Přejít na obsah

Háááleluja zavírá se brána aneb.....je tu nějaký kamarád?


Recommended Posts

Já jsem na vandry jezdil, ale nikdy jsem nepatřil mezi skalní trempy, spíše to patřilo k věku. K mládí přeci jen  patří romantika a to ježdění do přírody splňovalo vrchovatě. A samozřejmě to mám spojeno i s folkem, takže samozřejmě Porta, Svojšický slunovrat & letorost, to byly fajn akce, ale ke konci už dost komerčně využívány.

 

Před časem jsem chtěl vzít dítě pod širák na místa, kam jsme jezdili. Ale dnes je to Národní park, první zóna a tak to nejde. Ale rád na to vzpomínám, kdysi jsem vídával trampy na nádražcích každý pátek a potom při návratu v neděli, dnes výjmečně. 

Asi to patřilo k době, která ač nedobrá, resp. protože nedobrá, tak stmelovala. Dnes jezdí jen pár skalních a ti potichu mizí.

Trampové dnes jezdí autem protože ČSD je předražený xyndl. Není problém aby se 4 i 5 kamarádů domluvilo a jedou naráz a nebo se po cestě postupně sbírají. Já vyrazím ze Vsetína a nabírám 2 kluky v Brně, když jedu na Diviznu, která má camp u Koňkovic kousek od Sázavy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vláčky měly taky svojí romantiku...třeba "posázavskej Pacifik". Pamatuju se, že nás průvodčí nechala dojet i na černo, ptz se jí libilo, jak hrajeme. Dneska tedy nevím i přesto, že ta železniční kultůra se nijak drasticky nezlepšila. O tom, že to autem nakonec vyjde levněji, je to rychlejší a ev. i bez něčích kyselejch keců žádná...Na poslední velký vandry, třeba do Bělohradek, jsme tak jezdili taky. Nechal  bych se "vyvézt" i stylem ze "Slavností sněženek" :smile:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posázavský pacific, tak to jsem jel asi před 30-ti roky a byla to velká krása. Žeby staré dobré časy? :biggrin:

No jo, je to blbý, ale v něčem pro mě ta doba byla naprosto příšerná a místy nesnesitelná a na druhým pólu se daly najít skvělý záležitosti o který dneska nezakopnu. Ale to víš, to je zase jenom nářek starého muže :yes: Tady je ten zákl. rozdíl mezi tím, co člověk zažil osobně, zatímco jinému teprve schovali dudlíka, aby si neuhnal předkus a později si o tom něco už profláklého přečetl. :Smile_blinky:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajimavy clanek

 

Asi pred 30-ti lety jezdily vagony, ktere mely uprostred velike dvoukridle

posuvne dvere. Jezdili jsme s otevrenymi dvermi, sedeli na podlaze a nohy meli na drevenem stupatku, pruvodci nas nekdy peskovali ale nikdy primo nevyhaneli dovnitr, max. rekli, ze jestli spadnem a nabijem si drzku, tak nam jeste pridaji... Spis se zastavili a poslouchali kytary...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 months later...

Taaak, konecne jsem nakoupil vybaveni, ktere jsem kdysi musel prodat, kdyz jsem byl bez prace. Ac to stale umim, jak jsem se loni presvedcil, uz mne fakt nebavi balit usarnu. Takze Alice, dve komplet US feldflasky, a dve vietnemovy sumky....28. mi zacina dovolena a tesim se ted o to vic...:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taaak, konecne jsem nakoupil vybaveni, ktere jsem kdysi musel prodat, kdyz jsem byl bez prace. Ac to stale umim, jak jsem se loni presvedcil, uz mne fakt nebavi balit usarnu. Takze Alice, dve komplet US feldflasky, a dve vietnemovy sumky....28. mi zacina dovolena a tesim se ted o to vic... :-)

Gratuluju k návratu. Tos na tom musel být hodně blbě, když jsi prodával i čundráckou výbavu. Vždyť za to ti asi skoro nic moc nekáplo, že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, bylo to poslední, co jsem s těžkým srdcem prodával ale jinak to tenkrát nešlo......

 

To ti gratuluju, já jsem přestrojil na modernu, takže ACU komplet včetně batohu a taktických bot do pouště. Mimochodem, před týdnem jsme byli na Plešivci. Po letech, ale to místo je kouzelné pořád.

 

Čertova kazatelna

 

wp20140705180430pro.jpg

 

...a tady je ten můj baťůžek

 

wp20140706105630pro.jpg

 

...jako kdysi :-)

 

wp20140705191850pro.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je fakt, ze jsem x let skoro nejezdil a kdyz, mel jsem super polokanady, bohuzel nekde zmizely... a i predtim jsem jezdil spis v nich. Invazky jsem setril, protoze uz se nedaly sehnat, coz, bohuzel stale trva. Na leto nejlepsi boty...

 

Kurna, ja se fakt tesim jak malej kluk...doufam, ze mi vyjde pocasi....

staci mi, kdyz nebude prset, jinak je mi to sumak....:-)

Upraveno uživatelem Lynx_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to Vám fandím, nám už zůstala jen Kanada 1x ročně a oblečení ala talibán :-D jediný co mám ze starých dob je bluza vz.60 jehličí a vesta po nějakým legionáři z REP.

JInak jsme pohřbili všechno vandr i vodu, škoda je to nějaká divná a rychlá doba. Částečně to nahradilo kolo,akorát že to není úplně ono..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky už nejezdím tak často ale teď jsme se s partou co jezdíme 25 let dohodli, že to dáme alespoň jednou měsíčně a až na to, že lezeme na kopce jako starý dědkové, tak je to super jako to bývalo dřív. Jen potkat trempa v lese je spíš zázrak.

 

V lese chutná nejlíp :-)

 

 

 

Tak si dej bacha na ty starý dědky až tě někde předběhnou, komoš byl nedávno na Korsice a na zájezdě tam měl i pár starších kousků  a nějak jim prý nestíhal :-D

No a v lese potkáš hlavně ty cyklovýletníky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest LucSulla

Ahoj chlapi, potřebuju radu. S kámošema na konci prázdnin vyrážíme pravidelně na prodloužené víkendy, a letos jsme se rozhodli, že bychom šli Sázavu. Potřebuju nějaký tip na tří denní pochod, tedy kde začít (jak se tam dostat - nrejlépe vlak) a kam jít. Po cestě by mělo být kde smočit nohy (což předpokládám bude) a taky kde smočit jazyk. Takže by tam semo tamo mělo být možné narazit na místo, kde se naráží bečka.

Máte nějaký tip?

 

Díky za něj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně. Nevím odkud jsi ale pokud pojedete z Prahy, vystupte v Kamenném přívozu a jděte proti proudu Sázavy. Neznám hezčí procházku. Dá se to jít týden.

Z Moravy, ale pravděpodobně pojedem do Prahy. A to je všechno (neber to zle)? Fakt jenom pak stačí jít a vždycky na něco narazíme? To by bylo super, kdyby to šlo bez nějakých itinerářů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...

..tuhle si tak říkám.. už jsem dlouho nikde nebyl, žádná cesta "nikam", žádná expedice s tátou jako dříve.. no a tak uvažuji, přemýšlím, jak je to možné, a co nezjistím.. možná proto, že už já sám mám dvě malé děti :) tak snad za pár pátků s nimi a za tátu už budu já, zná ten pocit někdo?  boha jeho, jak ten čas letí :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...