Přejít na obsah

AW - Armored Warfare tým a výstava MSPO 2017


Ashadak

Recommended Posts

Velitelé!

 

Naši komunitní manažeři navštívili polskou výstavu MSPO 2017, která se konala od 5. září do 8. září a hledali zde inspiraci pro nová vozidla Armored Warfare!

 

Bylo k vidění mnoho nových a zajímavých kusů vojenského hardwaru v areálu Targi Kielce, včetně následujících vozidel.

 

BWR-1S - modernizovaná verze staršího průzkumného vozidla BWR-1, které vychází z BWP-1 (polský BMP-1) upraveného pro účely průzkumu koncem osmdesátých let. Zatímco starší model je víceméně zastaralý, balíček moderní elektroniky od společnosti WZM S.A. umožňuje tomuto vozidlu dál sloužit na moderním bojišti.

 

027x.jpg

 

KRYL 155 mm SPG – tento dělostřelecký komplet tvoří houfnice ráže 155 mm L/52 na podvozku nákladního vozidla KRYL. Byl vyvinut společností Huty Stalowy Wola S.A. jako prototyp pro potřeby polské armády. Po přepravě na místo je systém připraven k prvnímu výstřelu pod 60 sekund, má maximální dostřel 40 km a je schopen střelby s různými typy granátů za sebou.

 

013x.jpg

 

Univerzální pásová modulární platforma - je další platformou vycházející z platformy Anders, tentokrát v podobě moderního BVP. Jeho věž je vyzbrojena kanonem Bushmaster 30 mm PTŘS systémem SPIKE. Také je schopný převážet až 8 mužů výsadku.

 

049x.jpg

 

Stíhač tanků Rosomak - jedná se o bezvěžovou konstrukci skládající se pouze z korby vozidla Rosomak, vyzbrojené vícenásobnými odpalovacími zařízeními systému SPIKE NLOS. Toto neobvyklé řešení umožňuje střelci vést palbu i na cíle, které nejsou v jeho zorném poli.

 

095x.jpg

 

Rosomak HITFACT 120 - další varianta stíhače tanků na základech vozidla Rosomak, tentokrát s věží HITFACT 120 místo starší varianty XC8.

 

073x.jpg

 

PT-17 - další vývojový stupeň bitevního tanku PT-16, který byl odhalen v roce 2016. Je to v podstatě výrazně modernizovaná verze tanku T-72M1, akorát opatřená novou soupravou reaktivního pancéřování a standardním NATO dělem ráže 120 mm. Vozidlo je určeno především pro vývoz.

 

132x.jpg

 

PT-91M2 – další vývojový stupeň bitevního tanku PT-91, který je v současné době stále v polské službě a je postupně nahrazován německým Leopardem 2. Mezi hlavní rysy této varianty patří nová varianta děla 2A46 s novým automatickým nabíjecím mechanismem a další vylepšená varianta přídavného pancéřování ERAWA.

 

125x.jpg

 

BVP Borsuk - možná největší hvězdou výstavy se stalo toto vozidlo, které by v budoucnu mělo nahradit zastaralá BWP-1 v roli hlavního bojového vozidla pěchoty. Je plně obojživelný, vysoce odolný vůči minám, nástražným zařízením a je vybaven dálkově ovládanou věží ZSSW-30.

 

borsuk.jpg

borsuk_2.jpg

 

Jak se Vám líbí tato vozidla? Chtěli byste vidět některé z nich i v Armored Warfare?

 

Dejte nám vědět a těšíme se ze setkání na bojišti.

 

Zdroj.https://aw.my.com/gb/news/general/armored-warfare-mspo-2017

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...