Přejít na obsah

Háááleluja zavírá se brána aneb.....je tu nějaký kamarád?


Recommended Posts

Jassone, na to, jak vypadáš se nekouká. To tě jen tak kamarádí popichují, to se tak dělá už věky. Většinou má oblečení a výbava svůj logický vývoj, který bych nazval "A tak šel čas". Když je někomu 18, tak se chce většinou podobat nějakému vzoru a všechno má tip-ťop. Užší usárnu a maskáčovější maskáče nikdo, jak ten mladý tramp nemá. :biggrin:  Pak, když má kliku, tak se ožení se ženskou, která je také tramp a přijdou malé trampata a už se do té malinkaté usárny všechno nevejde co je třeba kvůli dětem ssebou nosit. Nebo postupně přibývají roky, nemoci a jiné potíže a najednou zjistíš, že když je ti padesát, tak se prostě nedá už spát jen tak na karimatce ale že to chce nějakou samonafukovačku atd. atd. Kdysi dávno, když jsem přitáhnul se ženou a třemi dětmi na jeden výročák T.O. Divizna, tak mi kamarád Jenký, když jsme se balili k odchodu ukázal na zem, kde ležel můj krosnový batoh o velikosti Jiřího Krytináře a na něm ještě přivázaný stan a vedle ležela jeho ideálně sbalená usárna s předpisově smotanou kanadou a řekl památná slova. "Toto, to je moje krásná malá usárna....a toto, to je tvoje jedna velká hnusárna !!! " Asi za 10 let na tom byl stejně jako já :biggrin: . Akorát on to tahá kvůli dětem, kdežto já už ne kvůli dětem protože ty už jsou dospělé ale kvůli svému vlastnímu pohodlí protože křížky na krku už mi leccos nedovolí. Dobře je to vidět na mém webu, kde jsou fotky s velkým časovým rozsahem. Je tam docela slušná přehlídka všelijakých úborů a vybavení. :biggrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak je jasné, že když jsi začínající .....cosi, tak musíš mít všechno nové. Já díky své velikosti jsem Usárnu v životě nenosil, protože jsem ji jaksi na sebe sbalenou nedal  :biggrin:. Jinak k tomu popichování, tak já se tím nedal nijak rozhodit. Ale taky jsem si nikdy neříkal tramp. Mě to prostě baví a jak mi říkají je mi jedno. Teda až na situaci na vlakáči, kdy si takhle čekám an vlak a jde kolem taková hezká barbie maminka s malým klukem. A on říká: "Hele mami voják" a mamimnka na to:"Nešahej na něj ať nejsi špinavý, to není žádný voják"  :biggrin:. Co čet nechtěl, tak jsem tuto barbie maminku potkal o pár dní v knihkupectví. Nemohl jsem najít jednoho spisovatele, protože občas je v jedné sekci, občas v druhé a občas ho najde právě jen prodavačka. Tak ji říkám koho hledám, co to je za žánr a ona na mě čučí jak sůva z nudlí. Pomohla mi její kolegyně. Při placení jsem se jí řekl, že stejně jako já nejsem žádný voják, tak ona není prodavačka  :biggrin:. Protože takovou ochotu jsem dlouho nezažil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se rozhodně nechystám nikam. Musíš se domluvit s těmi zdravými kamarády. Já jsem rád, když někde přežiju dvě noci a nemusím nikam daleko chodit. Bez podpůrného dýchacího přístroje, který jede na 220V a nebo z autobaterie jsem po dvou nocích totálně k nepotřebě. Proto už jezdím jen na výročáky a nebo akce, které jsou na jednom místě a netrvají déle, jak dvě noci. Popřípadě ke kamarádům na chajdu. Akcí je hodně. Pokud budeš chtít, tak ti pošlu informace vždy, když něco budu vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dám jenom malý příklad. Koupil jsem zříceninu skoro 100 let starého domku a začal z toho budovat lidské obydlí. Každý měsíc jsem rozesílal zvadla všem kamarádům na které jsem měl kontakt. Jenže to nebyla zvadla na víkendový výšlap a nebo výroční oheň ale bylo tam napsané, že kamarády zveme na "Rekonstrukci sídla Kanárova". Pokaždé jsem tu měl minimálně 5 chlapů a jednou nás tu bylo dokonce 15 !!! Jistě si dovedete představit, jak potom ty práce na baráčku odsýpaly a kolik jsem ušetřil peněz. Zkuste si to někdo, kdo není trampem sehnat si takové pomocníky každý měsíc na celý víkend. Kamarád Mára potřeboval vykopat k chajdě elektriku. Dobrých 100m to bylo. Plánoval si to, že to tak po sobotách za měsíc nebo dva vykope. Sjela se nás tam taková banda, že každý držel krumpáč v ruce asi hodinu a bylo to hotové, položené a zahrabané..... :biggrin: . O tom je tramping a o ničem jiném.

 

Nic proti trampům, ale tohle jsou prostě kecy v kleci. Kolega/kamarád rekonstruoval taky a když rozeslal zvadlo, taky se mu sešlo pokaždé x lidí, já osobně tam byl taky... pomáhat se střechou atd. A tramp z nás pokud vím nebyl ani jeden. To, že ti kámoši přijeli pomoct je každopádně super, nicméně opravdu to není výsada trampingu. Z mé osobní zkušenosti případ viz výše, z méně osobní pár dalších "netrampských" z mého okolí bych mohl dát taktéž k lepšímu. Je to jen prostě o tom, kolik dobrých kamarádů si v životě uděláš. Což samozřejmě jde při trampingu asi dobře, ale nejen při něm. Tj. v Tebou uvedeném případě mi tramping nepřijde zrovna nijak výjimečný, sorry. Ale znova opakuju, nic proti trampům jako takovým nemám, chápu, že je to něčí srdeční záležitost, ale není třeba z toho dělat bůhvíco extra... Někdo vdolky, jiný holky, pokud to necpe jedna skupina té druhé, tak ať si každý tráví čas jak a kde a s kým chce :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli tě kamarádi zdarví, když tě potkávají na cestě a nebo u vlaku, tak jsi tramp. Z toho se prostě nevyzuješ :biggrin: . Já byl také nejprve vodák a trampama jsem tak trochu opovrhoval, že chodí pěšky a vodě se vyhýbají :biggrin: .

Já zas obráceně, nejdřív čundry a pak voda a úplně nejdřív skauti. Taky ti byli tak podezřelí, že je při normalizaci radši zrušili :biggrin: ač tam učili děti, jak se chovat v přírodě a nejen, jak zdravit státní představitele.

Taky už mám bohužel odpajdáno, letos mám šede a to, že vypadám na pade je mi stejně k prdu. V Metru mě nechtějí pustit sednout a v hospodě na mě chtějí občanku :devil: Osobně aspoň můžu vzpomínat na Rum a pivo chlazené ve sněhu na Čeňkově pile (kde jsme v dubnu brodili rozvodněnou Křemelnou) nebo třeba nedopečené kuře v Jeseníkách (všechno zmoklo, dojeli jsme domů plesniví) nebo otravu botulinem z fazulí s trenčanskym párkom v Beskydech. Skoro bych to charakterizoval jako dobu, kdy špekáček na ohni byla dobrota a lanšmít se dal i za studena, na jednom z posledních vandrů už ho nechtěl ani pes, a to jsem mu ho opekl a radši sežral smaženici, která už lezla krkem mě, ptz jsme měli houby celej tejden. Bylo by toho víc, pořád na to mám mimo jiné s kým vzpomínat, ptz s těmi kluky od skauta se scházíme dodnes a s druhou partou jsme zas měli dělali docela dobrou muziku a byli leckam zvaní. Dá se říct, že jsem díky tomu poznal pořádnej kus české přírody a bylo to lepší než to utrpení na pláži Lido de Jezollo :devil: les lehátek, HRŮZA zatracený ženský pokolení si to tenkrát vydupalo!!

Vyhřezlou plotýnku a poškození krční páteře jsem získal díky sedavému zaměstnání (10-12hod denně u počítače) a nedostatku pohybu, který mě bavil, ptz příležitosti se nejen s moderní dobou vytrácely.

Jinak byli jsme tak "vyjímeční", že o nás dokonce rádobykapela Katapult složila písničku :Smile_trollface-3: (sice na objednávku včera a dnes vládnoucí garnitůry), dodnes se tomu směju. Vypadal jsem v té době tak, jak je v textu....kabát po babičce, deku a celtu a smrděl jsem kouřem z ohně a tabáku, ptz v těch letech mě vandr "zasvětil" ohledně hostinců, jako novice prostitutka v bordelu :biggrin: Alkoholik se za mě nestal, jen jsem zjistil, že pivo je nejzdravější nápoj, což dnes při úpadku návštěvnosti těchto zařízení vědci potvrzují :sweat:

Radši skončím se senilním výkřikem z knihy K. Voneguta.....HAJHOU. On už nemá žuby a topinku z ohně neužvejkne :confused: Nejdřív jezdil vláčkem, pak na lodišššce, pak s tankem ve Wot a teď lítá lodišššky :facepalmic:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:biggrin: :biggrin: :biggrin: no a já jsem zase říkal, že jsem suchozemská krysa a na vodu mě nikdy nikdo nedostane. No a nakonec jsem certifikovaný Instruktor vodní turistiky do WW III :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Chyba!!! V téhle době můžeš vidět i Vietnamce na nerozbitné lodi z půjčovny v džínách :facepalmic: jak sedí bez lodi na břehu a špatnou angličtinou se ptá: what is it schlaisna? Where is my boat? Teď už tzv. vandrácká voda snad ani nejde, takže asi už o nic nepřijdeš. Jen na určených kempech se zahraničními cenami a diskotékovou hudbou, která řve do pozdní noci, HRŮZA!!!! :Smile-hiding: A v polypropylénových lodích se nemusí vozit lepení, takže do toho vleze kdekdo, jen ne vodák a u šlajsny se čeká i přes hodinu. A bez šlajsen to není voda.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chyba!!! V téhle době můžeš vidět i Vietnamce na nerozbitné lodi z půjčovny v džínách :facepalmic: jak sedí bez lodi na břehu a špatnou angličtinou se ptá: what is it schlaisna? Where is my boat? Teď už tzv. vandrácká voda snad ani nejde, takže asi už o nic nepřijdeš. Jen na určených kempech se zahraničními cenami a diskotékovou hudbou, která řve do pozdní noci, HRŮZA!!!! :Smile-hiding: A v polypropylénových lodích se nemusí vozit lepení, takže do toho vleze kdekdo, jen ne vodák a u šlajsny se čeká i přes hodinu. A bez šlajsen to není voda.

Pravda je, že vodu dnes jezdí kde kdo. Sám jsem byl dlouhá léta u organizovaného sjezdu Moravice, než jsem zjistil, že s tím mám jen problémy. Tak jsem se vzdal organizace, sehnal flek a raději těm lidem prodávám pivo a párky  :biggrin:. Ale jinak vodu jezdím rád hlavně když na ni nikdo není. To je potom pohodka. Sice jezdím v neoprenu, ale to už je takový můj zvyk z toho, když jsem aktivně několik let za sebou učil lidi a já to bez něho nějak neumím  :cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přemýšlím jestli neumíte číst a nebo schválně nechcete umět.... Nemám nic proti trampingu... Ohradil jsem se pouze proti frázi "A to tahle generace jen s těží chápe." Na což jsem reagoval tím, postem o podezřelých skupinách.. A autor to pochopil... Pak se do toho vložil Kanár se svými moudry a začal mě mocí mermo přesvědčovat o výlučnosti této skupiny... 

 

Takže nemám nic proti trampingu, nemám nic proti trampům... Ale mám výhrady vůči jakékoliv skupině, co mě bude přesvědčovat o své výlučnosti... A pokud navíc jejím jediným argumentem bude, že to ostatní nemohou pochopit, tak mi bude podezřelá dvojnásob... A je mi jedno, jestli to budou vzpomínaní trampové, filatelisté, či zahrádkáři... Nic více a nic méně... 

 

A než mě začnete osočovat z pruzení a varovat mě a podobně, tak si prosím napřed prohlédněte co jsem psal, komu jsem to psal, jak na to dotyčný reagoval a kdy se do toho vložil někdo jiný a svými moudry z toho udělal flame... ;-)

No věta o této generaci je bohužel pravdivá. Ale jen v tom smyslu, kdy si řekne, proč by někam chodili. Raději hupsnou do auta, nakoupí všechno v marketu včetně stanu a spacáků. Potom se diví, proč jim je ve spacáku do -15 zima, když je venku +10. Ale to je na dlouhé vyprávění. Mladé dneska neuvidíš chodit. Maximálně jezdí po lese na mašinách nebo na kole. A teď nevím co je horší. Sám jsem silniční cyklista, ale když si dám gel, tak obal schovám do kapsičky. Ale ti zmetkové ho v tom lese prostě vyhodí a jako že se nic neděje. Pak to tam leží X let a je z toho větší a větší bordel.  :sad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No věta o této generaci je bohužel pravdivá. Ale jen v tom smyslu, kdy si řekne, proč by někam chodili. Raději hupsnou do auta, nakoupí všechno v marketu včetně stanu a spacáků. Potom se diví, proč jim je ve spacáku do -15 zima, když je venku +10. Ale to je na dlouhé vyprávění. Mladé dneska neuvidíš chodit. Maximálně jezdí po lese na mašinách nebo na kole. A teď nevím co je horší. Sám jsem silniční cyklista, ale když si dám gel, tak obal schovám do kapsičky. Ale ti zmetkové ho v tom lese prostě vyhodí a jako že se nic neděje. Pak to tam leží X let a je z toho větší a větší bordel.  :sad:

 

To není o generaci... To je o jedincích... Veškeré generalizování je špatné a zcestné... Znám "mladé" co jsou jak z pera Boba Hurikána... A znám mnoho "starých" co se venku chovají jako hovada... Vždycky je to o lidech... O konkrétních lidech... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pictusi, řekni mi prosím, kdo si může dovolit mít na stavbě pomocníky tak často a většinou pokaždé nějaké jiné? Myslíš, že třeba někdo z klubu filatelistů a nebo modelářů? A nejde tady pouze o získané kamarády protože oni ti přijedou na pomoc i lidé, které jsi třeba v životě neviděl protože je pozvali ti které už znáš.... :biggrin: . Dále pak mi stále nikdo nenapsal o něčem podobném co zde funguje už 100 let a nemá to žádnou organizaci, žádné vedení a je to naprosto svobodné. Takový klub filatelistů má určitě nějaké vedení, příspěvky a vede si seznamy svých členů. Podobně je to s každou zájmovou skupinou ale jestli existuje nějaká, která to nemá, tak jsem fakt zvědavý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není o generaci... To je o jedincích... Veškeré generalizování je špatné a zcestné... Znám "mladé" co jsou jak z pera Boba Hurikána... A znám mnoho "starých" co se venku chovají jako hovada... Vždycky je to o lidech... O konkrétních lidech... 

Tak to ale vůbec není tak jak to popisuješ. Jedinci nejsou podstatní. "Civilizovaná" společnost se globálně chová k životnímu prostředí špatně a novou generaci ani nevychovává k tomu, že efektivní ekonomika bez ekologie dost dobře nemůže existovat. A už vůbec se s dobou změnily pohledy na způsob rekreace. Soukromé vlastnictví mnoho věcí změnilo, to je přirozený důsledek toho, co se událo a udát muselo. Ono jde vůbec o přístup státu k těmhle věcem a u nás to "klausovské" úvahy o ekologii dokonale dorazily.

Jinak...po opravdových trampech v lese zůstaly minimální známky po nocování, narozdíl od většiny tzv. mastňáků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pictusi, řekni mi prosím, kdo si může dovolit mít na stavbě pomocníky tak často a většinou pokaždé nějaké jiné? Myslíš, že třeba někdo z klubu filatelistů a nebo modelářů? A nejde tady pouze o získané kamarády protože oni ti přijedou na pomoc i lidé, které jsi třeba v životě neviděl protože je pozvali ti které už znáš.... :biggrin: . Dále pak mi stále nikdo nenapsal o něčem podobném co zde funguje už 100 let a nemá to žádnou organizaci, žádné vedení a je to naprosto svobodné. Takový klub filatelistů má určitě nějaké vedení, příspěvky a vede si seznamy svých členů. Podobně je to s každou zájmovou skupinou ale jestli existuje nějaká, která to nemá, tak jsem fakt zvědavý.

Oni asi nevědí, že mnoho chatičkových osad jsou bývalé trampské osady, které pořádaly táborové ohně a mají i webové stránky a Xleté výroční ohně, kde se stále dokažou sejít titíž lidé bez rozdílu věku. Jen dřevorubecké soutěže se změnily třeba na turnaj v nohejbalu :smile: a aparaturu na hudbu krmí naftovej generátor. Takhle jsem poznal lidi z KTO, bohužel už bez Matušky :confused: na osadě zvané Ztracenka, která měla loni 90ti leté výročí existence. Ale koho to zajímá, že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nelze generalizovat.... Když napíšu, že dnešní mladá generace je pracovitá a doložím to mnoha fotografiemi mladých pracujících lidí, tak mám zdánlivě pravdu... Pokud napíšu, že dnešní mladá generace je líná a doložím to mnoha fotografiemi mladých flákačů, tak mám zdánlivě také pravdu.... Ale ono to není o tom, že mladá generace je líná nebo pracovitá... Je to o tom, že jsou mladí pracovití lidé a mladí líní lidé.... 

Hlavně je to o tom, že každá doba je uplně jiná a je naivní si myslet, že v jiné době budou stejní lidé, jako byli před 50-ti roky. To prostě nejde. Určitá pravidla by měla sice zůstat stejná ale bohužel ani s tím se moc počítat nedá. Jsem rád, že jsem zažil ještě ty vody a vandry, kde se člověk cítil svobodně i když to bylo v nesvobodné totalitě. Stačilo se dostat mimo dosah VB a jejich přicmrndávačů a bylo se rázem v jiném světě. Dnes je to už často problém protože nikdy nevíte na jakého magora kde narazíte. Myslíte si, že jste někde na konci světa, kde nepotkáte živáčka a on se tam najednou objeví PAN MAJITEL a s ochrankou vám vysvětlí, jak si on představuje vztah k přírodě.... :confused: . Většinou zničí všechno krásné ale on přece může, je to jeho.... :sad: Jsou i výjímky ale je jich bohužel málo. Někteří majitelé lesa vědí, že pokud tam mají trampy, tak že mají o hodně práce s čištěním lesa méně a někde dokonce majitel požádá trampy o pomoc při nějakém tom kácení, čištění a nebo sázení stromků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravda generalizovat nelze. Nicméně v tomto směru, myslím tím tramping apod, generalizovat mohu. Když je mi 31 a jsem na nějaké té akci třetí čí čtvrtý nejmladší "nedonucený" návštěvník, tak je něco špatně. Už vůbec nepotkáš mladého kluka na klasickém trampu, vandru, čundru či jak to chce kdo nazvat. Leda tak ještě v horách, kdy si s sebou nesou hromady hovadin v baťohu. No a jsme zpátky u toho, proč se mě potom smějí, že lezu do spacáku polonahý. Jenže já jsem ráno vyspinkaný do růžova, zatímco ti chytráci jsou zmrzlí na kost  :biggrin:.

Jednou jsme se takhle zastavili u lavičky kde už seděla taková partička. Všichni na sobě ty kostkovaný hadry, věkový průměr cca 24-25. Vařili si vodu na vařiči v dvouplášťovém ešusu. S kolegou jsme cca 3 minuty sháněli trošku dřeva, potom na cestičce rozdělali ohýnek, hodily tam hezky klasický očouzený hliníkový ešus a za 5 minut bylo uvařeno. A oni ještě pořád čekali  :biggrin:. Když teda jedna taková hezká slečna přišla s tím, že by teda už ráda tu vodu na čaj měla taky a jestli si může dát svůj ešus na náš oheň, tak jsme ji řekli jak je libo. Jen s tím upozorněním, že by to ten její ešus nemusel vydržet. No zbytek osazenstva se nám chychotal, co že jsme to za idioty. Tak jsme se vsadili. No a nevydržel  :biggrin:. Ale to oni nemohou vědět, protože to tam nebylo napsáno. Btw bylo, ale oni si to nepřečetli. Ale to je jen další zážitek. Prostě opravdu nepotkáš mladého člověka. A když jo, tak je to vyjímka. Neříkám že nikdy, to bych asi lhal. Ale opravdu vyjímečně ano. Teda aspoň tam, co bydlím já. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je přirozenej důsledek vývoje společnosti. Modernizace a technokracie minimálně. Není důvod, jak napsal Kanár, a proto vymřely protestsongy a tramping. Nadneseně řečeno....hledáme Boha na nebesích, ale on je všude okolo i v nás a my mu ubližujeme a doplatíme na to.

PS.: a to nejsem věřící

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:-) Pánové když čtu vaše příspěvky, tak začínám litovat že jsem dělal 15 let cyklistiku a ne tramping :-)

Jassone, jsem rád že je někdo taky takový jako já. Když jsem dojížděl do cíle tak jsem byl jako pojízdná popelnice :-)

 

 

Odesláno z mého A1-810 pomocí Tapatalk

Já jsem pokaždé jak popelnice. teda pokud jedu něco delšího. Na 30km není třeba nic. Byť teda tam kde bydlím je i 30 km někdy víc než 80  :biggrin:. Jde o to, že z toho polovinu jedeš do kopců. A ono se 100 kily se do těch kopců jezdí blbě  :biggrin:. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kanar: Nevim kdo všechno si to muze dovolit ale jen ti pisu ze to takhle muze fungovat a fungovalo i v netrampskem prostredi. Včetně toho, ze obcas prijeli lidi co se s mjitelem nemovitosti primo neznali a stravili tam přesto vikend :-)

 

Ty proste pises ze zrovna v tomto pripade je tramping výjimečný a ja vim, ze tomu tak neni ;-) Treba holt jen špatný příklad cos uvedl ;-)

 

Filatelisty ani jine -isty komentovat nebudu protoze k tem jsem se nevyjadroval :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kanar: Nevim kdo všechno si to muze dovolit ale jen ti pisu ze to takhle muze fungovat a fungovalo i v netrampskem prostredi. Včetně toho, ze obcas prijeli lidi co se s mjitelem nemovitosti primo neznali a stravili tam přesto vikend :-)

 

Ty proste pises ze zrovna v tomto pripade je tramping výjimečný a ja vim, ze tomu tak neni ;-) Treba holt jen špatný příklad cos uvedl ;-)

 

Filatelisty ani jine -isty komentovat nebudu protoze k tem jsem se nevyjadroval :-)

Jenže zde nějak nepočítáš s tím, na kolik případů se toto stane. Zkus to. :cool: Navíc, já nikde netvrdil, že se tohle nestalo třeba u filatelistů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak mi stále nedochází, proč do tohoto vlákna píší Ti, kterým tramping nic neříká. Mám z toho pocit, že sem jen přišli šířit svá vlastní moudra, potažmo prudit a provokovat......

 

Takže prosím všechny, pro které tramping nic neznamená, aby se zdrželi psaní do tohoto vlákna. Děkuji Vám.

 

 

https://www.dropbox.com/s/x79fvkdvt3tj6ky/22-Star%C3%A9%20dobr%C3%A9%20zvyky.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemít "natrempováno" pod širákem z armádních cvičení, tak se přidám. Nejsem nějaký děda...36 není zas tolik a nikdy jsem hardcore trempík nebyl. Ale posezení u ohně s kytarou, pivkem ...usnout pak pod širákem.....jóó, tomu říkám útěk z toho šíleného  stres života :biggrin: ....

Pamatuju si na Brdy..léto 2006...jsem spal pěkně vedle BVPčka..jen na celtě....blbých 5hodin, ale tak krásně jsem se dlouho nevyspal....

Jenže pak si vzpomenu na Boletice ...zima a podzim....a už mě propojení s přírodou přechází :biggrin: . brrr....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...