Přejít na obsah

AW - Vývojářský deník: skladování munice


Ashadak

Recommended Posts

Velitelé!

 

Aktualizace 0.22 nám přinesla do hry řadu zajímavých funkcí, včetně způsobu, jakým bude fungovat zapalování a následná exploze uskladněné munice. V dnešním díle vývojářského deníku se na tento mechanismus podíváme podrobněji.

 

1920_1080_aw_ballance_7.jpg

 

Skladovací prostor je místo ve vašem vozidle, kde se přechovává munice používaná při střelbě. Zásah do těchto míst vede většinou ke kompletnímu zničení vozidla, a proto je velmi důležité si ho chránit. Během druhé světové války, ale i po následující desetiletí, výbuch munice vedl k rychlé a velmi kruté smrti. Prostřednictvím internetu máme k dispozici mnoho videi a fotografií, které často takové exploze a jejich následky ukazují.

 

Je mnoho způsobů jak zvýšit posádce šanci na přežití. Od mokrého ukládání(zpomaluje požár a dává posádce nějaký čas opustit vozidlo) až po kompletně oddělený prostor, kde se munice skladuje.

 

Moderní skladovací prostory pro munici jsou konstruovány několika způsoby – ať už jsou umístěny v nejvíce obrněné části vozidla, nebo se nachází mimo prostor posádky ve speciální oddělené části. Tento prostor bývá často součásti věže a není příliš dobře pancéřován. Zase na druhou stranu je opatřen tzv. výbušnými panely, jejíchž princip je velmi jednoduchý – exploze munice jde většinou cestou nejmenšího odporu a ta je díky slabým panelům v horní části skladovacího prostoru směřována ven z vozidla.

 

V rámci zvýšení rozmanitosti hry jsme se rozhodly systém kolem munice upravit. Před 0.22 mohl zásah do munice vést ke katastrofální explozi a zničení vozidla, proto jsme ho vypnuli. Pojďme se podívat, jak to vypadá nyní.

 

Pokud je skladovací prostor s municí zasažen, začne hořet. Požár způsobí každých 1,5 sekundy poškození odpovídající 7,5% maximálního počtu bodu výdrže vozidla. Požár může vést k explozi, která způsobí masivní poškození. Vozidlo s poškozenou municí má navíc 15% penalizaci k nabíjecímu času.

 

Ve hře máme tři základní typy uskladnění munice ve vozidle.

 

Nejprve je tu standardní uskladnění munice, bez zvláštní ochrany. Takto je řešeno skladování na většině obrněných vozidel, včetně starších bitevních tanků. Munice je skladována na mnoha místech vozidla bez zvláštních pokročilých opatření proti explozi.

 

Takto skladovaná munice má:

  • 15% šanci na výbuch při každém cyklu hoření(každých 1,5s)
  • výbuch způsobí masivní poškození(většinou odletí věž a je nemožné tento výbuch přežít)
  • maximální délka požáru je 4,5s(3 cykly)

Druhým typem skladování jsou oddělené prostory s odstřelujícími panely. Toto řešení naleznete na většině moderní techniky a jak bylo popsáno výše, výbuch takové munice je směřován mimo vozidlo. Nejznámějšími tanky s tímto řešením je řada Abrams, ale nejen tyto tanky mají skladování takto řešeno. Ve hře mezi ně patří: T-14 Armata, T-90MS, Leopard 2, WPB Anders, PL-01 a B1 DRACO.

 

Takto skladovaná munice má:

  • 15% šanci na výbuch při každém cyklu hoření(každých 1,5s)
  • výbuch způsobí poškození(30% maximálního počtu bodů výdrže vozidla a je možné ho přežít)
  • maximální délka požáru je 4,5s(3 cykly)

Třetí způsob skladování munice je poměrně vzácný a vyskytuje se zatím pouze na tancích řady Challenger(objeví se i u tanků Merkava 4, které jsou plánovány do budoucna). Tento pokročilý způsob skladování munice funguje na principu speciálních nádob naplněných ohnivzdorným gelem, nebo jinou složkou, která zároveň funguje jako hasící prostředek v případě požáru. Kromě toho jsou tyto boxy velmi dobře obrněné.

 

Takto skladovaná munice má:

  • 15% šanci na výbuch při každém cyklu hoření(každých 1,5s)
  • výbuch způsobí poškození(30% maximálního počtu bodů výdrže vozidla a je možné ho přežít)
  • maximální délka požáru je 3s(2 cykly)

Některá vozidla jsou více náchylná k poškození střeliva než ostatní kvůli jeho umístění(navrženo dle skutečných vozidel). Naštěstí máme několik možností, jak zmírnit tento problém:

  • Schopnost nabíječe Secured Ammunition snižuje časovou penalizaci nabíjení děla při poškozené munici.
  • Retrofit Reinforced Ammo Rack zvyšuje body výdrže bedny s municí o 25%(v2 o 50%) a snižuje šanci na výbuch pro každý cyklus o 25%(v2 o 50%)
  • Vylepšený hasičák má pasivní bonus v podobě omezení doby hoření a šanci na zapálení snižuje na polovinu

Zavedením těchto změn bychom rádi kladli důraz na ochranu různých části vozidla, nutili hráče přemýšlet o různých situacích a jak na ně reagovat. Je přeci důležité znát silné i slabé stránky vozidla se kterým hrajeme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...