Šotek Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Tak, Pustil jsem se do dalšího tančíku, tentokráte jsem se nechtěl pouštět do žádných větších akcí a jsem nějakej penězma dutej, tak jsem koupil tohodle drobka. Je to 44let! starý kit. Nedávno byla forma opravená a zase ho stříkaj. Cena byla 260Kč, což je super. Soudě podle vzhledu, ale "kastle" musela sloužit k nějaké jiné hračce, jsou tam vidět otvory na čudlíky a nápisy on/off, uvnitř nakreslená polarita bateriíí apod. Narazil jsem na tenhle model náhodou, když jsem si byl kupovat Tigera. Říkám si že to je nějaký moc levný, tak jsem si o tom něco přečetl na netu. Co ke kitu říct. Je to za den složený, na to, jak je starý je to krásně detailní, trošku mě zklamala kvalita - hodně otřepů, a některé díly rozhozené, ač na netu se tento kit hodně chválil - hlavně vzhledem k ceně. Kit tohoto tančíku od Tamiye z fungl nové formy stojí cca 750Kč. Ale osobně mě to už vyléčilo a Tiger od Academy a tento mě přesvědčil o tom, že nemám nervy na méně kvalitní stavebnice :) Jak už jsem psal, za den složený, ale hodně jsem bojoval s otřepama. Dneska to dostane černý základ a v týdnu pak podklad "Německou šedivou" a poté "žlutou" co měla Afrika Korps. Patinu udělám jenom decentní - sem tam odřeninu, v poušti to nerezlo :( zaprášení a trochu pigmentů... danny1691 1 Quote
Kanár (NIHIL) Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Já tenhle kit dělal kdysi dávno ( cca 25 let ) i s figurkama. Byla to dobrá koupě někde ve slevě a tak jsem to dal klukovi pod stromeček a učil ho pak na tom modelařit. Docela se to povedlo a dnes to má zas vnuk, kterému jsem to dal na kus překližky a přidal k tomu nějaký písek pouště a rozbořenou zídku a má z toho takové jednoduché dioráma. Šotek 1 Quote
Šotek Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 Tak, nastříkáno základovkou, pak Německou šedou a na ní nanesen mascol na simulování odřenin, nabarvený pásy... Quote
Šotek Posted March 14, 2015 Author Posted March 14, 2015 tak mám chřipku, takže nic jinýho dělat nemůžu... :) přidány obtisky, wash ( ještě ho budu ladit ), pigmenty a přemýšlím co dál... danny1691 1 Quote
Kanár (NIHIL) Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 Není to příliš žluté? Asi fotkou, že? Quote
Šotek Posted March 14, 2015 Author Posted March 14, 2015 Je i neni. Na prvnich fotkach je videt jaka barva je. Je asi trosku vice zlutejsi nez by mela bejt, ale nechtelo se mi objednavat presny odstin z netu, tak jsem koupil nejblizsi odstin od Revellu ktery koupim vsude. Pak jsem to pred obtiskama a washem striknul lesklym lakem, ten tomu take prida + i fotak. Ted je tank daleko svetlejsi a zapraseny. Je uz hotovy, ale vyflusl mi modem, od O2 mi prijde az v tydnu, tak do ty doby jsem bez netu a nemohu dat fotky... Quote
Kanár (NIHIL) Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 Tak na mém monitoru je to obrovský rozdíl ta první fotka a ta poslední, tak proto se mi to nezdálo. Quote
Šotek Posted March 18, 2015 Author Posted March 18, 2015 zatím jedna společná s Tigříkem, lepší fotky sem dám až o víkendu, na těch co mám teď je to moc žluté... Další cíl je Tiger II... Lenochod1 and Miruno 2 Quote
Recommended Posts