Přejít na obsah

RUST - Pokec o hře


waisik

Recommended Posts

Urcite by ti dal vice referenci aaron, ale me to zatim chytlo docela sem elibi crafting system. Na humblu to vyslo asi na 150kc po prepoctu. Zatim sem nahral 2dny bude to chtit delsi testovani zda to cloveka zaujme na delsi dobu a nebo jit na lidnatejsi server.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muzes doporucit? ja na to koukal a proad nevim jestli do toho jit...

Tohle je těžké... Co baví jednoho nemusí bavit druhého... Mě osobně to baví...  :-)

 

 

Je ceska komunita nejaka predpokladam?

Jsou české servery... Asi i klany... Ale po tom jsem moc nepátral....

 

Jinak server od serveru se liší a liší se kolikrát i pravidla... Někde máš nějakou dobu pod ochranou, jinde rychlejší těžbu (a nebo třeba těžbu i levelovanou), někde létá letadlo s dropem, etc, etc, etc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snad to není příliš OP, ale před pár dny jsem narazil na "The Forest".

Stručně to lze popsat:

Spadnete s letadlem na ostrov. Když se probíráte, tak vidíte, jak jakási postava odnáší vašeho syna. Na začátku máte sekerku z letadla, zapalovač, pár nápojů a tyčinek. A hlavně knihu přežití (ta slouží jako receptář na stavbu všeho možného, na výrobu věcí musíte přijít sami).

Hlavní komplikací je to, že ostrov je zamořen kanibaly, kteří řádí především v noci. Čili první úkol je zmizet z letadla (brzy přijdou), najít vhodné místo a přežít první noc. Pak následuje kombinace stavby obydlí, věčného shánění jídla, pití a surovin, průzkum ostrova (zpočátku bez jakékoli navigace), a to včetně rozsáhlého jeskynního systému.

Zbraně pouze chladné (pár seker, kopí, luk a vrcholem je katana + plus dynamit, Molotov a improvizované bomby) a kanibalové docela nepříjemní (rychlí, zákeřní a pěkně uhýbají výpadům). Takže zatím si za dobrých podmínek troufnu na dva, jinak je to jistá konečná (naštěstí vás jen odtáhnou do jeskyně a pověsí za nohy jako živou zásobu jídla). 

Atmosféra, zvláště v noci a jeskyních, dost hustá (párkrát jsem si málem stříknul do textilu).

Je to zatím nějaká alfa, ale přijde mi to dobře nastartované, uvidíme ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Tak ted jsem to videl na Humble za 4 dolary, tak sjem neodolal...na jakym hrajete serveru panove? Potrebuju nekde poucit aniz by me hned nekdo rozsekal.

Ja to ted chvili nepoustel, kluci hraji na nejakmy pve serveru kde je klidek muzes si stavet a lovit, ale chce to minimalne ts na vysvetlovani  :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Tak jsem tak dlouho čučel mladýmu přes rameno, až jsem neodolal  :-D

 

 

A měl bych dotaz...

...a už máme i vlastní těžební stroj...

 

Jak tu bestii živíte? 

 

Já vím ...

Ten stroj maká na nízkohořlavé palivo... Takže ne... :-D

 

... ale kurňa, bouchnul jsme vrt, napíchnul lom, vrazil do něj 50 paliva a výsledek? Z jednoho šutru nakutám dvojnásobek, než co z toho vypadlo.  :confused:

 

To máte stádo medvědů na tuk, nebo funkční rafinerii, včetně získávání ropy???

 

Je to tím, že hraju na vanilla serveru?

 

Přijde mi divný, že ta hromada šrotu je tak neefektivní, tak hledám nějakou fintu, kterou nevidím  :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžební stroj se vyplatí na HQM (high quality metall)... Možná ještě tak na síru... Na kámen a železnou rudu je to plýtvání palivem... 

 

Navíc teď už se objevují kanystry surové ropy i v sudech na spawnových hromadách, tak postavit rafinerii a nebo to přepálit u plynojemu (tam bývá v jedné boudě)... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem nedávno v Humble Bundle, ale zatím si troufám jen na PvE :-D Super odreagovačka, hraji s přítelkyní, samotného by mě to asi nebavilo.

 

Střílíš s kvérem se stejnou efektivitou jako s tankem? Já jen jestli by jsi neměl nahlásit server, kde se pohybuješ, abych když tak dával ještě většího majzla.  :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, taky jsem koupil. Ještě jsem se k tomu ale nedokopal. Zkusil jsem se podívat na nějaké letsplaye a nevím, no. To mě tam může kdokoliv zabít? Nemáte odkaz na nějakou Beginners book? :-)

Ano, zabít tě může kde kdo. Navíc taky kde co dalšího (zvěř, mráz, teplo, radiace, ...) nebo ty sám, typicky vlastní blbostí :-)

 

Osobně nesnáším nejvíc vlky, jsou to bestie proradný. Ikdyž se základním brněním a se základním sekáčkem na maso mě už tak nestresuje  :-)

Dusot medvěda taky není příjemný...

 

Beginners book ... podle mě není potřeba, je to jednoduchý. Pravda, do mě to hustil mladej, kterej už to delší dobu hraje.

Potřebuješ vědět hlavně základy:

  1. Základní suroviny jsou dřevo a kámen. Na začátku to kutáš kulatým kamenem, který vyfasuješ. Pak vyrábíš sekery a krumpáče pro zvýšení efektivity těžby. Libovolný strom se dá pokácet. Ne každý kámen se dá rozmlátit, ale ty co jdou lehce poznáš, můžou být kdekoliv. Dají se i sbírat (malé kameny a pařezy na zemi). Z kamenů padá taky ruda síry (síra = základ pro střelný prach), řelezná ruda a high quality železná ruda.
  2. Rudu musíš vypálit v peci (existuje malá a velká). Loupneš do ní dřevo a rudu a zapneš.
  3. Akční tlačítko je defaultu E (aktivace, sběr). Q => crafting menu. 
  4. Látka se dostává z marihuany - rostlina se nadá přehlédnout  :-) (semínka se dají sázet). Nebo craftěním kaktusů - bach píchaj.
  5. Strava: houby, zvěř (kanec, jelen, kůň, vlk, medvěd, slepice), dýně, kaktusy. Voda se dá pít z řek, nezkoušel bych to z moře. Jídlo se dá najít v bedýnkách. Bývají kolem sudů a podél cest. Ze zvěře je taky tuk, kůže, úlomky kostí, vlčí lebka atd. Všechno k něčemu je.
  6. Syrové maso je třeba upéct na ohni, rozhodně nejíst.
  7. Zbraně jsou dostupné od základních surovin. Postupně vyrábíš lepší.
  8. Ne všechny součástky na lepší věci se dají vyrobit, dost se jich musí najít (sudy a bedny po okolí). Hodně toho je podél cest, ale i v prostoru. Letadlo jednou za čas shodí airdrop, jsou tam slušný věcičky a tak je o to hodně zájem  :-) Na zbraně pak sestřelení hlekoptéry (lítá jednou za čas), ale bacha. Nedá si to moc líbit! Jakmile tě změrčí jde po tobě jak slepice po flusu. Střílí z kulometu a rakety.
  9. Aby jsi mohl stavět potřebuješ plán (tj. ze dřeva papír, z papíru plán). Musíš ho mít v ruce. Pravé tlačítko myši ti otevře kruhové menu se stavebními prvky. Potřebuješ dřevo na základní strukturu a tu pak vylepšuješ dřevem, kamenem, železem, ... Vylepšování se dělá kladivem. Zase ho musíš mít v ruce + kouzlo pravého tlačítka.
  10. Dobrá je taky mapa. Já jsem bez ní ve tmě (no vlastně i ve dne, když jsem někde dál) úplně mimo.
  11. Bacha na zvuky. Když mlátíš do sudu, je to jako tam-tam. I kroky/běh se dá slyšet. Stejně tak není dobré v noci běhat s pochodní  :-)

 

Kurňa, ty základy jsou nějak dlouhý a klidně bych mohl psát dál  :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych ještě přidal jeden tip...

 

Ve Warehouse, Rad Townu atd se nachází "Recyklator", který dokáže rozložit předměty na suroviny... Takže např pokud máš hromadu plachet, plechů a podobně, pro co nemáš využití tak to tam můžeš rozložit na suroviny, které využiješ lépe (látka, kovové úlomky, hqm a pod)... 

 

recyklator2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještěm mě napadli další vdůležité věci:

13) Skříň na nářadí! Nezbytná součást stavby, postavit ihned. Dokud jí nemáš, tak kdekdo může stavět hned vedle tebe. Jakmile jí postavíš, musíš jí autorizovat. Obecně tím získáš oblast, kde můžeš stavět jen ty. Dalšími skříněmi můžeš oblast rozšiřovat.
14) Zámek na dveře. Vycraftíš dveře a zámek prdneš na ně. Nikdy jsem nepoužil ten na klíč. Pak musíš mít ten klíč u sebe a když tě někdo klepne, vklidu si zajde na návštěvu. Já stavím základní bejvák hned z kamene a používám železný dveře a kódový zámek.
15) Rejdění - je asi hlavním smyslem hry. Prostě se snažíš k někomu dostat domů, ikdyž nejsi pozván. Takže stavět vícestěnné budouvy a více patrové, aby se nedalo lehce dostat na střechu. Bacha na blízké skály a stavby (např. velká pec), na které se dá dostat a znich pak skočit na střechu (více stěn ti pak nepomůže). Stavět tak, aby se budouva dala bránit, takže různé výstupky a "střílny" se hodí (bacha na stabilitu, ať se ti to nezhroutí). Já jsem z různých důvodů sólista a moc o rejdění nevím, tak třeba někdo něco doplní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Načítání
×
×
  • Vytvořit...