Přejít na obsah

AW - Iniciativa pro podporu EU serveru(zhodnocení, ohlednutí, zamyšlení)


Ashadak

Recommended Posts

7Q8JC4s.jpg

 

Je to už nějaký ten pátek co vznikla tato iniciativa, tak by nebylo od věci se podívat na to,co se událo, jestli to bylo k něčemu dobré, co by se dalo zlepšit, jestli v tom dál pokračovat a hlavně jak to vidíte vy, hráči.

 

Ohlédnutí

 

Předně si myslím, že iniciativa předčila veškerá má očekávaní. Osobně jí považuji za úspěch. Dobře třeba se nám zatím nepodařilo nějak významně navýšit zájem o PvP na EU serveru, ale to je obecně dlouhodobý proces, takže po několika týdnech jsem ani neočekával nějaké závratné výsledky.

 

Vzniklo několik zajímavých projektů.

 

Prvním z nich je určitě toto fórum. Dle mého názoru AW sekce plně nahradila bývalou CZ/SK sekci na oficiálních stránkách evropského distributora hry a jeho prostřednictvím tak může CZ/SK komunita dál komunikovat, diskutovat a dozvědět se třeba i něco nového. Na fórum je také navázán komunitní Facebook pro ty, kteří radši využívají tuto platformu. Navíc mohou prostřednictvím tohoto fóra komunikovat všichni hráči, nejenom ti na EU, ale i ti na RU, což je jedna z velkých výhod nezávislého fóra.

 

Dalším zajímavým projektem je určitě komunitní Team Speak Server pro EU server. Opět funkční hlavně díky podpoře fóra. Jedná se o společný komunikační nástroj, který mohou využívat nejen uživatelé tohoto fóra hrající hru AW, ale i ti co pouze hrají a chtějí na EU najít někoho s kým si mohou nezávisle zahrát a pokecat. Server se také používá v rámci akcí pořádaných fórem.

 

Mezi další významné projekty patří československý překlad hry. To má na svědomí dvojice RoboZilina(slovensky) a cpt.Carloss(česky), kteří ve svém volném čase hru překladají. Tyto lokalizace má velkou výhodu v tom, že funguje jak pro EU, tak RU verzi hry.

 

Taky jste si mohli všimnout, že se konaly tři odpočtové akce. S tímto nápadem přišla Květule, která si je i organizovala. Došlo i k spolupráci s herním magazínem Excalibur(Mike, Garrth). Sešlo se nás celkem dost(10-20 lidí). Akce byly zaměřeny pouze na PvP a i přesto, že nám systém házel pořád skirmishe, myslím, že jsme si to všichni užili. Rozdali jsme několik prémiových vozidel v „honu na Ashadaka“ a poznali spoustu fajn lidiček.

 

K zamyšlení.

 

Jak vidíte, toho pozitivního nebylo málo, ale bohužel se stále setkáváme i s negativními reakcemi, názory, narážkami apod.

 

Jasně ne vždycky se najdou lidé co vidí věci jen pozitivně, ovšem některé věci opravdu zamrzí a pak vyvstává otázka zda v podobných aktivitách vůbec pokračovat.

 

Předně pořád dokola ohrávaná písnička zvaná Silentstalker. Dobře, tenhle člověk může za ledacos, ale proč se do toho proboha pořád šťourá? Proč se dokola šije do jakékoliv věci. co s ním jen okrajově souvisí? To ho tu opravdu někteří jedinci tak nenávidí, že do toho musí neustále tahat i ostatní?

 

Podívejte se, úplně reálně a upřímně. Když jsme s činností na podporu EU začali, vůbec jsme do toho nešli s tím, že budeme zachraňovat něčí zadek v My.comu. Hlavním cílem celého tohoto snažení bylo zajistit kvalitní zábavu i pro lidi, kteří z nějakého důvodu nechtějí hrát na jiném serveru a s odchodem jejich klanu(na RU), či ne klanu o tuto příležitost přicházejí. O tom přeci komunita je. Pomáhat si a podporovat se navzájem.

 

Každý z nás má možnost volby a ti druzí by to pak měli respektovat a k tomu se tak i postavit. Pokud někdo chce hrát na EU, ok...ale dělat z něj hned padoucha a přisluhovače SS, mě přijde úplně na hlavu. Z druhé strany, ano něco mi vadí, mám možnost změny, tak proč nejít na RU. Každý si vybral to své, co mu vyhovuje a kamenovat, vysmívat se a rýpat do toho druhého za jeho volbu mi přijde poněkud zvláštní. Pokud tedy s ním máte nějaký osobní problém, směřujte to přes PM přímo na něj. 80 procent hráčů tenhle konflikt stejně nezná a nezajímá ho.

 

Pořád se tu také řeší, že někdo zabil PvP, protože hrál GLOBs, protože ten byl v akci, protože tyhle akce protěžují v My.com. Tohle není chyba za kterou můžou hráči. Pokud je po delší době akce, která mnoho z nich vytrhne lidi ze stereotypu a ještě za to dostanou odměnu, tak proč by to nemohli hrát? Ostatním hráčům, co o to zájem nemají, ale chtějí si zahrát, pak vzhledem k populaci nezbývá než hrát to, kde lidé jsou. Jasně akce jsem se účastnil a nestydím se za to, ale moje účast byla jen taková, že jsem si odjel co jsem musel(hodina denně) a pak hurá zpět do PvP, protože mě GLOBs nebaví. Jenže jak se zdá My.com bere v potaz statistiky a ne úplně realitu. To je také důvod proč si pořád myslí, že jsou režimy populární, protože ¾ hráčů na EU tyto režimy rádi hrají a ta ¼ musí. Mluví se tu o bojkotu a vyjádření nesouhlasu, ale proč se nedalo dohromady nějaké vyjádření napříč všemi PvP klany a nesepsalo se, jmenovitě s každým kdo do toho jde a v klidu neodeslalo na My.com. Věřím tomu, že kdyby nás bylo 100 a více, už by s tím My.com něco dělal. Něco takového bych milerád podpořil. Teď už je ale pozdě. Celá PvP scéna je pryč na RU serveru. Může to být ale cenná lekce do budoucna.

 

Podívejte, nejsme žádní přisluhovači ani vlezdoprdelkové Silentstalkera, všechno co děláme je pro hráče a tento člověk na to nemá žádný vliv.

 

Nebudu nijak mlžit a můžete mě za to třeba nenávidět, ale se Silentstalkerem jsem se rozhodl místo bojování, spíš rozumně komunikovat. Z této komunikace jsem získal dojem, že ani on ještě nad CZ/SK komunitou nezlomil úplně hůl(daleko k tomu nechybí), i když komunita nejspíš zlomila hůl nad ním. Bránit ho nebudu, každý ať si obhajuje svůj názor a zkušenost, s ním. Faktem je, že naděje návratu naší sekce na oficiální fórum ještě neumřela.

 

Abych rozptýlil další spekulace, tak ano podařilo se mi na akce získat nějaké drobné ceny v podobě prémiových vozidel a ano dostal jsem je od Silenta. Ani jsem to nečekal, že to bude vůbec možné a o to víc jsem byl překvapený, že mi Silent vyšel vstříc a byl celkem štědrý. Jasně teď se spustí flame na mojí adresu, ale proč ne, když to pomůže naše akce zpestřit a někteří si z nich odnesou i nějaký ten dárek.

 

Tím se dostávám k tomu podstatnému, co bude dál?

 

Většina projektů si pojede svým vlastním životem i nadále, ale otazník visí nad samotnou iniciativou a společnými akcemi. Když bude vůle dá se dělat ledacos. Od různých turnajů, různých soutěží i o hodnotnější ceny, pravidelné streamy atd atd.

 

Taky nemusíme dělat vůbec nic, nechat to celé upadnout a hrát si jen to svoje. To by ale nebylo to správné, protože hra, kterou rádi hrajeme si určitě podporu zaslouží.

 

Podělte se o svoje názory, nápady...budeme se těšit na další spolupráci a děkujeme všem, kteří nás podporují a pomáhají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Více méně s tebou souhlasím.Ale pořádat nějaký bojkot nebo sepisovat petici my.com je blbost.Stížnost na my.com by měla směřovat do Ruska mail.ru aby na ty šmejdy z mycomu došlápli a to podpořím s radostí a chutí..Jinak se nic nestane.Holanďani si budou mastit ptáčky nad grafama a posílat reporty do ruska jak eu server šlape i když to je sprostá lež.Já osobně jsem silenta vždy bránil a ani mu nevyčítám perma ban na ofiku,protože ruku na srdce do huby si nevidím.Ale to že zrušil oficiální forum cz/sk komunity aniž by jmenoval komuniťáka který by forum pročistil a zkrotil tím mě fakt naprevétoval (to jsem to zakamlufloval co Princezno) Dále bych chtěl upozornit,že za stav eu pvp je zodpovědný hlavně silent,protože ty akce o ničem a k hovnu měl na starost on.Jinak osobně se vždy rád zúčastním odpočtů na eu,když budu moct.Bohužel mám volný víkend jenom každý druhý týden a když si chcu zahrát mimo večerní hodiny nemám jinou možnost než hrát tam kde odešli ostatní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Jako platící zákazník, který dva roky čeká na lepší zítřky a místo toho se dočkal jen toho, že holandský My.com vypudil ze hry mnoho hráčů, čímž se PVP stalo mrtvým, se tu teď dočítám, že "nad námi SS ještě nezlomil hůl"  

... a můžu se po... smíchy. :D

On nad námi ?! Fakt ? 

Seriously ?

 

Dokud vedení EU serveru nedostane facku, tak se jim nerozsvítí. 

A jelikož oni rozumí jen číslům, tak jim zvyšovat číslo (počet lidí) na serveru, jen tak, nebudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je velká škoda, že ten zbytek hráčů, co lpí na EU serveru nepřejde za námi na RU. Mělo by to spousty výhod. Za prvé-mohli by jsme zase hrát odpočty v bitvách 15v15, za druhé-hráli by jste bez čekání, za třetí-užívali by jste si vaší oblíbenou hru, za čtvrté-přestaly by ty občasné třenice zde na foru, za páté-zase by byla celá Česká komunita pohromadě.(je to velmi jednoduché a prosté-třeba Lukaso se bál a už je spokojen) a byly by jsme zase jedna rodina :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Grad napsal:

 Jako platící zákazník, který dva roky čeká na lepší zítřky a místo toho se dočkal jen toho, že holandský My.com vypudil ze hry mnoho hráčů, čímž se PVP stalo mrtvým, se tu teď dočítám, že "nad námi SS ještě nezlomil hůl"  

... a můžu se po... smíchy. :D

On nad námi ?! Fakt ? 

Seriously ?

 

Dokud vedení EU serveru nedostane facku, tak se jim nerozsvítí. 

A jelikož oni rozumí jen číslům, tak jim zvyšovat číslo (počet lidí) na serveru, jen tak, nebudu.

 Tím jsem myslel, že pokud vznikne nějaký seriózní projekt fanoušků hry ze strany CZ/SK komunity, tak ho SS za My.com podpoří, zároveň pokud budou nějaké připomínky nebo návrhy s podporou velké části komunity , atd pokud bude v jeho silách pomůže prosadit. A je otevřený k diskuzi a komunikaci s CZ/SK komunitou. Dle mého názoru je to významný posun dopředu a začíná se dít to, co se mělo dít už dávno...aby My.com začal svým hráčům víc naslouchat.

 

Jasně dokud se nebude dít nic zásadního, tak tomu asi neuvěříš, jako většina, ale pro mě je úspěch jen to, že se pomalými kroky můžeme konečně někam dostat...dobře i když třeba cz/sk sekce na ofiko fóru nemá již takový význam, její opětovné otevření nám může získat dalšího zástupce v my.comu = další hlas, který může pomoci udělat něco ke zlepšení hry a vztahu mezi hráči a distributorem, protože pokud jsou tyto vztahy dobré, lépe se i věci mění.

 

Osobně jsem velmi zvědavej na obsah třetí epizody, protože jestli část bude opravdu věnovaná PvP, tak to to řadu věcí potvrdí. Ale nechme se překvapit. Pokud se na PvPčkaře i přesto všechno vykašlou, tak budu asi zvažovat odchod do AW důchodu.

Uvidíme.

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Třenice by nebyli, kdyby se nám někdo nesnažil pořád něco nutit ;-)

Každý má právo si vybrat to, co mu vyhovuje. A nám to vyhovuje, čekačky nejsou tak tragické a užíváme si naši oblíbenou hru i ve skirmishi.

To, že nechceme začít od nuly, je čiště náš problém.

Předtím každý na Mordor nadával a to hodně krutě, ale teď .... škoda slov. :ermm:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, ujos napsal:

Je velká škoda, že ten zbytek hráčů, co lpí na EU serveru nepřejde za námi na RU. Mělo by to spousty výhod. Za prvé-mohli by jsme zase hrát odpočty v bitvách 15v15, za druhé-hráli by jste bez čekání, za třetí-užívali by jste si vaší oblíbenou hru, za čtvrté-přestaly by ty občasné třenice zde na foru, za páté-zase by byla celá Česká komunita pohromadě.(je to velmi jednoduché a prosté-třeba Lukaso se bál a už je spokojen) a byly by jsme zase jedna rodina :-)

 

Jo taky by se mi líbilo, hrát s většinou a bitvy 15vs15, ale zase tak málo cz/sk hráčů na EU není a třeba se jednou potkáme, tedy pokud se vyplní Aorusovo strašení o vypnutí serveru do konce roku.

 

před 2 minutami, kvetule napsal:

Třenice by nebyli, kdyby se nám někdo nesnažil pořád něco nutit ;-)

Každý má právo si vybrat to, co mu vyhovuje. A nám to vyhovuje, čekačky nejsou tak tragické a užíváme si naši oblíbenou hru i ve skirmishi.

To, že nechceme začít od nuly, je čiště náš problém.

Předtím každý na Mordor nadával a to hodně krutě, ale teď .... škoda slov. :ermm:

 

Tak je to konkurence, my bojujeme za EU, oni za RU a tohle fórum je naší arénou ;-). Dali jsme se na vojnu, budeme bojovat dál. Faktem je, že co jsme začali každý den jezdit společně, je to mnohem větší zábava než předtím. A ty skirmishe jsou mnohem lepší než 15 minut čekat na bitvu ne?:cheerleader:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ashi, neberu ti tvůj sluníčkovej pohled ale podívej se sám, kam to dovedli.

To co popisuješ měli dělat poslední dva roky. 

Oni, ne my. 

A ano, nevěřím, že by se na jejich přístupu něco zásadního změnilo, jelikož je to pořád ta samá parta lidí. 

Konec charity, dalšímu nekonečnýmu doufání a cyklistiky. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, Ashadak napsal:

 

Jo taky by se mi líbilo, hrát s většinou a bitvy 15vs15, ale zase tak málo cz/sk hráčů na EU není a třeba se jednou potkáme, tedy pokud se vyplní Aorusovo strašení o vypnutí serveru do konce roku.

 

Pokud EU vypnou, tak vypnou. Nebude to ani první a ani poslední hra a ohledně toho, co se doslechnu z každé strany už ničemu/nikomu nevěřím. :cheerleader:

Právě teď, Ashadak napsal:

 

Tak je to konkurence, my bojujeme za EU, oni za RU a tohle fórum je naší arénou ;-). Dali jsme se na vojnu, budeme bojovat dál. Faktem je, že co jsme začali každý den jezdit společně, je to mnohem větší zábava než předtím. A ty skirmishe jsou mnohem lepší než 15 minut čekat na bitvu ne?:cheerleader:

 

 

Bojovat teď za RU?  Buď si stojím za svým názorem a nebo pak ze sebe nedělám trdlo ;-)  

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, Grad napsal:

Ashi, neberu ti tvůj sluníčkovej pohled ale podívej se sám, kam to dovedli.

To co popisuješ měli dělat poslední dva roky. 

Oni, ne my. 

A ano, nevěřím, že by se na jejich přístupu něco zásadního změnilo, jelikož je to pořád ta samá parta lidí. 

Konec charity, dalšímu nekonečnýmu doufání a cyklistiky. 

 

 

Ani já nevyvracím co píšeš. Jsou to silné argumenty, s kterými i částečně souhlasím...skoro prázdné PvP fronty, lidé raději hrajou GLOBs i po skončení akce atd atd. Samotného mě to štve, ale ještě to s EU serverem nehodlám vzdávat a naštěstí nejsem sám, ale také už nejsem tak pozitivní jako jsem býval.

 

Mám však pocit, že se pomaloučku přístup mění i ze strany My.comu, který si je vědom situace, která je na EU/NA(a není dobrá). Pokud se s tím zkusí poprat, tak se situace třeba obrátí k lepšímu. Hodně nadějí vkládám do třetí epizody...uvidíme. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, kvetule napsal:

 

Pokud EU vypnou, tak vypnou. Nebude to ani první a ani poslední hra a ohledně toho, co se doslechnu z každé strany už ničemu/nikomu nevěřím. :cheerleader:

 

Bojovat teď za RU?  Buď si stojím za svým názorem a nebo pak ze sebe nedělám trdlo ;-)  

 

 

Já si za svým názorem stojím, ale hráči na RU nejsou můj nepřítel. Pokud to přepískneme, mám důvěru že nás všechny srovnáš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nebojuji za žádný server, ať je třeba v Bangladéši, jen pokud mě a mým hochům umožní v klidu hrát to, co nás baví. Někdo kdysi dávno začal hráče rozdělovat podle serveru, to je přeci total blbost(všichni moudří vědí), já se jen snažím lidem, kteří tu hru také mají rádi(jinak by nečekali na skirmishe) nastínit i jinou možnost, než nekonečné čekání. Každý raději jezdí, než kouká do garáže, to nikdo nepopře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 37 minutami, kvetule napsal:

Třenice by nebyli, kdyby se nám někdo nesnažil pořád něco nutit ;-)

Každý má právo si vybrat to, co mu vyhovuje. A nám to vyhovuje, čekačky nejsou tak tragické a užíváme si naši oblíbenou hru i ve skirmishi.

To, že nechceme začít od nuly, je čiště náš problém.

Předtím každý na Mordor nadával a to hodně krutě, ale teď .... škoda slov. :ermm:

Furt na něho nadávám,ale už jsem psal své důvody proč tam jsem a určitě vás tady nebudu chodit nasírat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 50 minutami, ujos napsal:

Je velká škoda, že ten zbytek hráčů, co lpí na EU serveru nepřejde za námi na RU. Mělo by to spousty výhod. Za prvé-mohli by jsme zase hrát odpočty v bitvách 15v15, za druhé-hráli by jste bez čekání, za třetí-užívali by jste si vaší oblíbenou hru, za čtvrté-přestaly by ty občasné třenice zde na foru, za páté-zase by byla celá Česká komunita pohromadě.(je to velmi jednoduché a prosté-třeba Lukaso se bál a už je spokojen) a byly by jsme zase jedna rodina :-)

Nejsem spokojený ani náhodou.Jenom představa,že budu muset jet avf kvůli retrofitům mi zvedá žaludek,ale jinou možnost nemám.A nesnáším vás,že jste odešli z eu :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsali jsi to pěkně a plně s tím souhlasím, dokud bude EU server fungovat tak se z něj nehnu. Poslední půlrok hraju jen GLOBAL, protože mě neskurečně baví a před tím jsem odehrál  přes 7000 bitev PVP tak  je to příjemná změna. Teď ovšem zase pro mě získávají PVP nový rozměr,právě proto, že jsem se začal každý den potkávat se super lidma na TS a následně i v bitvách. Mohu se zase přiučit o okoukat jak to dělají ostatní a u toho se na víc skvěle bavit. MOC A MOC DÍKY ZA TO CO DĚLÁTE !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě palec nahoru, za forum, za jeho obsah, jak ho kočírujete.

Líbí se mi, že nehejtujete, ani nedělíte hráče podle toho, kde hrají.

 

Původní CZ/SK sekce mi je díky tomu u ....... . Omlouvám se ;-). A bylo to tak jednoduché, dát pořádné moderátory.

 

Co se týče práce překladů, super super super. Tihle lidé by se měli ocenit.

 

Fandím vám, ve vaší snaze. Ale já už se jen tak na EU nevrátím. Myslím, že jde o nejúčinnější způsob protestu. Prázdný server snad někoho upozorní, že je něco špatně.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ashadaku já ti třeba držím palce a fandím ti , ale věř starému pardálovi, že to fungovat nebude. Jedině co na tyhle firmy platí je pokles čísel a tržeb. Proč si myslíš , že SS je najednou kamarád? Aby nemusel vysvětlovat , kde zmizela česká komunita? Která šla vidět v turnajích? Fakt ti fandím, ale jsem skeptik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud stále platí, že EU dostává peníze na provoz od Mail.ru a tedy nemají na placení vice lidí za EU platy, tak zlepšení obsahu webu, po kterém prahnou RU hráči nehrozí. Pokud EU je komplet samostatná a Mail.ru jako majitel nekontroluje co se děje na EU jako vlastník a spoléhají jen na to co jim řeknou tak jsou podnikatelé jak podrž nohu. Důvěřuj, ale prověřuj. Uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, biggpete napsal:

Ashadaku já ti třeba držím palce a fandím ti , ale věř starému pardálovi, že to fungovat nebude. Jedině co na tyhle firmy platí je pokles čísel a tržeb. Proč si myslíš , že SS je najednou kamarád? Aby nemusel vysvětlovat , kde zmizela česká komunita? Která šla vidět v turnajích? Fakt ti fandím, ale jsem skeptik.

Díky, já ti třeba i věřím, ale také doufám, že se třeba chytí za nos...Beru to tak, že by jsme v podstatě dosáhli požadovaného výsledku, vaším odchodem a tak už My.com vidí, že je něco špatně a bude se snažit situaci zvrátit, v tom lepším případě...Na nás je, aby si řekli, hele chlapi když to lidi dál hrají, co třeba něco změnit a ne rovnou vypnout server. To by bylo dobré ne?

 

To poslední co bych si přál a myslím, že nejsem sám, je rozhádaná cz/sk komunita jen kvůli tomu, že někdo hraje RU a někdo zase EU.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, kvetule napsal:

Třenice by nebyli, kdyby se nám někdo nesnažil pořád něco nutit ;-)

Každý má právo si vybrat to, co mu vyhovuje. A nám to vyhovuje, čekačky nejsou tak tragické a užíváme si naši oblíbenou hru i ve skirmishi.

To, že nechceme začít od nuly, je čiště náš problém.

Předtím každý na Mordor nadával a to hodně krutě, ale teď .... škoda slov. :ermm:

 

Kvetulo hraješ hru kde ti my.com svojimi eventmy vnútil GLOPS a totálne potopil PvP... 

 

podľa mňa ste naivný ak si myslíte, že vznikne nejaká pozitívna situácia ohľadom SS.. ale tie vaše víkendovky znamenajú akurát to že si zahráte spolu skirmishe proti sebe což sa dá v pohode aj cez týždeň... ja vám to neberiem je to super snažíte sa ale úspech to vážne nie je 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...