Přejít na obsah

Pokec o hrách všeobecně


Aaron Goldstein

Recommended Posts

Však ona taky dvojka byla asi nejlepší...  (ale hoooodně dobrý byly všechny... Možná IV (Andosia war) byla maličko slabší... )

 

Nejlepší tahová hra je nejlepší tahová hra bez ohledu na soudky... Tedy i HOMAM...   :-)

 

Já asi nedokážu porovnávat HOMAM, Panzer Generala a Jagged Alliance/XCOM :-) To jsou prostě tak odlišný hry, že i když mají společné, že jsou na tahy, tak mi to přijde dost hrubý. Asi jako přemýšlet, jestli lepší realtime hra je FIFA, Command and Conquer nebo třeba World of Warcraft :-D

 

Čímž nicméně neříkám, že to tak někdo nemůže vyhodnocovat, jen že já se asi nedokážu oprostit od toho, že mi to nějak neleze přes mozek, porovnávat tak odlišný věci :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proto nemám rád tato kategorická označení typu "nejlepší válečný film" protože vzato kol a kolem je válečný film od "Tróje" až po např "13 hodin tajní vojáci z Benghází" a s přimhouřením oka do toho můžu ještě nacpat i věci jako "Hvězdná pěchota"... Takže "nejlepší tahová hra" je na tom tak nějak podobně... (A také proto jsem se ozval".... :-) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mate pravdu oba, "nejlepsi tahova hra" je trochu moc siroky soudek, treba Steel Panthers mam rad a HOMAM se mi nelibili vubec. Cim dele ten XCOM2 hraju, tim vic vnimam nedostatky. Ale na dnesni konzolovou dobu to je hra co je jeste docela dobra.....

 

Jednou si na ten komp co pouzivam jako podnozku pod nohy nainstaluju Win98 a zas si zahraju puvodni JA, Wizards and Warriors a dalsi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mate pravdu oba, "nejlepsi tahova hra" je trochu moc siroky soudek, treba Steel Panthers mam rad a HOMAM se mi nelibili vubec. Cim dele ten XCOM2 hraju, tim vic vnimam nedostatky. Ale na dnesni konzolovou dobu to je hra co je jeste docela dobra.....

 

Jednou si na ten komp co pouzivam jako podnozku pod nohy nainstaluju Win98 a zas si zahraju puvodni JA, Wizards and Warriors a dalsi :)

 

Jako on XCOM2 je celkem fajn na první nebo druhý zahrání, je to celkem fajn oddychovka a na nějakou dobu to zabaví, o tom žádná... Ale původním XCOMům, který si člověk s chutí zahrál do konce třeba poosmé deset let po tom, co vyšly, se to rozhodně nevyrovná... I když jak se nad tím tak zamýšlím, otázka je, jestli to vůbec je cílem vývojářů... Ono se totiž úplně nevyplatí hru udělat tak, že si ji lidi jednou koupí a hrát ji budou dalších deset let... To radši budeme mít za šest let už X-COM 5 ;-) Nicméně když ještě zůstaneme u tématu, celkem zajímavý jsou do XCOMů i ty mody na Steamu. Některý jsou jen vzhledový, jiný vyložená amateřina, ale některý tu hru i celkem dost podstatně pozmění, takže určitě doporučuju něco vyzkoušet, až se budeš nudit :-)

 

Jinak XCOM2 (a ostatně i "jedničku", zas tolik se nelišila) podle mě bude velmi dobře vnímat člověk, co starý XCOMy nehrál, nebo je schopen se plně oprostit od toho, že je v tom bude hledat. Pak je možný si tu hru celkem užít ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 treba Steel Panthers mam rad 

Ač se to zdá neskutečné, tak hry typu Panzer General, či Steel Panthers nejsou úplně mrtvé a je kolem nich (byť úzká) stálá komunita...

Kromě Steel Panthers World at War existuje i dosud stále udržovaný, rozšiřovaný a funkční klon winSPWW2 ... Pazer general měl svůj moderní klon pro současná PC pod názvem Panzer Corps, ale zdá se že projekt je již mrtvý (byť v základu stále funkční)... A nelze pochopitelně opomenout ani "Gary Grigsby's War in the East" a jeho další části "War in the West" a "War in the Pacific"...

 

 

Gary Grigsby's War in the East - jednoznačně nejlepší tahová strategie z východní fronty typu Panzer Corps co jsem kdy hrál. Je to o třídu jinde než Panzer Corps, je to opravdu hardcore tahovka. Začíná to napadením SSSR v roce 1941. Hex má 10 mil, jeden tah je jeden týden. 

 

Gary Grigsby's War in the West - herními mechanismy je to ještě propracovanější než War in the East, nicméně z podstaty bojiště plyne že se tam neděje žádné velké manévrování nebo taktické orgie. Začíná to v roce 1943. Mnohem propracovanější operace letectva.

 

Pracuje se na War in the East 2. 

 

Gary Grigsby’s War in the Pacific - Admiral’s Edition - brutal hardcore pro milovníky Pacifiku. V mnoha věcech ještě víc propracované a detailnější než East a West. Do toho lodě, ponorky, velmi kvalitně udělané nasazení letectva, ne tak detailní pozemní boje. Jeden hex má 40 námořních mil, jeden tah je jeden den, mapa je opravdu celé pacifické bojiště, takže je obrovská. OBROVSKÉ množství času trvá než člověk objeví všechna zákoutí té hry. Musím opět zdůraznit že tohle je opravdu brutal hardcore pro naprostý magory. 

 

zdroj: http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=54&t=7471#p248756

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten základný panzer corps je panzer general s trochu lepšou grafikou. V podstate identické misie, rovnaké postupy v závislosti od spôsobu víťazstva, zdá sa mi, že tam nič nepridali. 

Na jednu stranu fajn, PG je moja srdcovka ale si kúpiť tú istú hru, z roku 1994(tusím) za 20 eur, no neviem....

 

Datadisky, ktoré nové kampane pridávajú, k tomu zatiaľ nemám a úprimne, 19 eur za jednu kampaň mi príde dosť. Aj keď, videl som aj za 4-5eur, ale to bola tuším africká kampaň a tá ma nebaví :D

Tak to idem od začiatku v duchu starého PG. Akurát drtím France.

 

appropo aktuálna cena panzer corps + všetky datadisky na steame, 80 eur.

 

Neviem, či to nie je trochu prepísknuté

 

PS: inak rád som mal aj PG2 a nakoniec aj ten prapodivný PG 3D.

Steel Panthers mám dakde doma ešte origoš krabicu, stála vtedy do 2000 korun (nepamätám si presne), čo bola v 90tych rokoch tretina platu na Slovensku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k tomu XCOMu 2 - po delší době jsem ho zase zapnul a narazil na mod Long War 2. Vypadá to, že ten mod přináší docela dost novinek a celkem slušně hru "překopává", pokud se někomu X-COM 2 líbí, určitě bych doporučil vyzkoušet. Já jsem momentálně ve fázi "objevování", k čemu všemu ty všechny novinky jsou a jak se podle nich chovat :-)

 

Jen stručně - nové classy, nové zbraně, lepší AI nepřátel, nějaký "resistance management" v jednotlivých regionech, pak možnost ovlivňovat obtížnost "guerilla" misí tím, jak dlouho a s jak velkým týmem infiltrujete dané území před vlastním spuštěním taktické akce... Je toho povícero a vypadá to celkem zajímavě, musím říct. Asi mi to ukrátí čekání na Xenonauts 2 :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...

V "blizzardí" komunitě se začíná spekulovat, že po remasteru Starcraftu přijde na řadu remaster Diabla II... Za spekulacemi stojí inzerát na nové pozice, který na své stránce uveřejnil Blizzard... ( https://s12.postimg.org/hr8krw64t/Remaster-_Senior-_Software-_Engineer-_Server.png )

 

Zejména pasáž

 

Působivé příběhy. Intenzivní multiplayer. Nekonečná znovuhratelnost. Kvality, které ze StarCraft, WarCraft III a Diablo II udělaly titány svých dní. Vývoj operačních systémů, hardware a online služeb zapříčinil, že loajální fanoušci, nebo nová generace si nemohou hry užít.

Obnovujeme jejich slávu, a proto potřebujeme váš talent, vášeň, a schopnost přivést tyto hry k životu.

Pokud zvládáte spoustu věcí, jste přesvědčeni, že malý tým je nejefektivnější a nebojíte se výzev, které našim hráčům stvoří milióny nových dobrodružství, chceme váš životopis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel tu někdo Dawn of War 3? Já bych ho ještě hodnotit neměl, protože v něm mam jen pár desítek minut, ale co sem si zatim všimnul tak bitevní GUI je neuvěřitelnej a nepřehlednej hnus, člověku chybí nějaká zpětná vazba na akce myší (jasně, jednotky něco vykřikujou, ale strašně potichu). A to toho je to koridorový. Co to má do pekel bejt, kdo si sakra myslí, že koridorový RTS je nějakej úžasnej nápad? Může mě někdo ujistit, že to je jen problém začátku a pak, že se to zlepší?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro Diablo III vyšel Rise of the Necromancer Pack ... 

 

Vedle samotného Necromancera toho nově vydané DLC už moc neobsahuje. Dostanete ještě peta Half-formed Golem, dvě dodatečné záložky do truhly (pouze pro PC) a dva sloty pro postavy. A navrch několik kosmetických drobností – křídla Wings of the Crypt Guardian dostupná pro všechny postavy, rám na portrét, vlajku, prapor a sigil...

 

Cena je stanovena na 14,99 € přímo v Battle Netu... V dalších distribucích (XZone etc) se cena pohybuje velmi vysoko - až 696,- Kč...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znate The Solus Project?

 

http://store.steampowered.com/app/313630/The_Solus_Project/

 

Konecne hra ktera je skutecne umelecka a docela se to i dobre hraje! Uzasne detaily pocasi - tma, zima, horko, jedy, vitr, priboj, priliv (!), vichrice, snih, led, tornada, meteority.....na pocasi dokonce reaguje i flora na te planete. Kdyz to spustim vypinam vse kolem - hudbu, svetlo, tv...., atmosfera je uzasna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Známe HW nároky StarCraft: Remastered

 


Před několika dny jsme vás informovali o tom, že 14. srpna vychází remaster strategie StarCraft. Pojďme se nyní společně podívat, jaké jsou minimální a doporučené hardwarové nároky této hry. Jak se dalo očekávat, požadavky nejsou vůbec vysoké. Se spuštěním a hraním StarCraft: Remastered tak nebude mít nikdo problém.

 

StarCraft: Remastered bude kromě samotné hry obsahovat také expanzi Brood War. Grafika se dočká vylepšení, společně s ní bude titul podporovat rozlišení 4K, zatímco zvuky zůstanou zachovány originálu, akorát dojde k jejich pročištění.

 

Pro úplnost dodejme, že pro hraní remasteru je třeba mít nainstalovaný původní StarCraft, který byl nedávno uvolněn zdarma ke stažení http://svetaplikaci.tyden.cz/stahujte-zdarma-kultovni-sci-fi-starcraft-expanzi-brood-war/

 


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Známe HW nároky StarCraft: Remastered
 
Před několika dny jsme vás informovali o tom, že 14. srpna vychází remaster strategie StarCraft. Pojďme se nyní společně podívat, jaké jsou minimální a doporučené hardwarové nároky této hry. Jak se dalo očekávat, požadavky nejsou vůbec vysoké. Se spuštěním a hraním StarCraft: Remastered tak nebude mít nikdo problém.

 

Jestli to utáhnou i naše pracovní notebooky, tak potěš koště :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...