Přejít na obsah

Elite: Dangerous


Lynx_cz

Recommended Posts

Velmi se mi to líbí ale mám obavu z té angličtiny, přece jen je tam toho hodně co potřebuju přečíst. Dokud se jedná jen o jednoduché příkazy, tak to zvládám ale tady je to složitější. Dá se to stopnout a vykopírovat si text do translátoru? To asi ne, že?

 

Nevím, nezkoušel jsem, ale popravdě, nepřijde mi, že bys tam musel louskat sáhodlouhé texty :-D Třeba když bereš misi, tak nemusíš číst několikařádkové slinty kolem, stačí si přečíst co, kam a za kolik a to se i ty jako postarší neangličtinář podle mě za chvilku naučíš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Shield cell bank je nějakej bonus ke štítum něco jako záloha která se nahodí po "zničení" základních štítů? Nebo to zvětšuje učinek štítů?

Lepší Thrusters dělají loď rychlejší a obratnější?

Celkově by bylo skvělí kdyby někdo přeložil outfiting protože dost věcí nechápu k čemu je nebo na co se používají ... Power distruptors Millitary grade Composite, Mirrored Surface ty štíty atd .. Jsem lama mno :D

Díky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle wiki ti Shield Cell Bank opraví poškozený štíty, ale nemá žádnej efekt na sundaný štíty, takže ti je to nenahodí rychlejc. možná je to užitečná věc, ale nepoužívám jí, když už jsem v dogfightu tak dávám nějakou energii do [sYS], štíty pak víc vydrží (nebo aspoň předpokládám že by měly)

 

pohybuju se teď na hranicích Říše a Federace a co mě překvapuje, že nějak nenacházím žádný war zony. to spolu tyhle dvě frakce vedou nějakou studenou válku? nebo warzony ještě nejsou kompletně zavedený do hry? možná jsem jen slepej..? :-D občas se nějakej konflikt objeví v news na stanicích, ale když už někde je, tak hned skončí a nedostanu se tam včas.. ale aspoň jsem viděl Majestic Class Interdictor, tahle paráda už se může asi rovnat s těma hovádkama ze Star Citizen :-D

 

každopádně Říši jsem navštívil, protože se mi dost líbí Imperial Clipper, luxusní loď, ale člověk na ní potřebuje určitej rank u Říše a já prostě nedostávám žádný mise na povýšení, i když mám friendly reputaci.. snad časem. taky na obchodování to tam není takový terno, i když by Říše podle všeho měla bejt dost zazobaná..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkově by bylo skvělí kdyby někdo přeložil outfiting protože dost věcí nechápu k čemu je nebo na co se používají ... Power distruptors Millitary grade Composite, Mirrored Surface ty štíty atd .. Jsem lama mno :D

Díky :-)

to by se asi hodilo přeložit, problém je, že nikde není ani v angličtině komplexní návod o outfitting. na Lave Wiki jsou návody o konkrétních věcech, jako zbraně, průzkum atd

ale myslím že nebude problém něco stručnýho vytvořit přímo podle popisků ve hře ;)

 

jinak ke klidnějšímu hraní ED (průzkum galaxie, obchodování) doporučuju tohle:

 

https://www.youtube.com/watch?v=yQjove0nzss#t=3420

 

schválně kdo pozná, v který hře tohle hrálo? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Shield ceel bank doplní pochroumané štíty na max. Nesmí však spadnout uplně, jinka doplnit nejdou. To znamená nejvýše z 1% opět na 100%.

Zbraně nejsou moc energeticky náročné, ale přesný popis najdeš s energy managementu v pravé obrazovce - záložka Modules

S energií můžeš různě nakládat, dávat prioritu modulům. Pokud přesáhneš napájením modulů 100% výkonu tvého powerplantu, automaticky to vypne moduly s nejmenší prioritou. Možnosti jsou dvě. Koupit lepší power plant, nebo si nastavit priority tak, aby ti to vypínalo jen "nepotřebné" moduly. kyslík není tak důležitý, ale když ti dojde, tak umřeš. Navíc se docházející kyslík kumuluje, takže když ti jedno vypnutí trvá 5 minut a máš kyslík na 10 minut, při dalším vypnutí nezačínáš zase na 10minutách, ale na 5min, co ti zbývají. Doplní se to při zadockování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom novém patchi mě přehodili můj oblíbenej zlatej důl asi o 100ly bokem, do země nikoho, zkoušel jsem napsat na support, jestli mi ho nechtějí vrátit, ještě bez odezvy. Nakonec jsem se rozhodl, že když nechce systém letět ke mně, musím já k systému, ale jak je bokem všeho a všude kolem prázdno, trvalo mi včera celý večer, než jsem našel odbytiště s podobnýma parametrama jako to bylo v 1.03. Doufám, že nebudou měnit polohu systémů v každém patchi a doufám, že patchů bude, co nejméně.

btw našli jste někdo systém, kde těží platinu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera se mi poprvé stalo, že letim, letim a najednou nemám palivo, nemám palivo. Už jsem si říkal, jak to musím odbouchnout a počítal jsem si miliónové ztráty. Dokonce jsem se asi 20 minut snažil letět k nejbližší hvězdě supercruisem. Dostal jsem se na hranici pětistovkové rychlosti pod deset dnů, ale pak už to dolů nešlo, jak to nezrychlovalo, letěl jsem supercruise maximálkou.

Naštěstí mě v posledním záblesku chladné hlavy, kdy už panika klepala na dvěře napadlo začít odhazovat náklad. Nakonec jsem musel vyházet dvě třetiny nákladu, ale mohl jsem doletět do systému s re-fuelem.

Takže jsem si připoměl citát doktorky Neddermeyerové, že život je z deseti procent o našich zkušenostech a z 90% o tom, jak na ně reagujeme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem dostal povolení do prvního (normálně nedostupnýho) systému: Alioth

ani nevím co jsem si od toho sliboval, ale protože je mi Aliance sympatičtější než zbylý dvě velký frakce, tak jsem pro ně makal, až mi to povolení dali

 

a vypadá to tam docela hezky, mají takový luxusní stanice

 

 

37888b476800bb70a5dc2f7e4e7c7e98.jpg

 

 

 

co je pro mě zklamání, že z přístupu do spešl systému nevyplývají žádný výhody (kromě toho, že z toho člověk má možná tak dobrej pocit).

že bych dostal lepší mise? ani nápad, zabij 5 pirátů a dostaneš 12k, jako všude jinde. lepší obchodování? ceny stejný jako všude jinde.

když už si u nich hráč vybuduje reputaci (což není otázka půl hodiny hraní), tak by IMO už s ním frakce měla počítat a dávat mu lukrativnější mise 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím kdo mi dává mínusy. Asi nějaký sok v lásce.

Potřeboval bych konfrontoval výdělky v elite. Momentálně jsen na hranici milionu za hodinu s ASPem jako nákladní lodí (128t cargo space), což dělá 7800 čistýho na tunu za hodinu. Ale vím, že jde ještě víc, protože moje obchodní trasa má poměrně dost skulin. Jak na tom jste vy?

Na druhou stranu abych se odreagoval, často vyrážím s Viperem na lov a už si myslím, že jsem obstojný lovec lodí, sice mostly harmless rank tomu neodpovídá, ale brzo by to mělo poskočit vejš. Už jsem pozabíjet i pár lidských protějšků, včera dokonce piráta za 9200 a z bitev už jsem nebyl nucený utéct ani nepamatuju. Je pravda, že se silným lodím vyhýbám a třeba tam kde jsem před týdnem zdrhal od federal dropship šla včera dolu bez ztráty štítu, stačilo jen vymánevrovat její fixed lasery, kterejma mi neskutečně naloží, ale bez nich mi ty její cannony na turretech moc neubližují a v podstatě furt to můžu prát na nechráněné břicho. No a když na 25% se jal zdrhat, přidal jsem střelbu  z fragment kanonu a na 3 salvy šel do trosek. Nemám ještě to nej ze zbraní a možná půjde poladit i výbava, ale i tak je mi jasné, že větší lodě ovládané hráčem není šance sestřelit, taklže ten, kdo se bojí, že mu pirát sesmahne type6 naložený palladiem nemá proč, obavy jsou liché a na sestřel to chce gang. Samo type 6 s decentní výbavou, umím si představit, že  v základu by dolu mohl jít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já byl na Type 7 a našel jsem trasu Gliese 868 - WW Piscis Austrini tam a zpět, profit na tunu 1300 - 1600. vzdálenost těch dvou systémů je 33 Ly, což je dobrý, navíc to je furt ve federálních vodách, takže nic nedostupnýho. upřímně nevím jestli tohle má taky skuliny nebo ne, nic lepšího mi to v okruhu 60 Ly nenašlo, ale vím že se dají najít trasy kde je profit 1500+ tam i zpět (ale to bude asi spíš vzácnost)

 

obchodování je zdaleka nejvýnosnější činnost, problém u mě je, že já u toho usínám, tak jsem se na to po pár hodinách vykašlal, vrátil jsem se do ASPa (pořád ne zdaleka top) a šel jsem objevovat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, včera mě poprvé z mikrospánku probudil "náraz" do planety, vždy jsem si myslel, že to není moné a bác, už to bylo.

já vozím v okolí baijundh (což je jediná extraction s high supply se zlatem za cenu 8700), vozím to na industrial planetu a z 1t zlata je 1584 čistýho (obě stanice mám friendly status), nejhorší je, že není co vozit nazpět, takže naberu computer components s výdělkem jen 380 za tunu a letím na blízkou hight tech, kde naberu consumer technology při výdělku 860 za tunu, ale pak musím zpět na baijundh letět cca 60ly, což je dost z ruky. sice skáču 18,5ly ale často musím dělat miniskoky okolo 9ly.

před 1,14 patchem byl baijundh blízko civilizace a ve vzdálenosti 30ly měl high tech sustém, kde jedním směrem jelo zlato za 1504/t, druhým consumer techno za 800/t, což bylo 2400, ale během několika minut, jak byly systémy blízko, navíc jeden systém měl stanici 450ls, druhý 340ls, což minimalizovalo vliv pirátu a interdikce. netuším, proč s tím systémem hnuli jinam.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Video na Stream.cz.

 

Officiální text k videu:

 

Máte rádi vesmír? A co takhle si do něj vyrazit v ohromujícím vesmírném simulátoru Elite: Dangerous?

Ukážeme vám, jak tenhle velkolepý návrat dávné klasiky dopadl, jak se nejlépe ovládá a taky se mu podíváme na blešky, které ho zatím trápí.

 

Video zde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka pro znalce....co bylo dřív? Master of Orion, Privateer nebo Elite? Asi bych to i našel na wiki, ale zajímá mě, co si jako mladší ode mně pamatujete, úmyslně jsem vynechal Freelancera ptz jeho stopy jsem našel jinde.

Koukal jsem včera na videa o téhle Elite a taky jsem tam našel stopy předchůdců, což je asi normální. Tenhle vesmír je ale super, třeba galaktické mapa je vymakaná a koukal jsem, jak se pěkně mění i nasvícení kokpitu při průletu kolem zdroje světla. Připadám si jako pes uvázanej před masnou :sad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě  z těch tří bylo první Elite, protože bylo už na osmibitech, rok cca 1984, vektorová grafika. Master of Orion a Privateer jsou tak polovina 90. let.

Ale je to už dějepis. Beztak by ročníky pod 1990 vůbec neměly hrát počítačové hry, tedy alespoň ne veřejně, a scházet se někde v undergroundových klubech ze kterých je velká šance, že o holi už nevyjdou....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka pro znalce....co bylo dřív? Master of Orion, Privateer nebo Elite? Asi bych to i našel na wiki, ale zajímá mě, co si jako mladší ode mně pamatujete, úmyslně jsem vynechal Freelancera ptz jeho stopy jsem našel jinde.

 

Elite bylo první. To se smažilo už na osmibiťácích a pozice se ukládaly na kazety :-D Master of Orion a Privateer jsou až pozdější záležitosti. Freelancer byl myslím ještě pozdějc než MOO a Privateer.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě  z těch tří bylo první Elite, protože bylo už na osmibitech, rok cca 1984, vektorová grafika. Master of Orion a Privateer jsou tak polovina 90. let.

Ale je to už dějepis. Beztak by ročníky pod 1990 vůbec neměly hrát počítačové hry, tedy alespoň ne veřejně, a scházet se někde v undergroundových klubech ze kterých je velká šance, že o holi už nevyjdou....

No vidíš, ještě před 5ti lety bylo pro mě PC pracovní nářadí, pamatuju i Atárko a můj názor, že  dobrá strategie je lepší než sračkovize se už v 60ti těžko změní :biggrin: s tím že do klubu vyvolených se necpu. Nevadí mi ani tvůj sluníčkový názor, kabel mi to nepřestřihne :wink:

Jo a díky oběma za info :thumbsup:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Beztak by ročníky pod 1990 vůbec neměly hrát počítačové hry, tedy alespoň ne veřejně, a scházet se někde v undergroundových klubech ze kterých je velká šance, že o holi už nevyjdou....

 

Hele fešáku, važ slova, mohl bys přijít o svůj krásný úsměv :-D :-D Já jsem ročník 81 a hry mě baví pořád - nemyslím, že by byly teď nutně lepší nebo horší... Co se výrazně změnilo, je jejich rozšířenost... a taky jsme pěkně zmlsaní a rozežraní... dřív se prostě hry pařily protože to bylo něco novýho, neměl to jen tak každej a tak hráči byli schopni trávit odpoledne tím, že honili zelenou čáru červenou čarou... To dneska už tak max na mobilu ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera mi to zase nedalo a rozhodol som sa zase skusit tazbu, ze ja to zlato a platinu najdem... zatial som nasiel len celkom slusny pas na striebro ...  ale zlato a platina zatial nic ...

Tak som to vyguglil... robil som chybu ....  treba tazit v asteroidovych pasoch co su PRISTINE METALLIC RICH, kde by malo byt zlato a platina .. .... ja som chodil furt do METAL RICH a tam je maximalne striebro .....

 

 

ak niekto to chce hladat sam, nepozeraj tento link:  http://imgur.com/a/vEqgv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...