Přejít na obsah

Paavel

Members
  • Počet příspěvků

    164
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Days Won

    4

Vše od uživatele Paavel

  1. Dostal jsem k Jéžišku stolní hru WOT, asi už jste na to tady narazili, ta hra je už nějakej pátek k vidění, ale překvapilo mě, že součástí je kartička s kódem kterej odemkne plac v garáži a nějakej malej tančík, asi prémiáček, nezkoumal jsem to. Mám tam Pz.Kpfw. B2 740 (f). Asi je to nesmysl, nejspíš by vyšlo laciněji nekupovat stolní hru, zaplatit zlatý a pořídit tyhle věci takhle a stejně už jste to tady asi řešili, ale tak mě napadlo, že to třeba někdo neví.. A teď koukám, že bigdragon to taky má, tak už se o tom asi mluvilo, tak nic. .. nicméně, já už wotko nehraju, přešel jsem ke konkurenci a pro ten kód nemám využití, takže přeju veselý Vánoce tomu, kdo bude první. FDW6T-XZ5BF-FC244-U5X74 .. ať se daří.
  2. ..Tohle si zrovna myslím, že nic moc neznamená, že je to dávno přežitek. Spousta letadel ze svejch tierů byla podle své skutečné efektivity v BR upravena, ale v tieru zůstala. Třeba Bf 110 měla by mít BR jako tier I mezi 1.0 - 2.0. Ve skutečnosti má BR 2.3. A pak třeba MC 202 Folgore. Tier 2, měl by mít tedy BR mezi 2.0 a 3.0. Dávno ne. Má 1.7 ale tier zůstal. Takže taková Bf 110 jako první tier lítá prakticky jen s druhým a třetím tierem a sestřeluje vlastně pořád jenom o tier vyšší letadla. Folgoremu se to naopak podařit prakticky nemůže. Neštelujou s tím BR ovšem vždycky šťastně. Jen se snažím říct, že pokud máš letadlo, který BR háže do vyšší třídy, pak jsou ty odznáčky v pořádku. Technicky. U Američanů myslím Airacobry háže BR nahoru, nějakej Wildcat.. mají toho tam víc, jo. A ne vždycky správně. Souhlasím.
  3. To bude stejný jak u letadel. Nejdřív jsem to rval všudykam jen když je to levný, aby mohly být expertní i vyšší tiery, Pak přebíjení a opravy. A Životy posádky. Nevěděl jsem jak s dohledem, jestli stačí velitel, nebo jestli má cenu to rvát i třeba řidiči.., Některý tanky ale velitele nemají, takže vidět by měli asi i další členové posádky..
  4. Kanár - Už se k tomu, kde a jak se nejlíp vydělá nechci vracet, ale ta tvoje bitva je zase cenná pro mě po porovnání. Máš tam krásnejch skoro 60.000, a ovšem ty expy, ale za 2 hodiny letu jestli to dobře chápu. To je cca 8 - 10 arkád bitev. Za jednotku času jasně vede na peníze a nejspíš i expy arkáda. To nepíšu, že ti chci něco vyvracet. Beru to jako cenný poznatek pro sebe, myslím tím, kde je pro mě lepší v této chvíli letět čistej progres, teda nový letadla, jejich tuning a prachy na to všechno. Ovšem věřím, že dobrej pocit z reálnějšího lítání má taky svoji cenu.
  5. Bombry teď za trest jsou, ale jemu nejde o životnost, zábavu a statistiky, ale o maximální výdělek v arkádě. Když ze Sparvierem jednou nalítne na konvoj a to by se mělo podařit skoro vždycky a na jeden zásobník trefí 3 - 5 středních tanků a chcípne a pak to udělá ještě čtyřikrát, vydělá pár desítek tisíc stříbrnejch vždycky, bez ohledu na výsledek bitvy.
  6. Kanár .. takže věc je jasná. Na červenej zaměřovač neházím bombu, ale v závislosti na rychlosti cíle příslušně před něj. Proto nejlepší výsledky při bombardování tanků v arkádě lze dosáhnout v hodně nízké výšce, třeba 200 - 300 m, s letadlem který je schopno házet bomby ze střemhlavýho letu, nebo který se této schopnosti aspoň blíží. Pak je bomba rychle na zemi a je snadnější odhad předměření. A protože za těchto okolností jseš po troše cviku schopen házet dost přesně, stačí lehčí ráže pum, řekněme moje oblíbené 250 kg, kterejch vždycky uneseš mnohem víc než řekněme 500 kg. To hraje svoji roli, protože, samozřejmě, na přízemní bombardování v arkádě máš většinou maximálně pár desítek sekund, než tě někdo vykuchá. S doplněním pumovnice a dalším shozem se nedá moc vážně počítat. Takže je dobře mít v pumovnici více lehčích pum než méně těžších, máš pak logicky větší potenciál zničit více tanků než tě sundají. Dál ti pomůže znát trochu mapy, trasy konvojů a mít prostě oči všude. Konvoje často před zatáčkou nebo do kopce jedou pomaleji, občas se někde pár vozidel zamotá nebo zasekne, někde když dojedou ke svému předepsanému cíli tak prostě zastaví, když tyhle věci znáš, pomůže to trochu tvé peněžence. Jak jsem ti říkal, mě nejvíc sedí na tyhle věci /cena oprav - výdělek, nosnost pum, obratnost, obranná výzbroj, schopnost bombardovat téměř střemhlav/ bombardéry typu Sparvier a Ki 49. Sparviera jsem ti výslovně doporučil proto, že v arkádě ti jde jen o to vydělat prachy a Sparviera si můžeš naházet na všechny sloty a brát jedno za druhým a jen vydělávat. Ale trochu trpělivosti a cviku chce i ta arkáda, no. Jestli pak jsi nečekal, že když si po simulátoru pustíš arkádu, že všechno kolem tebe zajde na ukrutný strach.. Tak to není.. Hráč specializovanej na arkádu proti tobě bude mít spíš výhodu, protože ty možná ze zvyku podvědomě šetříš letadlo, protože máš strach, že ti něco upadne, kdežto arkádista nešetří ani letadlo, ani náboje..
  7. Kanáre, není to přímo rada, ale já si zkoušel techniku bombardování tak dlouho, dokud jsem se ji prostě nenaučil. Nakonec to chce nějakej odhad, intuici a štěstí, ale hlavně trpělivost.
  8. Hraju wt už skoro rok a na tanky jsem dosud nešáhl. Proč? Když jsem přecházel definitivně z wotka, tanky ještě ve wt nebyly a u letadel jsem rychle zjistil, že takovému solitérovi krásně vyhovují. O všech problémech víte předem, máte čas potížím předejít a skoro vždycky když padáte v plamenech, můžete si říct že tomuto předcházelo vaše špatný nebo vypočítaný rozhodnutí. A s tím dokážu žít bez nějakýho rozčilování. Přesto jsem teď tanky nakonec zkusil a za těch pár dnů jsem víceméně potunil 1 tier němců i rusů. V arkádě. V tancích jsem si po několika tisících her ve wot přes nějaké odlišnosti věřil i na RB, ale jaksi mě nelákají bitvy 5 x 5. Dosavadní pocit je hodně smíšenej. Snad je to tím prvním tierem, ale stupidita spoluhráčů je hrozná. Člověk přece nemusí být Patton. Chci říct, že bych čekal, když je na mapě řekněme jeden obsazovací bod, který rozhodne o vítězství, že se tam rozjede komplet 2 x tým hráčů a popere se tam. Kupodivu ne. Ve 4 hrách z 5 se 3/4 hráčů zastaví někde u spawnu za šutrem a míři a střílí do blba. Tohle mělo nějakej smysl možná ve wot, ale ne zde, kde se nebrání základna ale body někde v krajině. Průměrně by to tak být nemělo, ale vždycky je to samozřejmě můj tým, kterej nesmyslně kempí, já kterej jedu sám hrdině na cíl a proti mě vždy uvědomělej soupeř kterej má minimálně polovičku lidí, kteří vědí co dělat. A teď ten rozdíl vzhledem k letadlům. Vždycky se snažím vyhrát a když to nejde, tak alespoň udělat dobrej výsledek. V letadlech vím o problému na 6 km a mám šanci s tím něco udělat. V tancích se dozvím o problému často na pár desítek metrů a udělat s tím nemůžu nic, pokud jsem v něm sám. Tanky prostě nejsou pro solitéry. Samotnej tank je prd. Takže dojem ze hry fajn, grafika, modely, chování strojů líbí, ale jak se u toho nasírám, hrůza. Dneska jsem to definitivně zapíchnul a koukám, všechny stroje prudký pozitivní statistiky co do nasazení a zničení soupeřů. Nevěřil jsem tomu. Můj pocit byl, že jdu z průseru do průseru. Samozřejmě, hrát tanky budu dál. Ale jen když budu mít volnej den o samotě. Pokud se kolem mě budou pohybovat další lidé, na který se nechci utrhovat, volím návrat do poklidných nebes. Jo a ty prachy, zase asi první tier, ale nechápu jak si v tancích někdo dokáže vydělat na slanej chleba. Za povedenou bitvu 5 -7 tisíc? Pánové.. Na srovnatelným tieru si v letadlech vydělám víc za sérii bouraček do země.
  9. Když bych se měl opožděně vyjádřit k tomu klukovi s tou dobrou hrou jak se komentovala nahoře, řekl bych, že kromě toho co bylo všechno řečeno dost pomáhá, když člověk hraje typ mise převaha /jako on/ a hra je dlouho vyrovnaná. Na převaze v arkádě už vůbec nehrozí, že by se někdo pohyboval vysoko, protože to není celkem k ničemu, bombardéry taky musí na cíle pár set metrů nad zem, letadla najdete namačkaný na předem daným místě a malým prostoru, ráj pro takovýho šikovnýho dravce.. On vlastně hraje dost sobecky, ani v tíživým snu ho zřejmě nenapadlo kapovat nějaký letiště a ani nějak výrazně na krev nebrání.. naopak si skóre nadělal tak z poloviny na bombrech, který na převahách nehrajou zas tak velkou roli, vlastně si myslím, že tu hru ani moc neovlivnil .. No to je asi život, protože se v tom trochu vidím. Takhle dobrej asi nebudu, ale co si pamatuju, tak skoro všechny moje lepší výsledky /ztráta max jedno letadlo letadla a sestřelů 10 plus/ byly právě na převahách a právě při takovýmhle způsobu hraní.
  10. Já myslím, že jsme si určitě nijak krevní tlak nezvedli :wink: Pravda je, že mě u Zeda ani tak nezaujaly takový ty tematický, jako co je to klapka a jak se přistává, ale spíš celkovej dojem z boje. Přehled, způsob jak a za jakých podmínek vstupuje do kontaktu a zase z něj mizí a znovu přehled, o pozicích, rozmístění, množství munice, volbě cíle podle situace a znovu přehled a z toho plynoucí lehkost, pohoda a hravost, žádná křeč a krucipísek. Celkem mi to pomohlo ze sebe setřást takovej ten začátečnickej "áha vidím letadlo, střílím, rudej tunel, střílím, hořím, padám, vůbec nevím co mě dostalo. Jak o tom ostatně hovořil kolega ratatawůů.. Nemůžu samozřejmě srovnat s kvalitou Aj videí, takže už toho určitě nechám.
  11. První odstavec - u mě je problém ta Aj, proto jsem volil Zeda. Mě ty základy stačily, Clostermana z tebe žádný video neudělá, na to si rád přijdu postupně sám. Druhý odstavec - máš pravdu, to by uživilo chlapa na plnej úvazek. Jde o to, že dříve když se ve wotku objevil novej národ nebo tank, měl vlákno a byl propranej během dvou dnů do posledního záhybu pancíře, aniž by se o to musel nějakej moder zajímat a po každým updatu znovu, nějak to nadšení už vyprchalo. třetí odstavec - k tomu celkem není co dodat. Takhle to prostě je. Ale když jsem rozjel WT a hledal základní informace tady, našel jsem dost, ale všechno dost starý, neaktuální, místy to nevadilo, místy mátlo. termín zatlouct do země jsem použil trochu expresně, přehnaně, jako legraci. Vím že to není ze psaného textu poznat. :wink:
  12. nexro - rttw k příspěvku ..Ok, beru v potaz a pokud je vložené video k ničemu tak se omlouvám... Pokud má nexro stejný nick i ve WT tak má cca 4.000 vzletů v různých modech a takový video je mu skutečně už při jeho kvalitě na nic. Ale, ALE, Zedovi videa jsou nedocenitelná pro nováčky, já jsem si, když jsem začínal, na jeho kanálech našel všechno od rad/tipů po běžný hry a ze dne na den se mi výsledky zlepšily o tisíc procent. Takže nexro to video správně oglosoval s pozice esa, ale zapomíná, že toto není jen uzavřený fórum pro nějakou, úzkou elitu, ale podívají se sem právě i nováčci, kteří, když tu moc rad nenajdou, už se nikdy nevrátí. A s tím, co jsem tady třeba našel já, když jsem začal s WT a potřeboval jsem to, jsem úplně spokojenej nebyl. A teď nic proti moderům, dokážu pochopit, že mají lidi omezenej čas a že větší část příspěvků a rad tady vždycky měla na svědomí komunita jako celek.. ale před lety ve zlaté době wotka. Podívejte se třeba na seznam letadel v sekci letadla národů, asi třetina nebo čtvrtina /možná přeháním/ současných letadel tam vůbec nemá vlákno a ty, co je mají, mají obvykle poslední komentáře tak před 3/4 rokem, od té doby na nich bylo upravený kde co včetně výzbroje a BR, takže naprosto neaktuální. To si před lety v éře wot vůbec nedokážu představit. Asi to bude tak, že machři, elita tohoto fóra, už prostě nemají potřebu si vyměňovat elementární skutečnosti, který přece ví každej. Ale bohužel taky když se někdo snaží tady něčím přispět jako rttw, tak ho /a nic ve zlým nexro/, nějakej machr zatluče do země. Následuje ticho. Okukuju tohle fórum obvykle jednou týdně, obvykle najdu tak 3, 4 zajímavý novinky nebo příspěvky co se WT týče a ještě je to z většiny nějaká hňupovina kolem Kanára a lidí co ho nemusejí. Blabla.. Prostě víc příspěvků, jen víc, i pro začátečníky, lidi si to přeci umějí přebrat, co komu pomůže a co ne. Čus.
  13. Nedávno jsem o efektivitě, nebo spíš chování střelců taky trochu uvažoval. Měl jsem v arkádě "epickou" s A 20 G Havokem, bez mučení se přiznám, že to letadlo používám skoro výhradně jako těžkej stíhač, trochu jako Bf 110 a ty bomby mi tam skoro vadí, ale k věci, hra se povedla, tak jsem si ji uložil a později prohlídnul. Speciálně jsem se zaměřil na zadní střelce, protože jsem v bitvě zaznamenal několikrát, že po mě někdo jde zezadu, zaznamenal jsem, že střelec zasahuje a sestřeluje, ale nevěděl jsem kolik toho vlastně sundal on a kolik já. To jsem v tom čubinci na převaze nad klíčovým letištěm prostě nedával. Ještě dodatek, že oba střelecké perky mám 45 a 40 bodů plus expertní bonus. Z toho co jsem viděl, jsem byl rozpačitej. Střelec sundal celkem tři letadla, potud výbornej výsledek, kterej mi zajistil epickou hru, ale na pohled to vypadalo divně, většinu dávek dával do úplně nesmyslnejch stran a úhlů, jako když mám letadlo přímo na ocase a střelec je natočenej tak doleva jak jen může a střílí po slunci nebo do země, prostě ani přibližně směrem k nepříteli. A pak po 20 - 30 vteřinách ostřelování oblohy se najednou urve a dá stíhačce dávku rovnou do motoru.. Je to jen taková blbost, nakonec výsledky měl.. Jde mi ale o to, nechci přece aby střelec sundal všechno na první dávku, co se kolem šustne, ale měl by svou palbu z logiky věci bez ohledu na zkušenost směřovat aspoň přibližně do prostoru nepřítele, aby stížil míření, znervóznil soupeře, donutil ho manévrovat.. Všiml jsem si takových věcí i jindy, ale až když člověk kouká na záznam, má úplnej přehled, Je to jen taková hloupost. Možná nějaká chybka ve hře, možná je to tak schválně a v pořádku.
  14. No, taky jsem na to myslel. Když vidím, jakej je docala ranec už za prvního střelce a kolik tak jsem schopen udělat XP posádce se stíhačem i za povedenou bitvu s několika sestřely a zároveň vítězství, tak bych to asi pracně shromažďoval do dalších vánoc. A celkem se mi nechce prznit si statistiky lítáním s něčím, co se nebrání. Tak zainvestujem, co se dá dělat. Myslím, že mi to stojí za to. Díky za radu.
  15. Měl bych takovej prostinkej začátečnickej dotaz, ještě nemám vyzkoumanej žádnej bombardér, ale chtěl bych si na něj předpřipravit slot. Problém je že nevím, kolik střelců si mám na konkrétní bombardér předem vycvičit. Nebo spíš zaplatit jim výcvik .Takže - je u bombardérů počet střelců totožný s počtem střeleckých věží jak velí selský rozum, nebo je to jinak? Konkrétně mě zajímají Německé létající lopaty He 111 a Italská Sparviera.
  16. Mám od února pauzu, dva páče jsem propásl, ale nový fakáně už odrůstá a míň řve a tak pomalu zas začnu hrát. Potřebuju poradit. Máte nějakej subjektivní dojem na kterým s těch dvou servrů je lepší hrát? Plnější? Prázdnější? Má to nějakej vliv na lepší/horší losování, Lepší/horší hráče, lepší/horší FPS? Určitě se to tu někde řešilo, ale dlouho jsem chyběl a moc se mi to nechce hledat.
  17. Souhlasím s Petr-von-Eger-CZ. Nedávno jsem od něj pravda schytal mínusko a četl jsem jeho příspěvek zleva zprava připraven mu to vrátit, ale bohužel nelze. Jako vyložený solitér jsem ještě nedávno stál před možností stát na straně čety a vyhrát, nebo stát proti ní a prohrát. Vůbec mi nevadí, že je znát malou změnu, mám asi 2/3 3/4 her kde čety nejsou a zbytek kde jsou 2-4 a jsem pomalu sám samotinký. V obou případech ale jde nebýt kachna na odstřel. Buť tam prostě není platoon zabijáků, nebo se pokrejou navzájem. Pro mé hraní je to jen dobře.
  18. Pokud s jedním tankem prohraju dvakrát za sebou, vezmu jinej. Za půl hoďky dostane třetí šanci a když zase prohra, ten den si už nezahraje. Pokud se nedaří s ničím, 7-8 proher v řadě, nechám toho a jdu si dát kafe. Je to tak, že když se nedaří, nemá cenu to lámat. Pak vznikají takový hrůzy jak řikáš. 17 proher. Čím víc to člověk zkouší zlomit, tím víc mu tepe žíla na čele a dělá i chyby, který by jinak neudělal.
  19. Nerad bych se pletl, ale když Švýcaři lítali na Německých letadlech, možná i pozemní armádu měli vyzbrojenu Německou technikou. Nějaká těsná hospodářská spolupráce před i během války tam byla. Ale nejsem si tím samozřejmě jistej. edit: trochu jsem se mrkl na net, před a na začátku války měli Švýcaři nula prd, pár lehkých tanků Francouzsko/Britsko/Českýho původu nebo totéž vyráběný v licenci s drobnýma úpravama. Např. Renault FT 17, Vickers Carden Loyd MK VI, Panzerwagen 34/35 Vickers, Panzerwagen 39 Praga, možná Renault R35, dál se během války pustili do vývoje něčeho co vypadalo jako Marder - Nahkampfkanone I a dalších projektů, které byly vesměs po válce opuštěny. Takže zastoupený ve hře asi být můžou, ale vlastní strom by z toho skutečně nedali, ani včetně prototypů.
  20. Dneska se nedá hrát. Po skore 4:9 jsem toho nechal. Ani jsem neodehrál násobky. Na nižších tierech na jedné straně normál obyčejný tanky a já na druhé 5-6 T 18, To si Pz 35 bez goldů neškrtne i když je losovanej nad nima, to se přece nedá, zvlášť proti klanařům v četě. Kdo to mm losuje, ožralej Bělorus? Tiery 5 - 7 tragedie, člověk sestřelí během dvou minut 2 - 3 tanky, rozhlídne se a zjistí že skore je 5 -10, 5-12, dneska fakt hraje každej blb a pokaždý se mnou v týmu. Polibte mi 5 násobky, těším se na obyč. všední den. Fakt jsem vzal do ruky celou garáž a všude průser. Losy na ..... spoluhráči na.... Takový sračky nepamatuju kolik měsíců.
  21. Musím říct, že celkem nově, se scoutem 5 tieru občas nahlídnu do těchto sraček, arty 5 na každé straně a zábava to zrovna není. Pro scouta tohoto ranku to prostě znamená, upozornit hned na startu svoje arty že jedu sebevraždu, v 30 sekundách umřu uprostřed enemy base a při troše štěstí je to pak na arty 5:3, 5:2. Pak asi většinou rozhodne palebná podpora zbytku artyn, ale já už tam dávno nejsem. Win plus jedna, expy málo, prachy drobný, zábava žádná. Těžko říct, jak to může být zábavný pro devět deset třídy tanky. Asi vám budu věřit, že moc ne.
×
×
  • Vytvořit...