Přejít na obsah

AW - Příběhová kampaň - Epizoda 1


MegaVydra

Recommended Posts

Příběhová kampaň - Epizoda 1 - přeložil Ashadak, díky moc :)

 

Epizoda 1 - “Cesta na západ”
 
  • Záhřeb, 25. května 2039

Dočasné velitelské stanoviště bylo umístěno mimo město uprostřed zbytků toho, co kdysi bývalo krásnou příměstskou oblastí. Safírové nebe, sladká vůně akácií, zpěv ptactva společně vytvářelo atmosféru idilického místa, které jako by ignorovalo fakt, že zde ještě nedávno probíhaly krvavé boje.

Tato oblast bývala kdysi domovem mnoha lidí, ale masivní recese a věčné boje vedly obyvatele k odchodu, hledání štěstí v náruči chamtivých korporací. Pro generaci svobodně narozených lidí byl osud zcela jasný, stát se otrokem až do své smrti.

Zářivé barvy konce jara kontrastovaly se zničenými domy a troskami, které se nikdo neobtěžoval odklidit. Velká skupina clayburnových mužů v uniformách odnášela velké množství neoznačených krabic a nakládala je na nákladní automobily. Evakuace byla v plném proudu – taková byla cena za porážku, pomyslel si Seagrove smutně.

Minul majora Kathryn Gray, která seděla na svém tanku a zírala do dálky. Pohled na někoho, koho velmi dobře znal a kdo sdílel jeho mizerné pocity ho přimělo zkusit trošku odlehčit atmosféru.

„Kate!“ Vykřikl.



Nesnáším, když mě takhle oslovujete a víte to moc dobře,“ odpověděla vážně, ale za jejím výrazem spatřil slabé stopy úsměvu.

„Proto to, tak rád dělám. Stále čekáme na šéfa?“

Pokud byla v její tváři aspoň špetka pobavení, náhle byla pryč. Přikývla.

„Má zpoždění. Ten clayburnův chlapík teď hledá na koho by mohl hodit vinu, za tohle všechno.“

Podíval se směrem k velitelskému stanu, který byl postavený mezi dvěma stěnami zničeného domu – právě včas, aby si všiml přibližujícího se Blackwooda se zachmuřeným výrazem ve tváři. Seagrove měl toho chlapíka rád. Blackwood byl ten typ, který věděl kdy zatlačit a kdy naopak nechat věcem volný průběh. Byl to podsaditý muž neurčitého věku - možná pokročilý padesátník, odhadoval Seagrove. Jeho kulatá hlava s přátelskou tváří a šedivými vlasy obvykle rozdávala letmé úsměvy, ale ne dnes.

Blackwood na ně zamával a Seagrove se k němu připojil. Grayová seskočila z vozidla, když se přiblížili k vchodu do stanu.

Vnitřek stanu byl velmi horký. Byl cítit vydýchaný vzduch, prach a pot, a to i navzdory velké snaze slabé klimatizační jednotky udržet chlad na přijatelné úrovni. Musí zde existovat nějaká paralela, pomyslel si Seagrove, když sledoval Blackwooda směřujícího k hlavnímu operačnímu stolu, kde stál autor tohoto debaklu, ruce za zády a sledující jejich příchod. Jeho netrpělivost byla přímo hmatatelná.

Petr Clayburn nebyl vůbec podobný svému strýci. Bylo mu kolem 25 let. Byl vysoký, téměř černé vlasy, tmavě hnědé oči a velmi opálená pleť naznačovala jižanský původ.

Jeho vzhled však nebyl jedinou věcí, která ho odlišovala od svého strýce – Andrew Clayburn věděl kdy se mají věci řešit s chladnou hlavou a zapojit mozek, zatímco jeho synovec byl náchylný jen k neuváženým rozhodnutím a Seagarove často uvažoval, jak se někdo jako on ocitl v tak důležitém postavení. Kdyby se někdo z jeho podřízených choval takhle, nikdy by ho nepovýšil.

„Blakwoode,“ řekl nakonec Petr Clayburn.

„Na Váš rozkaz.“

Protože Seagrove znal Blackwooda už dlouho, měl pocit, že v jeho odpovědi byla špetka sarkasmu.

„Budu stručný Blackwoode, zklamal jste mě. Když jsem dostal osobní doporučení od svého strýce, čekal jsem více. Moje zpráva o vašem výkonu nebude příliš lichotivá.“

Takový arogantní *****, myslel si Seagrove. Blackwood i přesto zachoval neutrální výraz, protože cítil Seagrovovo napětí.

Clayburn však pokračoval:“ Mám pro Vás poslední úkol, než opustíme tuhle díru. Necháme jim tu dárek na který jen tak nezapomenou. Dostali jsme informace, že v nedalekém městě Samobor se nachází rodiny vysoce postavených členů těch zatracených hajdukáckých teroristů. Je to asi 20 kilometrů západně odtud.“

Odmlčel se, aby zkontroloval svůj tablet. Po krátké době přikývl.

„Jděte, vezměte Seahawky a srovnejte to tam se zemí. Musí se naučit s námi nevyjebávat.“

S posledními slovy opět zvedl tablet a začal si procházet řadu taktických informací. Po několika vteřinách se podíval od své práce.

„Rozchod.“

Nikdy se nepohnul.

Seagrove byl v šoku. Obrátil se a uviděl, jak se na něj Grayová dívá se stejnou hrůzou a nevěřícností ve své tváři. Nevěděl jak si to má přebrat, zda to byla odvážná slova nebo jedna z nejděsivějších, jaká kdy slyšel.

„Ne.“

Nyní hodil nevěřícný pohled Clayburn na Blackwooda.

„Ne?“

„Tento rozkaz nehodlám splnit.“

Clayburn chvílí nevěřícně zíral na Blackwooda, než začal řvát. Reakce byla natolik násilná, že Seagrove nemohl, přes šok, pomýšlet na to, jestli muž před nimi je skutečně duševně zdravý.

„Já jsem tady velitel! Uděláš přesně co ti řeknu, Blackwoode! Jeden telefonát mému strýci a jsi mrtvej. Celá tvoje rodina je mrtvá. Celou tvojí jednotku označím za zrádce a budeme Vás lovit jako psi. Nebojoval jsi dost tvrdě a k tomu jsi stáhl své může navzdory mým rozkazům, protože jsi si myslel, že víš všechno nejlíp. To teď skončilo. Žádné další kompromisy.“

Petr Clayburn už teď skoro křičel. Když na to reagoval Blackwood, nebyl to žádný řev jak by se dalo čekat, ale tichá a smrtící reakce dospělého muže.

„Poslouchej mě, chlapče, a poslouchej mě velmi dobře. Bojuji za strýcovo impérium už od doby, kdy jsi ještě nebyl ani na světě. Pořád se tu oháníš jeho jménem, ale ani jednou v životě jsi ho neviděl. Já ano, je to skutečně výjimečný člověk a ty mu nesaháš ani po kotníky. Nyní zruš ten rozkaz, přijmi svou porážku a možná můžeš obrátit celý tenhle nepořádek ve svůj prospěch.“

Blackwood se na chvilku odmlčel.

„Petře, jestli tohle uděláme, nebude cesty zpět. Nikdy už nezískáme zpět podporu v tomto regionu, dovol mi, abych se obrátil na tvého strýce, společně najdeme nějaké řešení.“

Tehdy v tom okamžiku si Seagrove uvědomil, že Blackwood udělal strašnou chybu. Pozoroval, jak Clayburnova tvář zčervenala.

„Opovažuješ se mi snad říct, že víš lépe, co chce můj strýc než jeho vlastní krev?!“

Dokonce i Blackwood byl překvapen zuřivostí v hlase Clayburna.

„Ne, já...“

„Máte jednu hodinu, Blackwoode. Jen jednu hodinu na to odjet a splnit mé rozkazy. Pokud se tak nestane, nemusíte se obtěžovat vracet. Najdu si Vás sám.“

Přes Seagrova se převalila další vlna šoku. Tohle se nemělo stát. Jako ve snu, Seagrove a Grayová následovali Blackwooda že stanu, dokud nebyli dostatečně daleko od někoho, kdo by je mohl zaslechnout.

„Tak, tedy,“ řekl Blackwood a najednou se usmál.“Máme už skoro sbaleno a slyšel jsem, že Istanbul je v tomto období opravdu hezké místo.“

Seagrove na něj nevěřícně zíral až nakonec Greyová byla ta, která promluvila první.

„Věděl jste, že se to stane? Jak? Čeho jsme právě byli svědky? Rozhorčení? To bylo všechno? Nerozumím tomu...“

Blackwood se opět začal tvářit vážně.

„Věděl jsem, že tento úkol včera v noci nařídil Clayburn další jednotce a oni místo toho zběhli. Setkáme se s nimi po cestě. Nejsme vrahové Kathryn. Většina z nás není,“smutně se usmál.

„Dáme našim lidem možnost volby, což je víc, než nám dal Clayburn. Někteří zůstanou. Někteří nás budou následovat. Vámi si jistý nejsem, ale mám místa dost pro každého.“

 

 

Velitelé!

Vítejte v příběhové kampani! Úkolem číslo jedna je převést jednotky Task Force Seahawk ze Záhřebu do Istanbulu. Bude to velmi zrádná cesta! Po dokončení této epizody se dozvíme jak bude příběh pokračovat a budou odhaleny další prvky systému jeho ovlivňování.

Úkoly první epizody jsou následující:
 

  • Úkol 1: Vyhrát deset bitev s bitevním tankem šesté úrovně M1 Abrams
  • Úkol 2: Vyhrát deset bitev s bitevním tankem sedmé úrovně Leopard 2
  • Úkol 3: Vyhrát deset bitev s AFV vozidlem osmé úrovně M2A3 Bradley

Tyto úkoly lze splnit pouze v PvP, PvE(obtížnost těžká) a GLOPS.

Ceny za splnění úkolů jsou následující:
 

  • Úkol 1: 3 dny prémiového času
  • Úkol 2: 3 dny prémiového času
  • Úkol 3: 3 dny prémiového času
  • Splněním všech tří úkolů obdržíte: 6 platinových beden

Poznámka: obtížnost(stejně jako odměny) se bude v následujících epizodách zvyšovat. Abyste dosáhli na konečnou odměnu musíte splnit všechny tři úkoly v této první epizodě.
 

Pravidla

 

  • Epizoda začíná 1. června 2017(20:00)
  • Epizoda končí 30. června 2017(23:59)
  • Ceny za splnění úkolů budou hráčům předány po konci epizody
  • My.com si vyhrazuje právo diskvalifikace kteréhokoliv hráče, který poruší pravidla pro tuto kampaň.

Uvidíme se na bojišti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...