Přejít na obsah

Vtipy, vtipná a zajímavá videa, gify, obrázky a hlášky.


Rej3ct

Recommended Posts

Velká recenze knihy Vaříme s Láďou Hruškou (levně a chutně…)

Přiznám se, že jsem k tomuto titulu přistupoval s notnou dávkou respektu. Kniha, o které nás televize Nova přes půl roku ujišťovala, že bude přehlídkou nevkusu, odporností a galerie pokleslosti českého národa, si jednoduše zasluhovala, aby se s ní jednalo jako v rukavičkách… respektive v gumových rukavicích, protože zatím neexistuje studie, která by dokazovala, že tiskovina není zdraví škodlivá, a při dotyku vám nepoleptá kůži, nevypálí oči, … nebo tak podobně.
Byl jsem zaskočen faktem, že na mě po otevření knihy nevytekla ektoplazma. Kniha je již nyní přirovnávána k Ďáblově bibli, ovšem s tím rozdílem, že kuchařka Ládi Hrušky, je tak démonická, že vázat ji v lidské kůži by byl zbytečný luxus, a lexikon zvěrstev proti lidskosti si vystačí ve své podobě tak, jak je. Zlé jazyky ovšem tvrdí, že speciální sběratelská edice bude vázána v kůži kuřecí. Zda bude speciální edice taktéž v noci světélkovat pobledlým fialovým světlem a levitovat zhruba dva centimetry nad deskou stolu, se nám zjistit nepodařilo.

Vraťme se ovšem k samotné knize. Kuchařka je o rozměrech zhruba 15x20 centimetrů s váhou něco málo nad 300 gramů. Ti chytřejší z vás si spočítali, že při dostatečném švihu je možné použít knihu jako vražednou zbraň. Protože byste museli mít na knihu ale zbrojní průkaz, jsou hrany knihy zaobleny tak, abyste se s nimi nemohli ani pořezat.
Vyznavači černé magie jsou údajně tímto faktem znepokojeni, neboť počítali s tím, že bude možné kuchařkou podřezávat na oltářích jehňata. Zůstává tak pouze varianta rituálního ukamenování kuchařkou, což je ovšem poměrně nepraktické – především díky nutnosti zakoupení několika knih naráz. Soudě podle toho, že Vaříme s Láďou Hruškou, je momentálně v České republice údajně nejprodávanějším titulem, se tak děje.

Samotná kniha disponuje 160 stranami, přičemž každá má svůj vlastní odér, připomínající mix majonézy, česneku a rozmočeného kartonu. Na stránkách naleznete celkem 63 receptů. To znamená, že text je v knize opravdu hustý… a psaný velikostí fontu 18, což odpovídá téměř školnímu slabikáři. Na pravé straně najdete vždy úhledně naaranžovanou šlichtu k potěše oka a zvrácení žaludku.

Abychom kuchařku ovšem pouze nechválili, najdeme zde i několik prohřešků, nad kterými by se měl autor knihy rozhodně zamyslet. V prvé řadě by nikomu neměl uniknout fakt, že autor trpí zřejmě schizofrenií, pokud tvrdí, že mu recepty neustále zasílají rozlícené mamulky, chrastící výhružně drobnými. Je přinejmenším podivné, s jakou přesností imaginární mamulky vykrádají repertoár Mimibazaru, a jak chronologicky postupují až k samotnému dnu bahna, které je datováno na rok 2007.
Láďa se prozatím prokousal k roku 2010, což není možné omluvit ani faktem, že některé recepty Láďa vyhledává na zahraničních webech… -tedy, pokud zrovna nesedí někde na Slovensku. To by Mimibazar samozřejmě zahraničním webem byl.

V almanachu jedů a kouzel vás tak čekají skutečné gastronomické perly typu smažená tlačenka, kuřecí svíčková bez svíčkové … a samo sebou i zcela legendární plněné kůže, které si proklestily svoji cestu již i do zahraničí, kde neznalý cizinec kroutí hlavou nad tím, co vše je schopna ta česká chamraď sežrat.
Vážení, spousta zastánců Ládi Hrušky (především ti, kterým funguje jen polovina mozku) oponují, že by neměl recenzovat někdo, kdo Láďovy recepty nevyzkoušel. Nejsem toho názoru. V kuchyni jsem určitou dobu strávil, a na rozdíl od pana Hrušky vím, co je dobré a co ne. Hlasitá hesla o tom, že se vaří levně, bohužel zůstávají pouze hlasitými hesly, protože ani to není pravda. Jen bych rád všem Hruškomilcům zdůraznil, že i smažené lejno je prý velmi chutné. Jen prostě nemám potřebu to zkoušet.

Na poslední straně knihy vás čeká upoutávka na Televizní noviny… Váš život naživo … každý den 19:30. I přesto jsem názoru, že zde měl autor raději umístit heslo ze Stopařova průvodce po galaxii „NEPROPADEJTE PANICE“ a přiložit několik typů, kterak si ulevit od bolesti spácháním eutanázie. Domnívám se, že dívat se při smrtelných křečích na Televizní noviny, vám zrovna nepřidá. Ale třeba se pletu.
Zadní stranu přebalu pak zdobí Láďův medailonek. To, kdybyste náhodou netušili, kdo stojí za tímhle zvěrstvem. Dovolím si tento medailonek citovat, protože vypovídá mnoho o tom, co si od samotné kuchařky slibovat. Povšimněte si prosím, jak byl Láďa z kuchaře převlečen za gurmánského experimentátora, ačkoliv s termínem gurmánský taktéž není možné v žádném případě souhlasit.

Kdo je gurmánský experimentátor Láďa Hruška?
„První jídlo jsem uvařil v době, kdy jsem jako šestiletý byl schopen přeslabikovat návod na polívku z pytlíku. Byla žampionová a povedla se mi.“

Ano, soudě podle gramatických prasáren, které Láďa na svém Facebookovém profilu páchá vedle těch kuchařských, se zase tak moc od té doby nezměnilo. Láďova kuchařka je tedy jakási Příručka mladých svišťů, které se bohužel chytnuli i mentálně méně vyspělí jedinci. Bohužel, nebo možná bohudík.
Berme celou knihu jako záslužný počin, který má zkvalitnit národ jako takový a oddělit zrno od plev. Buďme rádi, že je kniha nejprodávanějším titulem. Jak jinak byste tak snadno donutili lidi k nevědomé sebevraždě. Pokud je medicína dneska natolik vyspělá, aby dokázala zachránit i spoluobčany bez pudu sebezáchovy, pak musí jít pomyslné náhodě Darwin naproti. A za to ti Láďo děkujeme!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...