Přejít na obsah

WOWs - Rychlý start: Hratelnost


kvetule

Recommended Posts

HRATELNOST

Tento návod byl rozšířen o následující funkce: Modernizace,, Velitelé a schopnosti, Divize. Zmiňované funkce jsou přidány ve své první verzi a mohou být v dalších fázích vývoje upravovány.

Typy bitev

Ve hře jsou pro kooperativní a náhodné bitvy dostupné tyto bitevní typy.

V kooperativních (PvE) bitvách máte spolu s dalšími sedmi hráči porazit tým sedmi počítačem ovládaných lodí/botů. V náhodných bitvách soupeří dva týmy v prostém souboji hráčů proti hráčům (PvP). Než se dostanete se svým účtem na druhou úroveň, budete mít přístup jen do kooperativních bitev.

Je zde také možnost trénovat své střelecké a taktické schopnosti ve výcvikové místnosti.

1_-_battle_selection_640x.pngPoté, co si vyberete typ bitvy a loď, stiskněte tlačítko bitva a začněte!

Standardní bitva

Standardní bitva vrhne dva týmy proti sobě do souboje o obsazení nepřátelské základny.

Základny jsou na mapě označeny ikonou vlajky a kruhem, značícím kruh, ve kterém musí loď být, aby začalo odpočítávání obsazování základny. (Tip: Červená vlajka je nepřátelská!) Odpočítávání obsazení bude pokračovat, dokud je v obsazovací zóně alespoň jedna loď. Čím více lodí tam je, tím rychleji se odpočítává. Poškození obsazující lodi vrací odpočítávání na začátek.

2_-_standard_map.pngStandardní bitva můře také výt vyhrána zničením všech nepřátelských lodí - bez lodí nepřítel nemůže obsadit základnu!

Bitva typu střetnutí

4_-_encounter_map.pngVe střetnutí oba týmy soupeři o obsazení neutrální základny. Bitva trvá, dokud nejsou všechny nepřátelské lodi zničeny nebo není neutrální základna obsazena jedním z týmů.

 

Nadvláda

Pro vítězství v módu Nadvláda musí tým získat 1 000 bodů nebo zničit všechny nepřátelské lodi.

3_-_dominion_map.png Na mapě jsou umístěny až čtyři „obsazovací zóny“, obsazení každé přidá Vašemu týmu 2 body. Každá oblast přičítá týmu 2 body za každé čtyři sekundy, kdy ji tým ovládá. Také zničení nepřátelských lodí získá Vašemu týmu body, ale zničení spojenecké lodi body odečte!

Obsazené zóny a počet bodů každého týmu jsou zobrazeny na horní straně obrazovky. Pamatujte, že Váš tým musí dříve než nepřátelé dosáhnout 1 000 bodů, a to jakoukoli kombinací ničení nepřátelských lodí a obsazování určených zón.

Výcvik

Ať už si musíte procvičit střelbu nebo statické cíle, nebo chcete s přáteli vyzkoušet nějaké formace, výcviková místnost Vám přijde vhod. Po zvolení výcviku v menu můžete dát „Bitva“ a otevře se Vám okno, nabízející výběr z již dostupných výcvikových místností. Pokud chcete, můžete do nějaké kliknutím vstoupit.

 

Zkušenosti lodi, kredity a technologický strom

Když začnete hrát World of Warships, budete mít přístup ke křižníkům I. úrovně za USA a Japonsko. Jak se budete účastnit bitev, budete získávat zkušenosti (ZK) a kredity, které lze utratit za výzkum a nákup vylepšení pro Vaše lodě, takzvané moduly.

Moduly zvyšují efektivitu Vaší lodi, odemykají silnější trupy, větší zbraně a pokročilé zbraňové systémy! Jak budete moduly vylepšovat, můžete se propracovat až k další úrovni ještě silnější válečných lodí!

5_-_modules.pngLodi a moduly mají ale dvě ceny: cenu za výzkum a nákupní cenu. Cena za výzkum se platí pomocí zkušeností, získaných Vaším plavidlem při jeho používání v bitvách, a tyto zkušenosti lze použít jen k výzkumu modulů na této lodi, nebo k vyzkoumání další lodi v technologickém stromě. Kredity se používají k platbě nákupní ceny modulů a lodí, a lze je použít na jakoukoli loď nebo modul, nehledě na to, se kterou lodí jste je vydělali.

V čím více bitvách bojujete, tím více zkušeností a kreditů získáte! Při postupu technologickém stromem získáte přístup k různým třídám plavidel a k silnějším válečným lodím.

6_-_tech_tree.pngPro přístup k lodi další úrovně musíte vždy odemknout předešlou loď a někdy bude třeba vyzkoumat určité moduly.

Zvyšování úrovně účtu

account_640x.jpg

Zvyšování úrovně herního účtu je nová funkce ve hrách od Wargamingu, zatím dostupná jen ve World of Warships. Úroveň Vašeho účtu se bude zvyšovat získáváním zkušeností v bitvách. Při dosažení nové úrovně získáte přístup k novým herním možnostem a odměnám.

Mise

Během bitvy můžete splněním speciálních úkolů získat další odměny. Podívejte se do záložky s misemi, abyste zjistili, jaké mise máte k dispozici.

8_-_mission_tab.pngMůže být zapotřebí způsobit určité množství poškození nebo zničit nepřátelské lodi, abyste odměnu získali.

9_-_mission_ui_640x.pngV jednu chvíli můžete mít až tři mise, ale jakmile je splníte, bude nutné chvíli počkat, než se obnoví.

Modernizace 

modernizations_640x.jpg

Dostupné od šesté úrovně výše, modernizace (v levém spodním rohu) umožňují úpravu Vaší lodi pro určitý herní styl a použití vybavení, které Vašeho plovoucího ničitele udělá ještě rychlejším, silnějším a lepším. K této funkci se dostanete v přístavu přes záložku s moduly a následně zvolením jednoho ze slotů modernizace, jako ukazuje screenshot.

  •         Počet slotů dostupných na každé lodi závisí na její úrovni a třídě - celkem může být až 6 slotů.
  •          Každý slot má svou vlastní sadu modernizací, kterých je celkem 27.
  •          Některé modernizace podstatně zlepšují jeden aspekt výkonu lodi, ale zhoršují jiný.
  •          Modernizace mohou být odmontovány za herní měnu.

Celý seznam modernizací najdete zde(Dostupný jen v angličtině.)

Velitelé a schopnosti 

captains01.jpgMyslíme, že nejen Vaše lodi musí být upravitelné podle Vašich potřeb, ale stejně tak i Vaše posádka. Posádku zastupuje velitel, který postupuje po úrovních vývoje.

S každou z 20 dostupných úrovní velitel získá jeden bod, který je možné utratit za zlepšení schopnosti ovládnutí určité části lodi nebo aspektu posádky. 

Tyto schopnosti představují kvalitu velitelovi práce a dělají Vaši loď silnější v šesti oborech - dělostřelectvo, sekundární výzbroj, výdrž lodi, ukrývání a zachycování cílů. Tato funkce je dostupná od 5. úrovně herního účtu. 

Celý seznam schopností velitele najdete zde(Dostupný jen v angličtině.)

captains03_640x.jpg

Divize

Počínaje aktualizací 0.2.3. můžete nyní bojovat po boku přátel, a to tím, že vytvoříte divizi s až třemi členy. Divizi můžete buďto vytvořit kliknutím na příslušné tlačítko nebo pozváním hráčů pomocí rozhraní pro vyhledávání divizí. 

division01_580x.jpgTaké, pokud momentálně žádní hráči divizi nehledají, se Vy do divize můžete přidat kliknutím na příslušné tlačítko ve vrchní části rozhraní divizí. Tím se dostanete do seznamu hráčů hledajících divizi, kde Vás uvidí ostatní hráči a velmi rychle tak najdete své parťáky. 

division03_580x.jpg

Tím se dostanete do seznamu hráčů hledajících divizi, kde Vás uvidí ostatní hráči a velmi rychle tak najdete své parťáky.

division_chat.jpg

Navíc k tomu od aktualizace 0.2.4. a s novými funkcemi chatu budete moci pozvat přátele ze seznamu přátel jedním jednoduchým kliknutím.

 

zdroj: http://worldofwarships.eu/cs/cbt/news/quick_start_gameplay/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...