Přejít na obsah

AW - Posezení s vývojáři - 15.díl


Ashadak

Recommended Posts

Velitelé!

 

Vítejte u dalšího dílu našeho seriálu, kde vývojáři věnují některým dotazům od hráčů.

 

screenshot0633.jpg

 

V současné době není tak úplně jednoduché získávat různé boostery, odměny a celkově bedny – jste spokojeni se současnou úrovní obtížnosti?

 

Stručně řečeno - ano. Obsah beden jsme již vylepšili a plánujeme v tom pokračovat. Určitě se vám budou plánované změny líbit.

 

Před nějakou dobou jste oznámili, že půjde přesouvat retrofity z vozidla na vozidlo. Jaký je stav této věci?

 

Ano, pořád to máme v plánu, ale nyní nemáme nějaké pevné datum zavedení této funkce.

 

Prémiová vozidla postrádají čtvrtý retrofit. Mohlo by to podpořit jejich prodej, co si o tom myslíte?

 

Ne. Nějaké hromadné zpřístupnění čtvrtého retrofitu by způsobilo narušení balancu prémiových vozidel, některá by byla zkrátka moc OP(už nyní nám statistiky ukazují, že se některým z nich daří v bitvách velmi dobře). V každém případě plánujeme jisté změny kolem čtvrtého retrofitu, protože chceme hráčům umožnit co nejširší možnosti konfigurace vozidla tak, aby vyhovovala hernímu stylu každého z nich.

 

Mohli bychom vidět okamžitou změnu statistik vozidla s ohledem na schopnosti jeho velitele. Šlo by to udělat?

 

To už funguje nyní. Například Sabrina Washington zlepšuje hodnoty kamufláže vozidla. Pokud porovnáte statistiky maskování s nebo bez tohoto velitele, zjistíte, že se pokaždé změní. Jiný případ je u dočasných bonusů, které vám váš velitel poskytuje za určitých podmínek. Ty v celkových statistikách vozidla neuvidíte.

 

Když střílím na dno vozidla, tak se projektily zničí nebo odrazí, dno tanku je zkrátka příliš silné oproti realitě. Nemyslíte si, že pokud je hráč tak hloupý, že vystaví tuto část vozidla(nejslabší část na tanku obecně), neměl by být potrestán jen uděleným poškozením, ale i zničením jednoho a více modulů?

 

Víme o problému se spodním pancířem a průběžně ho opravujeme u všech vozidel. Mnoho vozidel má skutečně tlusté dno a proto není jednoduché ho prostřelit. Je tu ale případ kdy dno neprostřelíte bez ohledu na sílu materiálu, jedná se o situaci kdy je vozidlo natočené touto částí pod příliš ostrým úhlem, pod kterým projektil zkrátka nemůže projít.

 

Nemělo by smysl zařadit BMPT Prototyp(Terminator) na nižší úroveň? Tímto způsobem byste se vypořádali s tím, že nebudete mít dvě prakticky totožná vozidla na stejné úrovni a s ohledem na skutečný vývoj vozidla by mělo smysl, aby byl prototyp o úroveň níž než sériové vozidlo. Také si myslím, že BMPT Prototyp je na osmou úroveň příliš slabý.

 

Samotný výskyt "prototypu na stejné úrovni jako sériové vozidlo" je naprosto v pořádku - v některých případech jsou prototypy dokonce lepší než sériově vyráběná vozidla (například demonstrátor T-72B3 z roku 2014 měl panoramatické zaměřovače a další prvky, které u vyráběné verze T-72B3 nenajdete). V tomto konkrétním případě si vede BMPT Prototype statisticky dobře. Jasně nevede si sice tak dobře jako jeho kolega z linie, ale to je kompenzováno nižší hodnotou zařazování Matchmakerem.

 

Stále plánujete uvedení PvE obtížnosti Insane?

 

Určitě chceme přidat náročnější úroveň obtížnosti než je současný “Hard“. Nepůjde však jen o zvýšení obtížnosti, ale o něco většího. Už brzy si řekneme více.

 

V novém velitelském systému, konkrétně na šachovnici dovedností, jsou prázdná políčka. To se mi nelíbí, abych se dostal k silným schopnostem musím jít častokrát přes prázdná pole, které mi nic nepřidají. Nechcete tato pole úplně odstranit a nahradit je něčím užitečnějším?

 

Ztráty dovednostního bodu dosáhnete většinou potřebou zkrátit si cestu k lepším dovednostem, pokud se vám to nelíbí, tak to nedělejte a vydejte se jinou cestou. Mimochodem přechodem na další úroveň se vám nemůže stát, že nedostanete vůbec nic, samotná úroveň velitele i bez dovedností ovlivňuje chování přiděleného vozidla.

 

Nové nastavení automatických děl je super. Můžeme se dočkat i návratu variant vozidel AMX-10P a Wiesel 1 s autokanónem?

 

Ano, uvažujeme o tom.

 

Před uvedením 0.22 jste nám říkali, že Leopard 2AX obdrží speciální bonus 25% k stabilizaci(přesnost v pohybu). Testováním se mi ale nezdá, že by tento tank něco takového dostal. Vylepšili jste jeho přesnost v pohybu?

 

Leopard 2AX má všechny bonusy ke stabilizaci, které potřebuje.

 

Jste spokojeni s výkonem upravené munice PELE na vozidle XC8 Wilk? Stále máme pocit, že je příliš silný.

 

Tato munice tvoří specifickou výhodu tohoto stíhače tanků. Výkon je kompenzován jinými nedostatky vozidla.

 

Plánujete revizi munice HEP a HESH, aby nebyla 100% odražena a pohlcena na jakoukoliv vzdálenost a jakýmkoliv typem přídavného pancéřování?

 

Tato skutečnost je na základě chování tohoto typu munice v reálných situacích. Nicméně, nějaké úpravy provést chceme. Například přidáním stejného výbušného efektu, jaký má HE munice(tzv. Splash efekt).

 

To je pro dnešek vše, pokud jste měli na vývojáři nějaké otázky, směřujte je do této části oficiálního fóra.

 

Uvidíme se na bojišti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Lukaso_von_Teschen napsal:

A o pvp a jeho oživení ani slovo.

95% článků na EU serveru je převzato z RU, takže 95% článků popisuje situaci na RU serveru, takže o EU se tam logicky nedočteš, spíš by mě zajímal dotaz např. k T-15, jestli jsou spokojeni stím, že asi polovina hráčů nejezdí nic jiného? Opravdu je to vozidlo správně vybalancováno? :laugh: To stěma velitelama je taky dobrej kec, někteří nemusí přeskakovat nic a krásně dojdou přes vcelku užitečné skilly až k hlavnímu, někteří to mají rozhozené jak když pejsek značkuje sloupek.Přijde mi, že něco rozhodil člověk vcelku rozumně a něco snad kvůli uspíšení rozhodil namátkově nějakej program. Dále nechápu dotaz ke čtvrtému retrofitu na prémiových vozidlech...On je nějaký prémiák 9+, tedy kromě Cent.120, které samozřejmě čtyři retrofity, stejně jako každá desítka a devítka má? :wave_smiley9: Dotaz na Leoparda taky dobrej, to tomu člověku někdo kompetentní nedokáže jednoduše vysvětlit, že v 0.22 došlo u MBT ke zhoršení stabilizace a Leo dostal bonus,aby zůstal +- tam kde byl? Jednoduchý jak facka, takhle většina odpovědí vypadá, že to snad odpovídá někdo z marketingu co o hře nemá ani šajna. I když ono to vlastně často vypadá, že o ní nemají šajna ani vývojáři :cheerleader:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, akymcz76 napsal:

Pokud se nepletu VBL je 5 a 7 tier.

 

Pokud raketou dobře trefíš a zapálíš, dáš i více.

To nic nemění na tom, že tuhle třídu vozidel nejsou schopni za dva roky pořádně vybalancovat. Buď z toho udělají naprostý šrot nebo zase naopak. A ještě, když takových vozidel je na každé straně 6 i víc to je pak opravdu zábava 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 34 minutami, Lukaso_von_Teschen napsal:

To nic nemění na tom, že tuhle třídu vozidel nejsou schopni za dva roky pořádně vybalancovat. Buď z toho udělají naprostý šrot nebo zase naopak. A ještě, když takových vozidel je na každé straně 6 i víc to je pak opravdu zábava 

síce to dáva jeby ale stačí jeden spot a si v garáži

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 9. 12. 2017 at 23:43, Patricino napsal:

99% proste tvoria PvE hovienka, ktoré sa na PvP nespýtajú takže odpoveď na to nepríde pochopiteľne žiadna... musíš položiť otázku ak chceš na PvP nejakú reakciu

otazky si mycomaci vymysli sami, a jelikoz jim je PVP na obtiz, tak jej do svych vymyslenych "dotazu" pochopitelne nezahrnou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
před 20 minutami, drotar napsal:

Ono je uspechom sa do PVP vobec dostat. Mna to po par minutach prestane bavit a vypinam. Cakal som ze vyvojari s tym nieco pred Vianocami urobia, ale vsetko je po starom :(

A co jsi čekal,že udělají.Navíc za stav eu nemůžou vývojáři,ale silent a jeho tupé hovada.Reklama nula.Akce o ničem.Přístup k hráčům na facku.Takže se nediv že to vypadá jak to vypadá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...