Přejít na obsah

PZ.PKFW.II Ausf F


Šotek

Recommended Posts

Tak,

 

Pustil jsem se do dalšího tančíku, tentokráte jsem se nechtěl pouštět do žádných větších akcí a jsem nějakej penězma dutej, tak jsem koupil tohodle drobka. Je to 44let! starý kit. Nedávno byla forma opravená a zase ho stříkaj.

Cena byla 260Kč, což je super. Soudě podle vzhledu, ale "kastle" musela sloužit k nějaké jiné hračce, jsou tam vidět otvory na čudlíky a nápisy on/off, uvnitř nakreslená polarita bateriíí apod.

Narazil jsem na tenhle model náhodou, když jsem si byl kupovat Tigera. Říkám si že to je nějaký moc levný, tak jsem si o tom něco přečetl na netu. Co ke kitu říct. Je to za den složený, na to, jak je starý je to krásně detailní, trošku mě zklamala kvalita - hodně otřepů, a některé díly rozhozené, ač na netu se tento kit hodně chválil - hlavně vzhledem k ceně. Kit tohoto tančíku od Tamiye z fungl nové formy stojí cca 750Kč. 

Ale osobně mě to už vyléčilo a Tiger od Academy a tento mě přesvědčil o tom, že nemám nervy na méně kvalitní stavebnice :)

 

Jak už jsem psal, za den složený, ale hodně jsem bojoval s otřepama. Dneska to dostane černý základ a v týdnu pak podklad "Německou šedivou" a poté "žlutou" co měla Afrika Korps. Patinu udělám jenom decentní - sem tam odřeninu, v poušti to nerezlo :( zaprášení a trochu pigmentů...

 

post-10044-0-36964600-1425816681_thumb.jpg

 

post-10044-0-13848100-1425816708_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tenhle kit dělal kdysi dávno ( cca 25 let ) i s figurkama. Byla to dobrá koupě někde ve slevě a tak jsem to dal klukovi pod stromeček a učil ho pak na tom modelařit. Docela se to povedlo a dnes to má zas vnuk, kterému jsem to dal na kus překližky a přidal k tomu nějaký písek pouště a rozbořenou zídku a má z toho takové jednoduché dioráma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je i neni. Na prvnich fotkach je videt jaka barva je. Je asi trosku vice zlutejsi nez by mela bejt, ale nechtelo se mi objednavat presny odstin z netu, tak jsem koupil nejblizsi odstin od Revellu ktery koupim vsude. Pak jsem to pred obtiskama a washem striknul lesklym lakem, ten tomu take prida + i fotak. Ted je tank daleko svetlejsi a zapraseny. Je uz hotovy, ale vyflusl mi modem, od O2 mi prijde az v tydnu, tak do ty doby jsem bez netu a nemohu dat fotky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...