Přejít na obsah

WOT - Denní hlášení


svejk007

Recommended Posts

Vrátim sa k tomu včerajšku.

 

Fáza 1: PzIII/IV

4 hry, 3 výhry. MM bol pomerne ústretový, tak som si zajazdil, zatočil, zastrielal. Fajn štart do večernej WoT seansy

 

Fáza 2: Vk28

Prvá hra blbý lost. Na každej strane 5 artyn, ostatné tanky tier IX-X.

Napriek mojim prosbám aby niekto so mnou strážil arty, pretože sám dve T-50-2 a jedného francúza jednoducho nedám, som ostal sám. Ako predvesť toho, čo malo neskôr nasledovať, som dva krát dingol jednu T-50-2. Francúz ma zosundal za stavu 1:6. Beznádejná porážka.

Druhá bitka win. Podobné rozloženie tierov(VIII-X), s tým rozdielom, že na každej strane bolo len po jednej arty. Zničil som súperovu vk28 a zozadu s húfnicou neprestrelil KT a IS3.

 

Fáza 3: KV-1S, ROTA

V prvej bitke som zahral dobre, dal som tri killy. Ale potom to začalo - ding, ding, ding ... bolo úplne neuveriteľné čo som nedokázal prestreliť. Môj prínos pre tím bol žalostný. Mieril som, nechával som kruh dobehnúť na minimum, vyberal si strelbu prevažne na boky... proste mi nebolo súdené.

Včerajšia rota bola inak najhoršia čo pamätám. V posledných 25 hrách sme 23 x vyhrali. Včera sme uhrali iba o jedno alebo dve víťazstvá viac ako porážok.

Každopádne, v tejto chvíli som stále mal kladnú bilanciu.

 

Medzifáza: Tréningovka

Súsil som s kolegom z klanu čelný náraz E-50 do batmobilu.

Batchat mal 1453 hp pred zrážkou, po zrážke 0 hp. Sme obaja ostali pekne vyvalený, takýto výsledok nikto nečakal.

 

Fáza 4: E-50

Bolo už cca 22 hodín, pomaly čas ísť späť, keď som sa rozhodol, že je škoda nedať si 3 násobok ešte aspoň na E-50.

Mal som si ísť radšej lahnúť.

To čo nasledovalo, to bola jedna velká pohroma. raz 2:15, dva krát 3:15, raz 4:15, dva krát 5:15...jediná hra skončila slušnou porážkou 14:15

Z 10 hier som "vydoloval" jednu remízu, ostatných 9 bolo porážok.

Pritom som dokonca v jednej bitke nastúpil ako top - jediná IX. Na druhej strane bola súperova IS-8. Hladal som ju počas bitky - bol to môj prioritný ciel - keď som ho konečne lokalizoval a začal na neho strielať, tak mi z 3 zásahov do boku 2 x dingol a raz dostal za 0 dmg. To už som fakt nechápal, čo sa to celý večer deje. Následne sa na mňa vyútili dve full hp heavy VIII (IS3 a KV5). E-50 ale znova ukázala svoju kvalitu, oboch som na blízko zničil aby ma potom dorazila IS-8, ktorá si v dialke počkala kým ma dostatočne poškodia.

No, proste humus.

Nešlo to, nedalo sa a každou bitkou som len viac a viac nasieral.

Nakoniec som to po 10 pokusoch nechal tak.

Win rate mi na E-50 padol na 48% (z 53)

 

Ešte pár takýchto dní a budem fakt zrelý na uninstall.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslušně hlásím , že včera velmi slabé výsledky.Je třeba to hodit za hlavu a jít dál.., nadávky jsou sice fajn, trochu si člověk uleví, ale ničemu nepomůže, je to marnost holt někdy. Pořídil jsem si IS-6 a dal 15 her a jen 3 vítězné. Řeklo by se že je to tankem, nebo těma rukama, ale nemyslím si že jsem až tak špatnej hráč, dokonce i s IS -6 se nehraje zle / taky věřím že mé hraní s ní půjde nahoru /, nabíjení pod 10 sec, dělo není zas taková příšernost, , opravdu dosti odrazí, ale jelikož je většinou na TOP, tak více trpí, ono TOP IS 3 a IS-6 na stejný vlně je rozdíl a navíc , pokud se sejdou skutečné lamy není co řešit a že jich včera bylo....a perličkou byla prohra za stavu 9-3, kdy tým nechá T50 v naprostém klidu a nevšímaje capnout bázi, že si ji dokonce nevšímají ani artyny a poblíž skryté TD, odnesla to klávesnice, dnes bude nová holt.

 

Jednou jsi dole, jednou nahoře, baví Vás snad stále vyhrávat ? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslední dobou mi lidi vyžíraj metály a tak se nemám moc čím chlubit. Snad jen s T150 jsem už 14 dní neprohrál, včera jsem v Pacific Coast sundal SU100, T50-2, poškodil 2x KT, IS8, a málem ustřílel TigeraP. Dostal sem pár pěknejch pecek ale ta T150 to hrdině ustála.

Druhá hra na velkým průšvihu, team udělal krleš a behem pár minut to bylo u nás mrtvo. Zbyl jsem se stopajckou, PZ4, T50 a dvěma artynama a Stugem a enemáci se začali hrnou. Zůstal jsem na začátku průsmyku a sestřeloval jsem je spolu s artynama jednoho po druhým. Pak na druhý straně puknul Stug a tak jsem tam jel. Vyndal sem tam VKčko a M7 a bylo hotovo. Zbyly tam jen enemy arty a T50, která kolem mě kroužila jak komár a nebyla schopna mě penetrovat z žádnýho úhlu. Naši to začali capovat a já jel pro jistotu na naši základnu spolu s tou zuřivě kroužící a střílející T50, kdyby tam náhodou přijely enemy arty. Tam udělala T50 chybu, já ji jednu flákl za 300 a zbytek udělala arty. Výsledek 45 zásahů, 5 poškozenejch, 5 zničenejch a ocelovka.

S Luchsem na kempingovce se mi včera podařilo v jedný hře umotat dvě PZ4 s 105kou, T40 a sundat dvě arty. Na poslední arty mi zbejvala rána a mlaskl mi to přicmrndávač v T34 z kopce, kterej tam vyjel , zalezl do křoví a čekal, až to vyřídím. Takže arty metál prd, válečník prd. A to mi pak ještě mamlas poslal žádost do čety. Měl 34% WIN a EFR červený. Tohle mě fascinuje, něco nepěknýho jsem mu napsal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konečně jsem se zbavil AMX 12. Včerejší hraní bylo dost na prd. Celkem často se stačilo podívat na mapu a rozdělení techniky v týmu a bylo jasné, že to bude lost. To je pak hraní opravdu o ničem. Taky jsem byl v podezření, že třída arty není podle top strojů, ale podle mého. Hrál jsem víc s MT páté třídy. Jsem TOP a arty jsou T4-3. Jsem v bitvě T8 a arty jsou opět T4.

 

Když vidím poslední dobou tyhle mapy: Cliff, Lakeville, Mines, Widepark, tak jsem už většinou naštvanej než skončí odpočet. Z 80% prohry za které může z poloviny MM přidělením nevhodné techniky a za druhou část nepochopitelný leming případně příliš čumiboys bohužel v mém týmu. Vidět 10x za den přesně ten stejný postup prohry na těch mapách je nervově dost náročný.

 

Rozšířené závěrečné výsledkové tabulky jsou fajn, ale mají i některé vedlejší efekty. Poslední dobou vídám mnohem častěji čekat u základny top HT až k nim dorazí nepřítel tou dobou již v početní převaze. Bohužel dle výsledků top bývají nejlepší hráči, protože udělili často nejvíce dmg a killů. Rozhodně více než dle nich ty neschopní hráči v prvních liniích s LT, MT, TD v první polovině bitvy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera to byla tragedie, s velkým úsilím sem to dotáhl na 50% win. Naučil sem psát do chatu nové anglické nadávky jako duté hlavy, kamenné mozky, parta blbců apod., ale je mi to stejně prd platný. Hry, kdy ještě ani nezačnu střílet a už ve 3 minutě prohráváme 0:7 včera frčely jak na běžícím pásu, výsledek 3:15 přičemž ty 3 zabitý enemy byly moje s tankem T14, který toho ze předu moc neprostřelí, mně uvádělo do stavu nepříčetnosti.

Další hra Malinovka, 4 idioti postupně přejíždí pole i když vidí že ty před nima fofrem chcípají a člověk píše do chatu jak zoufalec "zpět a def báze" ale prostě totál ignorace. Nakonec sme přesto tuto hru vyhráli, páč enemáci tu totální blbost okoukali od nás a já s SU-85 krytý za hangárem sejmul 4 a ještě pak s TD dělal spot !!!! kolem bažiny kde sem nasvítil a poškodil jejich dvě arty než sem chcípnul. Byl tam ještě jeden se STUG III, který měl v hlavě mozek a dal celkem 5 kusů, takže win.

Dále hra Ruinberg, všichni mimo mně s T25/2 a ještě jednoho medka vyjeli do města na kulatý náměstí, kde je drželo celou dobu pár enemy. Bohužel přišel rush z druhé strany a jelikož sem byl na spodku tabulky, tak nás projeli jak máslem. Stihl sem dát jen jednoho enemáka a zle pochroumat jagpanthera než sem chcípnul. Nic nepomohlo psaní do chatu, klikání na pomoc, prostě hluchý,slepý a neschopný paka, prohra 4:15.

S objektem 704 sem ani nedal trojnásobek i když sem např. rozdal přes 4000 DMG, viděl sem že po 3 hře už to nemám dál pokoušet, že prostě WG nechce abych s tímto tankem včera vyhrál. :Smile_sad:

Tak snad dneska to bude lepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dneska celkem ok. vydělávám s löwem. ale v podsatě každý bitvě mi požkodí motor, a to i tanky 6. tieru. natočenej nenatočenej. pic ho od IS-3 > 650dmg a motor požkozen. na el hallufu celkem na lejno. pic ho zas el halluf, od m36 jacksona, zapálil mě, motor munice a nějaký blbosti požkozeny. takže mi pěkný výdělky kazí fakt, že se nikam nedostanu včas (třeba na lakevillu už tak pomalej tank v už tak poomalym terénu a první ranou mi požkodí jinej löwe motor). ale jinak to de. max 2 artyny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jak na houpačce....s jedním strojem super a s dalším i přes dobré výsledky nic....lost za lostem.

Mou milovanou T29 jsem udělal až na 6 pokus...samo, že to zrovna byla hra, kde jsem zas nějak neoslnil....to byl násobek..

Jinak normoš....jen mě mrzí MM mého PzS35...takový mazílek to byl. Ale ty losy...WG jsou magoři...dávat ten tank proti tankům, které vlastně nepenetruju ani s gold municí...prodám ho. Na premium tanky už jim kašlu. Čék ho koupí dle nějakých poznatků, které za pár týdnů neplatí....***** z WG..co dodat.

Jinak ale dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jojo, kde sou ty časy, kdy si moh dát v klidu sám dvě třetiny nepřátel, všechny je sejmul a ještě přežil. nejen TDčka, ale hlavně pětky v 90% bitev. má horší mm než normální tier3 tanky, a to je podle mýho zlodějina, lidi si ho přece zaplatili, aby ty pětky nepotkávali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bezva večer! S Fochem jedna prohra za druhou. Losy pod 40% a když už je tam 87%, tak stejně zase lost! Ze 62% jsem spadnul za jeden večer na 57% !!!! Bude mi někdo vykládat o tom, že to můžu nějak ovlivnit, když do těď to šlo a najednou to nejde? Asi jsem za den zblnul a nebo mi ochrnuly ruce, že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Člověk je jednou za čas jako top stroj a dostane super parťáka :(. Po chvíli bojů stojí sám 300 m do základny s jedním top enemákem na 12 hodině ve vzdálenosti 150 m. Druhým na 6 hodině ve vzdálenosti 100 m a jedním slabším otravou na 9 hodině ve vzdálenosti cca 60 m. To, že vychcípají slabší stroje v mém okolí chápu, ale že náš nejvíc opancéřovaný top HT stroj se na situaci dívá z kruhu základny a čeká až budu i já zničen a přijedou nepřátelé k němu je hnus velebnosti. Hra končí jako ve většině podobných případů prohrou. To HT jako vždy skoro nejvíc killů a expů. Od zavedení rozšířené výsledkové tabulky jsem si poupravil názor na udělené poškození. To, že nějaký hráč udělí nejvíc poškození neznamená, že je přínosný pro tým. Jediný asi nezpochybnitelný přínos to může mít pro jeho EFR. Poslední dobou jsou podobné situace jak přes kopírák. Když slušný a celkem vyrovnaný los, tak HT zůstanou na základně nejlépe 2 minuty nebo do okamžiku, kdy tým přijde o 1/4-1/3 techniky. Přínos pro tým od top HT strojů si představuji trochu jinak, než nechat jeho většinu vyvraždit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Člověk je jednou za čas jako top stroj a dostane super parťáka :(. Po chvíli bojů stojí sám 300 m do základny s jedním top enemákem na 12 hodině ve vzdálenosti 150 m. Druhým na 6 hodině ve vzdálenosti 100 m a jedním slabším otravou na 9 hodině ve vzdálenosti cca 60 m. To, že vychcípají slabší stroje v mém okolí chápu, ale že náš nejvíc opancéřovaný top HT stroj se na situaci dívá z kruhu základny a čeká až budu i já zničen a přijedou nepřátelé k němu je hnus velebnosti. Hra končí jako ve většině podobných případů prohrou. To HT jako vždy skoro nejvíc killů a expů. Od zavedení rozšířené výsledkové tabulky jsem si poupravil názor na udělené poškození. To, že nějaký hráč udělí nejvíc poškození neznamená, že je přínosný pro tým. Jediný asi nezpochybnitelný přínos to může mít pro jeho EFR. Poslední dobou jsou podobné situace jak přes kopírák. Když slušný a celkem vyrovnaný los, tak HT zůstanou na základně nejlépe 2 minuty nebo do okamžiku, kdy tým přijde o 1/4-1/3 techniky. Přínos pro tým od top HT strojů si představuji trochu jinak, než nechat jeho většinu vyvraždit.

a jak by sis přínos od HT strojů pro tým představoval?? Nereju jen se ptám.. Zatím vím jen to co se ti nelíbí

 

Edit: vždycky záleží na té které situaci, mapě, chování spoluhráčů, zkušenosti hráče atd.. Pokud HT campí na bázi třeba na prochorovce pak je něco špatně ale pokud je to třeba mód na murovance a hlídá tam ten les pak jsem kolikrát rád že tam je...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dvě historky ze včerejšího hraní.

 

1: Mapa Karélie, jedu z jihu na sever po pravé straně, vnitřní stopa s KT. Dostanu pár zásahů, zničím 3 stroje, něco poškodím a najednou jeden mrtvý člen týmu píše KV4 a TigerII *** noobs. Jelikož jedu na enemy base mám čas psát a píšu ?. Odpověď - genau du du idiot (překlad: přesně ty ty idiote). Odpovídám - wieso? und nicht schimpfen, das kannst du zu Hause deiner mama (překlad: proč jako? a nenadávaj, to můžeš doma svojí matce. Odpověď už nedošla neboť hra skončila. Mimochodem výhra a já byl druhej nebo první v týmu. Nechápu kde byla na mé straně chyba......

 

2: Mapa Karéle, my na jihu, já mám D. Maxe. Všichni se rozprchnou já zůstávám pod base, nahoře jen Grille. Ničím 3 tanky. Prohráváme a na base jede t34. Bohužel ničí Grille a já ho po honičce ničím. Zbývají 4 versus 4 stroje a člen týmu mi píše - proč stojíš na base, když můžeš jedním výstřelem zničit nepřítele? Píšu že jsem TD a ne heavy! Pozn. kdybych nebyl na base, tak jsem již dávno lehli (t34). Jedu kupředu po levé straně a ničím SU85 nebo 100 už nevím. Ostatní chcípají a zbývám již jen já a nepřátelská Grille, kterou ničím (přičemž jsem 3x minul) = win. Ale ty kecy, i když zbývalo dost času typu GO, GO, dont stop, atd. Zmohl jsem se jen na shut up....... a opět jsem nevěděl, kde jsem asi udělal chybu.

 

Resume je, že se člověk stále učí, ale občas mi to vysvětlení mých chyb zůstává zastřeno, i když nepopírám, že se třeba vyskytly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K otázce hvy tank nade mnou....

 

Já to vidím takhle... pokud někdo najede někam, kde prostě nemá šanci, nemá smysl ho zachraňovat za cenu ztráty vlastního stroje. Jednak mu stejně nestihnete pomoct a za druhý sami zařvete. Na vině jste většinou sami, protože v random bitvách, když jetede sami platí zlatý pravidlo - počítejte vždycky s tím nejhorším.

 

Já to včera podcenil... respektive jsem si neuvědomil, že naše dvě medka co spolu maj platoon a co se mnou v bitvě zůstaly jako poslední jsou lamy, co přežily tak dlouho ne proto, že jso udobrý, ale proto, že nic nedělaly a celou dobu se schovávaj.

 

Lepší a osvědčenější taktika je počkat si na místě, které ideálně vyhovuje vašemu tanku a je jedno s čím jedete.. s hvy, medkem, TDčkem... vždycky je lepší zastavit na nějakým ideálním místě, kde se vám jen těžko někdo dostane do zad, nebo do boku a odkud Vás nepřítel bude muset dostat jen za vysokou cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je jasné, že taktika se liší mapa od mapy. Ale např včera Lakeville se team myslel, že čtyři rejže ve městě to za ně vyhrajou. Bohužel proti třem healy a třem medkům s podporou TD to fakt nešlo. Samozřejmě lost. Přitom stačilo, abychom je měli za zády a parkrát se trefili a výsledek byl opačný. Enemy team měl HT ve předu a ti ve skutečnosti rozhodli, jak to dopadne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je další věc... vybrat si místo, který je ideální pro můj tank. Pokud vidím, že naše top hvy nejedou do města, už na to kašlu a nejezdím to tam s medkem zachraňovat... pak to odpadne jak píšeš.

 

Zachraňovat jednu stranu nemá valnej smysl, pokud vidím, že na jednu stranu moc lidí nejede, zůstávám spíš někde těsně u báze, kde mi z druhý strany může někdo přijet pomoct tím, že se vrátí... vyjet ve dvou třech tancích někam do půlky mapy po jedné straně bez další podpory většinou končí rychlou smrtí díky přečíslení.

 

Druhou variantou je akceptovat lemming train a zkusit urychlit proražení nepřítelovi obrany. Případně, když mám medko, tak se pohybovat někde kousek od lemming trainu a jsem připravenej se vrátit bránit základnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera se vůbec nedařilo, win 47%. Jednak sem já některé hry zahrál jak největší lama, protože sem od hry odbíhal, vařil večeři a myl nádobí, tak sem chvátal, což se u WOTka absolutně nevyplácí. Týmy co sem dostával za parťáky byly bohužel výkvět Rudé záře nad Kladnem, takže ty to taky nepodržely. Dal sem včera i míň killů než her, což u mne nebývá zvykem a tak poprávu šly statistiky dolu :facepalmic:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...