Přejít na obsah

Nový PC na WoT


Mixalko

Recommended Posts

tak ono tech kombinaci je hrozne moc v dnesni dobe kdy jeden vyrobce dela nekolik zakladnich desek atd.. 

 

pokud do toho hodlas hodne investovat tak bych zkusil uz tam dat micro ATX desku asi nejlip od asus gigabite nebo msi dneska uz to je celkem jedno clovek uz si vybere podle vzhledu.. staci nejakej obyc set pametovejch modulu s kapacitou 8gb

pevnej disk podle toho kolik stahujes nejvyhodnejsi jsou 2-3 TB a kdyz to bude sekundarni disk tak staci nejakej ten green od WD nebo jiny ktery maji otacky kolem tech 5400 aby to nerusilo...ssdcko bych bral od intelu pokud si chces pripalit a nebo staci nejaka 240gb crucial nebo kingston kde je nejlepsi pomer cena kapacita.. rozdil mezi rychlosti ssdcka nemas sanci pozorovat jedine testama takze zbytecny si nejak priplacen navic.. grafika mas na vyber bud 280X s nejlepsim pomerem cena vykon nebo si priplat za GTX 780 a brutalne ji pretaktuj kde ten vykon jde potom hodne nahoru a nad GTX780 ti coz uz je maso

 

s vyberem zdroje nemuzes udelat chybu pokud se vyhnes vyhlasenym znackam LC power euricase atd.. corsair enermax seasonic znacka kvality.. takova 500-550 W staci nadherne kdyz pocitame aji s pretaktovanim

 

a skrin to uz je na osobnim vkusu vybirej nekde kolem 2000 pokud chces neco lepsiho vic uz za skrin nedavej .. uz za 2000 sezenes dost vymakanou skrin jenom musis hledat v te zaplave vseho .. tedka zalezi jestli chces klasicky atx nebo na micro atx desku kterou jsem ti dal jako dobrej typ je zbytecny si stavet velkej komp kdyz malej stoji stejny prachy mozna aji trosku min.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak prvni navrh jsem uz dostal ale nerozumim tomu,tak to sem hodim a treba nekdo zhodnoti

http://www.czc.cz/9187uflkomhdo8kk33thj6ma9d/seznam

nee trosku bych to upravil .. 970 je uplne nova karta ktera jeste ani neni v obchodech a az prijde tak za ni zaplatis plnou palbu chvilku bych pockal jestli GTX 780 trosku nespadne .... 700W zdroj zbytecny 120 gb ssdcko blbost kdyz za 800 kc navic mas 240 a 1gb hdd taky naprd.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak moc pekne jsi mi to vysvetlil a krasne jsem se v tom zamotal :) v podstate mi jde jen o to aby ta sestava byla cenove okolo 30ti a vydrzela nejakou dobu a stacila bohate na hry a jak vime,takove WOT je hodne specificka hra a celkem mi u teto konkretni hry jde o stabilni vyssi FPS a zadny mikrolagy .jinak co se komponent tyce ,nejsem expert a vychazim jen ze zkusenosti hracu ,takze 4690k jsem napriklad vybral uz kvuli tomu,ze na testech WOT vychazi jako druhy nejlepsi,tak asi tak :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nee trosku bych to upravil .. 970 je uplne nova karta ktera jeste ani neni v obchodech a az prijde tak za ni zaplatis plnou palbu chvilku bych pockal jestli GTX 780 trosku nespadne .... 700W zdroj zbytecny 120 gb ssdcko blbost kdyz za 800 kc navic mas 240 a 1gb hdd taky naprd.. 

Nereferenční GTX 970 by měly být dostupnější cca za 14 dnů, sám mám jednu předobědnanou.

 

700W zdroj by se hodil pro budoucí upgrade. Za pár let můžeš dokoupit druhou GTX 970 do SLI. Karta je nová, tichá a moc nežere, takže s budoucím provozem v SLI problém nevidím.

Třeba ASUS Strix GTX 970 http://www.czc.cz/asus-strix-gtx970-dc2oc-4gd5/160226/produkt má pouze jeden napájecí osmipin. Takže to není žádný žrout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak třeba pro funkci DSR, kterou nová GTXka umí, SLI využití má i při rozlišení 1080p. Nebo pokud plánuješ 120+Hz monitor. Ale to jsou už jen takové třešničky na dortu, zatím výkon GTX970 bohatě stačí.

 

Jakmile mi GTX970 dorazí, tak DSR ve WoT vyzkouším, to moaré na plotech a zubaté větve stromů by odstranit mohlo. CPU mně stejně přes 50 fps nepustí, takže je engine WoT na vyzkoušení DSR ideální. Ale to už jsem trochu OT.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jo oresprut ,mas pravdu,nevim kolik zabere system ,nekoukal jsem na to,jen jsem nechtel davat zbytecny peniz za SSD vetsi,kdyz na nem chci ciste system a wotko,jinak druhy disk (me osobne) 1 T je aaaz azzz,nic nezbiram (filmy atd) ted mam nejakych 500gb a nemam problem. Certcz urcite cajk grafarna ,ja proste potrebuji komplet seznam komponent v seznamu CZC a uz jen to objednam : )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mnoo,to uz se mi zamlouva vic, ta zakladni deska neni Z97 ale H - jakej je v tom rozdil ?

Z-ková podporuje taktování H-taktování nepodporuje. Proto i procesor bez K. Já myslím že 3.9 Ghz s turbem bohatě stačí. A taktováním by sis už moc výkonově nepomohl. Navíc cenová úspora je značná. Pokud by jsi taktovat přece jen chtěl, musel by sis připlatit cca 500kč na procesor a nějaké 4 stovky na základní desku. Výkon bez taktování je naprosto stejný. Jestli se ti vyplatí kvůli taktování připlácet 800 Kč je tvoje volba. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taktování procesoru má smysl hlavně u hodně levných procesorů, jako jsou Intel Core i3 nebo Intel Pentium. U těchto procesorů se dá zvýšit výkon opravdu brutálně. Kdy např. takové Wotko, které využije 1 max 2 jádra se s takovým procesorem po přetaktování může měřit i s Core i7  :smile: Za nějakých 16 stovek pěkný výkon. 

 

http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/30874-test-pentium-g3258-levna-taktovaci-manie-i-u-intelu?start=12

 

Jinak taktování nese i určitá rizika, ale to je na několik článků.

Takže asi tak k taktování no.  :biggrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...