. Je těžší se trefit, ale účinek je devastující.

Torpéda maj minimální aktivační vzdálenost, pokud je shodíte 200 metrů před lodí, tak jen narazí, ale nevybuchnou. Tu vzdálenost nevím, ale tipuju, 1 - 1,5km.

Pokud nepřátelskej CA použije svůj speciální skill, tak vaše letadla začnou panikařit a je jedno jestli shazujete ručně nebo manuálně, rozptyl bude ve tvaru V, ale cca 2x větší než při automatickym shozu - tj, netrefíte nic. To samé platí pokud na vaše bombardéry útočí nepřátelští stíhači.

Odesláno

Ač je to v nastavení ovládání, tak mnoho lidí neví. Pokud nechcete být vidět(jste v kouři, za skálou), ale v dosahu jsou nepřátelská letadla či nepřátelská loď, vypínejte sekundární zbraně a AAA zbraně tlačítkem "P". Jinak budou automaticky střílet a jeden váš výstřel = spot.

Rada pro správné odhození torpéd z lodí - cíl na který chcete torpéda poslat si označte (tlač. "x"), v míření torpéd máte zelený pruh, kterým zaměřujete směr vypuštění, můžete pruh zúžit/rozšířit(opětovné mačkání "3"), pak tam máte šedý pruh, který vám ukazuje přesné vypuštění torpéd pro označený cíl, samozřejmě za předpokladu že cíl nezmění kurz či rychlost.  

V nastavení ovládání není:

Zamknutí otáčení primárních dělových věží - není pak potřeba držet pravé tlačítko, když víte, že budete střílet například na pravou stranu.

Zamknutí věží na směr - ctrl + x

Zamknutí věží na sektor - shift + x    

Oboje se vyruší stisknutím "x" - nezapomeňte na to, protože zaměřovač se tváří, že střílíte tam kam chcete, ale děla máte otočená jinam :D

Odesláno

Furt nechápu torpéda. Ten šedý pruh ukazuje kam torpéda poplují ale proč se ten pruh sám pohybuje, když moje loď stojí? A proč se mi neoznačují cíle, když na ně kliknu pravým myšítkem?

S pomocí chatu ve hře jsem to snad pochopil.

Zelenou výseč musím sesouhlasit s tou šedivou a pak to jde do cíle, který mám označený. Akorát nechápu, jak označit cíl bez toho aniž bych ho musel nejprve mít v dělostřeleckém módu. Když mám mód torpéd, tak mi pravé myšítko na to vůbec nereaguje. To tak má být?

Odesláno

Šedá výseč se hejbe, protože se hejbe i cíl na kterej míříš. To je ukazatel potřebnýho předsazení, pokud se cíl hejbe, logicky musíš pořád mířit před něj.